przystawki - 16200 przepisów (strona:8/1080)

Restaurant Week Lublin – wiosna 2019 83

jeszcze lepsza!   Restauracja Bianco ( Hotel Luxor ), Al. Warszawska 175 A, Lublin Na trzeci tasting wybraliśmy się do restauracji Bianco w Hotelu Luxor. W obu zestawach była taka sama przystawka oraz taki sam deser. Sama restauracja jest bardzo ładna, a obsługa miła i kompetentna. Jednak najważniejsze było oczywiście jedzenie, więc do sedna. Menu prezentuje się następująco: Zupa krem z zielonych(...)opinii o drugim jest dużo więcej. Moje bliny ze śledziem i śmietaną były poprawne, ale niestety trochę za zimne. Na pewno więcej temperatury bardziej rozgrzałoby moje wspomnienia o tej przystawce. Wojtek nie był zadowolony ze swojej przystawki, bo według niego nie zagrało połączenie poszczególnych elementów. Kaczka była przepyszna, a do tego została podana z idealnie podkreślającymi jej smak dodatkami. Zdecydowanie

Pasja Smaku
Restauracja Magia | Lublin – Miejsca ze Smakiem 68

byli w nieco innym wymiarze. Restaurację odwiedziłam z dwójką, znajomych, dlatego też na stole gościło więcej niż zazwyczaj, różnorodnych dań Sami zobaczcie, jak zróżnicowane było nasze menu. Co na przystawkę? Na przystawkę zamówiliśmy carpaccio wołowe z kremem truflowym, rukolą i Grana Padano, ślimaki z masłem czosnkowym serwowane na bagietce oraz tatar z jelenia podany z jajkiem przepiórczym, marynowanymi borowikami(...)przystawek wybraliśmy Nalewkę Saska Pomarańczowa z Nutą Burbona. Co na danie główne? Jeżeli chodzi o danie głowne, tutaj postawilśmy przede wszystkim na regionalne smaki czyli wybraliśmy dwie pozycje polecane szczególnie przez szefa kuchni. Jednym z tych dań był schabowy rasy puławskiej, podany z kapustą zasmażaną, a drugim stek z jelenia z sosem leśnym i cząstkami buraka, który zrobił

Kuchnia Bazylii
Kabanosy w cieście francuskim + dip 69

Kabanosy w cieście francuskim to świetny pomysł na przystawkę. Dobrze smakują zarówno na zimno, jak i na ciepło od razu po wyciągnięciu z piekarnika. Ich przygotowanie nie zajmuje dużo czasu, a doskonale sprawdzą się jako przystawka na każdej imprezie. Można je podać z ketchupem oraz różnego rodzaju innymi sosami. Polecam sprawdzić dip na bazie musztardy, natki pietruszki, suszonych pomidorów

Programista w kuchni
Rolada serowa z kurczakiem, pieczarkami i suszonymi pomidorami 188

Rolada serowa z kurczakiem, pieczarkami i suszonymi pomidorami Pyszna przystawka, którą można jeść zarówno na ciepło jak i na zimno. Pięknie się prezentuje i wspaniale smakuje, a wcale nie jest trudna w wykonaniu. Polecam!     Składniki: Ciasto serowe: 3 jajka 30dkg żółtego sera ( użyłam sera gouda ) 3 łyżki majonezu Farsz mięsny: 0,5kg filetów z kurczaka przyprawa do kurczaka(...)minut *** *** Po tym czasie roladę wyjmujemy z pieca i odkładamy do wystudzenia. Następnie zdejmujemy papier i kroimy roladę *** *** Roladę można podawać zarówno na ciepło jak i na zimno jako przystawkę (u mnie w formie przystawki podana z razem z pieczenią schabową na którą PRZEPIS TUTAJ ) *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ

Blog z Apetytem
Jajka faszerowane buraczkami z serem feta 72

context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","description":"Dosta\u0142em od Ani (ukochana Sis), \u0142adny zestaw do podawania przystawek. Kombinowa\u0142em co z nim zrobi\u0107 i wykombinowa\u0142em, jajka faszerowane buraczkami z serem feta. Efekt przer\u00f3s\u0142 moje oczekiwania, bo za buraczkami to ja tak \u015brednio no chyba, \u017ce w \u0107wikle, jednak tu po\u0142\u0105czenie \u0142agodnych jajek z odrobin(...)wierzchu po kostce sera i przyozdabiamy zielenin\u0105.\r","Podajemy na zimno jako przystawk\u0119 lub element \u015bniadania."],"totalTime":"PT0H20M"} Dostałem od Ani (ukochana Sis), ładny zestaw do podawania przystawek. Kombinowałem co z nim zrobić i wykombinowałem, jajka faszerowane buraczkami z serem feta. Efekt przerósł moje oczekiwania, bo za buraczkami to ja tak średnio no chyba, że w ćwikle, jednak

Kosą po patelni
Sałatka z pieczonym burakiem, rukolą i fetą 116

porcje Drukuj Sałatka z pieczonym burakiem, rukolą i fetą By Piotr 21 maja 2018 Sałatka z pieczonym burakiem, rukolą i fetą - doskonała zarówno jako samodzielne, lekkie danie, przystawka, ale także dodatek do obiadu. Pycha! Składniki: Pieczone buraki: buraki - 2-3 większe oliwa - 4-6 łyżek sól, pieprz Dodatkowo: rukola - 2-3 duże garści feta - ok. 60g, pokruszonej ogórek - 1 niewielki(...)fetą. W miseczce energicznie mieszamy ze sobą wszystkie składniki sosu. Gotowym polewamy sałatkę tuż przed podaniem. Sałatka z pieczonym burakiem, rukolą i fetą - doskonała zarówno jako samodzielne, lekkie danie, przystawka, ale także dodatek do obiadu. Pycha! Buraki to fantastyczne polskie warzywa, o właściwościach których wspominałem Wam już w ostatnim przepisie na sok z jabłkami, czerwonymi winogronami i burakiem . W skrócie

Pogotujmy.pl
Chodźmy do Restauracji Steak N' Roll na Restaurant Week! 90

potowarzyszyć tym pierwszym. Co nie zmienia faktu, że obie wersje są bardzo dobre. Zresztą przekonajcie się sami. Wnętrze restauracji Steak N' Roll. Lemoniada ogórkowa (propozycja spoza menu festiwalowego). Przystawka mięsna (Menu A) W  Steak N' Roll powita nas zupa curry z kurczakiem i krewetkami, nawiązująca do mojej ukochanej Tom Kha Gai. Idealnie wyważona, nie za ostra, lecz przyjemnie(...)podkręcona kolendrą. Dla mnie świetna i jedyne, czego mogę żałować, to fakt, że nie ma jej w codziennym menu. Dlatego zdecydowanie warto wybrać się na nią podczas Restaurant Weeku . Przystawka w Menu A: zupa curry z krewetkami i kurczakiem. Przystawka wegetariańska (Menu B) Po tak świetnej zupie curry można by pomyśleć, że szefowi kuchni — Mateuszowi Malinowskiemu trudno będzie zadowolić podniebienia

Food Square
Filipa18 – recenzja 91

Mieliśmy okazję skosztować wybornego, 6-daniowego menu, któremu towarzyszyły wina musujące. Od lekkiego Prosecco, przez interesującą Cavę, aż po znakomite szampany, spośród których jeden mnie absolutnie zachwycił. I zimna przystawka: Łosoś gravlax/kozi ser/mus z bakłażana/sorbet cytrynowy – łosoś świetnie zamarynowany, lekko pikantny mus z bakłażana, dla mnie idealny, odrobina koziego sera, a wszystko to przełamane sorbetem cytrynowym. Uważam, że danie(...)tonach. Niewątpliwie do takich należy odgłos noża przesuwanego po… łupku. Weźcie ludzie wywalcie te nieszczęsne łupki, bo szorowanie po tym widelcem, nożem, czy czymkolwiek innym przyprawia o ból zębów. Przystawka super, łupek do kosza. Do tego dania zostało dobrane Prosecco Belstar Spumante DOC – już jak zobaczyłam menu, to na widok tego wina mordka sama mi się uśmiechnęła. Co tu dużo

Kate's Kitchen
Śniadania świata - Japonia... 110

się, że zawiera ono z bardzo wiele komponentów można je uprościć właczjac jedno danie z następujacych kategorii: 1) ryż; 2) zupa; 3) białko (ryba, jajko, fermentowana soja); i 4) przystawka (marynowane, lub inne warzywa). Posiłek dopełnij kubkiem goracej, zielonej herbaty. Aby zaoszczędzić czas japońskie rodziny maja często przygotowany dodatkowy ryż, z poprzedniego dnia, podgrzewany w maszynce do gotowania ryżu, albo(...)dania należy właczyć do tradycyjnego japońskiego śniadania? parowany ryż  (gohan) - zwykły, ugotowany na parze, zarówno biały (hakumai), jak i brazowy (genmai), jest niezbędny, jako dodatek do białek i przystawek śniadania, i musi koniecznie się pojawić; owsianka ryżowa  (okayu) - kleik lub owsianka ryżowa jest lekkostrawna i uważana za idealna na śniadanie. Jest dobrym substytutem ryżu. Często garnirowana marynowanymi warzywami

Lejdi of the house
Zawijane tortille z serkiem i papryką 222

wiem czy Wy macie tak samo… ale zawsze jak spotykamy się ze znajomymi spędzamy godziny w internecie szukając pomysłu na przystawkę, przekąskę. Jeśli o mnie chodzi to przystawka musi być prosta, smaczna i bardzo szybko w przygotowaniu. Zainspirowany jednym z przepisów przygotowałem zawijane tortille z serkiem i papryką. Dodatkowo dodałem do środka plastry szynki i sera żółtego. Przygotowanie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kalabria – przewodnik kulinarny 111

apelacji Cirò. To czerwone przypomina nieco Barolo, ma sporo alkoholu, mocne usta i wysoką mineralność. Jest też oczywiście Cirò białe i różowe, które dobrze pasuje do ryb i przystawek. Do wina pasują oczywiście sery. W okolicy robi się dobre pecorino, ricottę i caciocavallo. Czerwona cebula z Tropei Także dodawana prawie do wszystkiego: do pizzy, sałatek i mięs. Miejscowi(...)dokładnością robi się ciasto na pizzę i jakie niesamowite kształty można z niej wyczarować. Adres: ul. Tommaso Campanella 10 Mają stronę na FB i dowożą pizzę na terenie Palmi. Przystawki Jest taka scena w którymś z Ojców Chrzestnych, że młody mafiozo zasiada do kolacji ze swoją dziewczyną z północy, jedzą, jedzą, jedzą po dłuższej chwili dziewczyna jest pełna i zapala

Ugotowane pozamiatane
Kabanosy w cieście francuskim + dip 98

Kabanosy w cieście francuskim to świetny pomysł na przystawkę. Dobrze smakują zarówno na zimno, jak i na ciepło od razu po wyciągnięciu z piekarnika. Ich przygotowanie nie zajmuje dużo czasu, a doskonale sprawdzą się jako przystawka na każdej imprezie. Można je podać z ketchupem oraz różnego rodzaju innymi sosami. Polecam sprawdzić dip na bazie musztardy, natki pietruszki, suszonych pomidorów

Programista w kuchni
Przystawka – babeczki z pastą jajeczną i łososiem 744

kroimy w kostkę. Wszystkie składniki mieszamy z majonezem i musztardą. Farsz do babeczek doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Babeczki wypełniamy nadzieniem i dekorujemy odrobiną koperku, albo natką pietruszki. Przystawka – babeczki z pastą jajeczną i łososiem Smacznego! Post Przystawka – babeczki z pastą jajeczną i łososiem pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Solone krakersy z łososiem na przystawkę 107

Cześć Wszystkim! :) Dziś propozycja na bardzo prostą, ale myślę, że ciekawą przystawkę z łososiem i serkiem chrzanowym na bazie solonych krakersów. Łosoś, chrzan i koperek to idealne połączenie smakowe, które za sprawą fioletowych kiełków jarmużu staje się efektowne i pięknie prezentuje się na stole. Do przygotowania przystawki potrzebujemy: - opakowanie solonych krakersów - 200 g wędzonego łososia lub wędzonego pstrąga łososiowego - opakowanie(...)serka chrzanowego - opakowanie kiełków jarmużu (mogą być również Wasze ulubione kiełki) - pęczek koperku 1. Krakersy smarujemy odrobiną chrzanowego serka, a na wierzch układamy porcję łososia, koperku i kiełków. UWAGA: Przystawkę najlepiej przygotować tuż przed samym podaniem, ponieważ pod wpływem serka krakersy miękną. Jeśli lubicie przystawki z łososiem koniecznie zajrzyjcie również  tutaj  i  tutaj  :) SMACZNEGO

Bez Cebuli
Enoteka Pergamin – ostatni przystanek na tej edycji Fine Diningowej mapy 120

fajnie, ale A) nie cierpię niespodzianek, B) jednak nie wiedząc co się będzie jadło, nie bardzo dało się dobrać wino, a wine-pairingu nie było. I tak oto przy przystawce z ośmiornicy wylądowałam ze srebrnogórskim Cortisem I wiecie co? W życiu bym nikomu nie uwierzyła, że mógł to być doskonały wybór. OK, ale chodźmy stricte do jedzenia: Carpaccio z ośmiornicy(...)melon / mięta / oliwa orzechowa – no przyznam szczerze, że z tą przystawką wiązałam ogromne nadzieje i odrobinę się rozczarowałam. Ośmiornica faktycznie pokrojona ultra cieniutko, jednak cała potrawa była dla mnie nijaka. Marynowany melon – nie wiem w czym był marynowany, ale owe coś „wyssało” z niego cały smak. Całe danie przepięknie podane. W tym talerzu zakochałam się – muszę taki namierzyć

Kate's Kitchen