pulpety - 2533 przepisów (strona:56/169)

Klopsiki z cukinii i mięsa mielonego 105

delikatność klopsików oraz to, że ich smak nie jest zdominowany przez żaden ze składników. Dzięki temu nasze klopsiki wyrastają na obiadowego pewniaka podobnie jak szwedzkie klopsiki Kottbullar lub aromatyczne pulpety z indyka w sosie koperkowym . Tym bardziej, że w przeciwieństwie do pierwszych i drugich, klopsiki z cukinią nie są szarobure. Wewnętrznie decyduje o tym dodatek zielonej cukinii, z kolei zewnętrznie(...)klopsiki już lekko stężeją, polej je pozostałym sosem pomidorowym, a po kilku minutach ponownie. Upieczone klopsiki podawaj na gorąco posypane świeżo posiekanym koperkiem. Spróbuj też naszej zupy gołąbkowej z pulpetami oraz klopsików na młodej kapuście . Smacznego! Dziękujemy, że przeczytałeś ten artykuł do końca. Redakcja Bloga kuchnianawypasie.pl Artykuł Klopsiki z cukinii i mięsa mielonego pochodzi z serwisu Kuchnia na Wypasie

Kuchnia Na Wypasie
Klopsiki wieprzowe w sosie musztardowym 89

przemyślałam, pozmieniałam. Przepis na tego typu klopsiki już jest, ale po prostu o tym zapomniałam. Wiecie, że staram się gotować raczej rzeczy nowe. Byłam przekonana, że na blogu są pulpety. Przed chwilą na wszelki wypadek jednak to sprawdziłam i okazało się, że to jednak klopsiki. Nie wiem czemu tego wcześniej nie sprawdziłam? Czym się różnią pulpety od klopsików

Kardamonovy
Zupa botwinkowa z pulpetami 106

Zupa botwinkowa z pulpetami i ziemniakami, pachnąca koperkiem - pyszny letni i syty obiad. Składniki: 2 pęczki botwinki, 5-6 średniej wielkości ziemniaków 500 g mięsa mielonego (u mnie wieprzowo - wołowego), jajko, mała cebula, ok 1 l bulionu, pęczek koperku, sól, pieprz   Przygotowanie: Do mięsa mielonego dodajemy drobno pokrojoną cebulę, jajko oraz dużą szczyptę soli i pieprz. Mieszamy razem. Formujemy(...)pulpety. Wrzucamy na wrzący bulion, gotujemy przez 10 minut, w tym czasie obieramy ziemniaki i kroimy w małą kostkę, a botwinkę dokładnie myjemy - buraczki kroimy w kostkę a łodygi i liście na mniejsze kawałki. Dodajemy do bulionu z mięsem, gotujemy przez następne ok 15 minut aż ziemniaki będą miękkie. Na koniec dodajemy posiekany koperek. Podajemy z gęstą śmietaną

Lena Gotuje
Zupa gołąbkowa 103

gołabkowa z pulpetami z mielonego udżca indyka. ja wybrałam czerwony ryż, ze wzgledu jego właściwości zdrowotnych. Możecie dać biały. Składniki: młoda kapusta 500 g mielonego udźca z indyka  1-2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 l bulionu  cebula 1 łyżeczka czosnku granulowanego  lisć laurowy i kilka ziaren ziela angielskiego pieprz mielony czarny koperek 1,5 szklanki ugotowanego ryżu(...)czas gotowania 25 minut) olej Przygotowanie: Ugotować ryż i odcedzić. Chłodny ryż dodać do mielonego mięsa. Doprawic solą, czsnkiem i pieprzem. Wymieszać i uformować pulpety

AZgotuj!
KLOPSIKI Z INDYKA W SOSIE KOPERKOWYM 100

Wszelkie klopsy i pulpety to już klasyka polskiej kuchni. Ale jakże pyszna klasyka! Ja uwielbiam taki obiadek pod każdą postacią: czy to gotowane pulpety, czy też smażone mielone ... zawsze jest pysznie 😍 Tym razem wykorzystałam mielone mięso indyka (zdrowsze i niskokaloryczne), a klopsiki, które z niego zrobiłam "utopiłam" w pysznym sosie koperkowym. Wyszedł obiad pierwsza klasa!   Składniki

Walijskie Pichcenie
Klopsiki w musztardowym sosie 115

jeszcze kilka moich propozycji : (wystarczy kliknąć w tytuł a ukaże się przepis) Delikatne pulpeciki z indyka w pomidorowym sosie   klik Pulpeciki w młodej kapuście  klik  Pulpety z indyka w sosie pieczarkowo serkowym  klik Lekkostrawna zupa z klopsikami drobiowymi  klik Pulpety w sosie własnym. Delikatne klopsiki mięsne  klik Zupa jarzynowa z klopsikami  klik

Kuchnia z widokiem na ogród
Jak ugotować kaszę jaglaną na sypko? 130

stosunku nasion do wody 1:10 [ źródło ] . Tak wygląda ugotowana kasza przed zmieszaniem. Zobacz poniższe pomysły na kaszę jaglaną! Pasztet jaglalano-soczewicowy z włoszczyzną Kotlety z buraka (wegańskie) Pulpety z kaszy jaglanej Jeszcze więcej wegańskich przepisów Kotlety z buraka Warzywa z tofu w sosie satay Pulpety jaglane Tortilla przepis na ciasto Makaron w sosie szpinakowym Boczniaki po kaszubsku (wegańskie) Boczniaki

WegePrzepis
Pulpety cielęce duszone z warzywami 141

Cielęcina zmielona, doprawiona i uformowana w klopsy, a następnie duszona z warzywa oraz świeżym bobem. PULPETY CIELĘCE SKŁADNIKI 500 gramów cielęciny (karczek, gulasz); 2 duże karczochy; opakowanie grzybów shimeji; 1 nieduża bulwa fenkuła; duża biała (czosnkowa) cebula; 2 łodygi selera naciowego; dwie garści bobu (może być mrożony); 1 mała zielona papryka; 2-3 ząbki czosnku; duży... Artykuł Pulpety cielęce duszone

Kuchnia Tomka
Pulpety rybne w sosie koperkowym 91

Dorsz zmielony z wędzonym łososiem i boczkiem, uformowany w klopsy, po ugotowaniu podawane w sosie koperkowym. PULPETY RYBNE W SOSIE KOPERKOWYM SKŁADNIKI 500 gramów fileta z dorsza bez skóry; 250 gramów brzuszków z łososia; 30 gramów szynki szwarcwaldzkiej; 1,5 litra bulionu jarzynowego lub drobiowego; 2 łyżki bułki tartej; natka pietruszki; pęczek koperku; dymka; 1 duże... Artykuł Pulpety rybne

Kuchnia Tomka
Pulpety w sosie pomidorowym albondigas 97

Mieszane mięso mielone doprawione wieloma przyprawami a następnie formowane w klopsy i podawane w sosie pomidorowym. PULPETY W SOSIE POMIDOROWYM SKŁADNIKI 400 gramów wołowiny; 300 gramów wieprzowiny (najlepiej łopatka); 2 łyżki bułki tartej; 1 jajko; natka pietruszki; 2 ząbki czosnku; 2 duże cebule; listek laurowy; suszone oregano; 1 łyżeczka mielonej, słodkiej papryki; pół łyżeczki mielonej,... Artykuł Pulpety w sosie pomidorowym

Kuchnia Tomka
PIECZARKOWA Z PULETAMI Z BIAŁEJ KIEŁBASY I KUSKUSEM PERŁOWYM 122

Taka zwykła zupa pieczarkowa nie jest moją ulubioną. Postanowiłam więc podkręcić jej smak i trochę odczarować nudną klasykę 😉 Wzbogaciłam ją o małe pulpety zrobione z białej, domowej kiełbasy i moją ulubioną kaszę kuskus perłowy. Wyszła gęsta i pożywna 😍 Z mnóstwem aromatu i smaku.  Pychota!  Składniki: 400 g pieczarek  2  marchewki 1 pietruszka 2 łodygi selera naciowego(...)czasie rozgrzewamy na patelni masło klarowane. Wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę, smażymy chwilę i dodajemy pokrojone pieczarki. Podsmażamy całość około 5 minut. Następnie zawartość patelni przekładamy do garnka z pulpetami i warzywami. Wsypujemy przepłukaną wcześniej kaszę i gotujemy do jej miękkości. Na koniec doprawiamy zupę solą i pieprzem, dodajemy łyżkę śmietany 18% i posypujemy posiekaną natką

Walijskie Pichcenie
Pulpety w sosie koperkowym z fasolką szparagową 136

fasoli szparagowej żółtej, świeżej lub mrożonej  1. Mięso przekładamy do miski, dodajemy przyprawy, jajo, drobno pokrojoną cebulę i ok. 3 łyżek bułki tartej. Dokładnie mieszamy o formujemy małe pulpety, obtaczamy w bułce tartej. Na dużej patelni rozgrzewamy olej i smażymy na rumiano mięso. 2. Obsmażone na złoty kolor pulpety podlewamy wodą, dodajemy przyprawy, mąkę i dokładnie mieszamy. Dodajemy śmietanę

Apetyczna babeczka
Flaki z klopsikami 85

Przepis na flaki wołowe na rosole Czy flaki z klopsikami to to samo co flaki po warszawsku? Dzisiaj tradycyjny przepis na flaki z pulpetami, doskonałe ciepłe danie na imprezę. Prosty przewodnik jak ugotować flaki krok po kroku z klopsikami . Flaki wołowe na rosole drobiowym uwielbiam, to mój faworyt. Nie lubię zaś flaków wołowych na wołowinie dlatego też nie gotuję(...)Każdy ma prawo wybrać jaki przepis na flaki najbardziej mu odpowiada. Moja propozycja na dziś, to wołowe flaki z klopsikami na rosole drobiowym. Flaki po warszawsku a flaki z pulpetami Stary przepis na flaki jak gotowała Babcia czy Mama to były flaki na kurczaku lub kurze ze zasmażką. To prosty przepis na flaczki, kto potrafi ugotować rosół nie będzie miał

Dieta moja pasja
Gołąbki bez zawijania z włoską kapustą 114

Składniki: 500 g mięsa wieprzowego (np. szynki) 2 cebule 2 ząbki czosnku 100 g ryżu 1 jajko 2 łyżki bułki tartej mąka pszenna do obtoczenia pulpetów sól, pieprz olej do smażenia Sos: 500 g kapusty włoskiej 700 ml bulionu warzywnego 500 ml przecieru pomidorowego 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 płaska łyżeczka cukru 2 ziarna ziela angielskiego sól, pieprz olej(...)zeszklenia.  W dużej misce łączymy zmielone mięso, ryż, przesmażoną cebulę, posiekany drobno czosnek, jajko, bułkę tartą. Doprawiamy do solą i pieprzem. Zwilżonymi w zimnej wodzie rękoma formujemy okrągłe pulpety wielkości dłoni. Następnie każdy osobno obtaczamy w mące. W szerokim garnku rozgrzewamy olej, dodajemy poszatkowaną w paski kapustę i smażmy do momentu aż zacznie mięknąć. Następnie kapustę zalewamy bulionem warzywnym

Qchnia po prostu
KOTLETY MIELONE Z KURCZAKA I CUKINII 213

Dzisiaj na obiad  łatwe w przygotowaniu pulpety z kurczaka i cukinii. Zapiekane w sosie pieczarkowym i serem są bardzo smaczne,  polecam przepis.  SKŁADNIKI :  700 g mięsa z kurczaka ( u mnie z udek )  700 g cukinii ( bez gniazd nasiennych )  2 cebule 3 ząbki czosnku 500 g pieczarek 2 jajka sól, pieprz, słodka papryka do smaku(...)naczynia.  Pieczarki podsmażamy z cebulą aż puszczą soki. Dodajemy mleko, przyprawy a w wodzie i śmietanie 30 % mieszamy makę i zaklepujemy nią sos.  Sos wylewamy na pulpety i całość posypujemy serem.  Kotlety zapiekamy 20 minut w temperaturze 190 - 200 % aż ser się rozpuści.  Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli

Proponowane wyszukiwania