Pulpety mięsno-ryżowe

Pulpety mięsno-ryżowe

Pulpety mięsno-ryżowe

Pulpety mięsno- ryżowe to danie prosto z Włoch. Przepis pochodzi z mojej książki z włoskimi przepisami, którą otrzymałam w prezencie. Będąc jesienią na Sycylii spotkałam się z tymi pulpecikami w jednej z tamtejszych restauracji. Miałam przyjemność posmakować, podane jako przystawka. Są bardzo treściwe, więc mogą być podawane jako danie obiadowe na ciepło, jak również doskonale smakują jako przystawka na zimno. Znacznie podnosi walory smakowe Sos czosnkowy podany do pulpetów, szczerze polecam. Szybkie i bardzo p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu gotuj ze mną

Autor

alina jasińskaalina jasińska

Piszę bloga o moim domowym gotowaniu. Poszukuję inspiracji,cały czas wprowadzam do mojego jadłospisu różne nowości.Dzielę się tym z innymi.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, pulpety, mielone, przystawki, ryż, sos czosnkowy, bułki, sosy, obiad, szynka, szynka gotowana

Inne przepisy z gotuj ze mną

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.