przystawki - 17402 przepisów (strona:570/1161)

Fioletowe jajka (marynowane w czerwonej kapuście) 194

Dziś zapraszam Was na kolejną kolorową wielkanocną inspirację. Tym razem są to fioletowe jajka marynowane w czerwonej kapuście. Poprzednio pokazywałam Wam jajka na żółto →  jajka

Kulinarne przygody Gatity
Jajka z nutą chrzanu faszerowane łososiem 134

Jajka na twardo faszerowane masą z żółtka, delikatnym wędzonym łososiem, wyrazistym ostrym chrzanem i posypane pachnącym świeżym szczypiorkiem z pewnością będą hitem Wielkanocnego śniadania. Sprawdzą się

Szalona Kuchnia Eweliny
Surówka z kapusty pekińskiej 139

Szybka i bardzo smaczna s urówka z kapusty pekińskiej . Surówka z kapusty, cebuli, ogórków i pomidorów jest chrupiąca i pasuje do każdego obiadu. Czas przygotowania: 

karolgotuje
Galareta wieprzowa – zimne nóżki 117

Galareta wieprzowa albo zimne nóżki. U mnie w rodzinnym domu zazwyczaj mówiło się galareta. Smak i wspomnienie mojego dzieciństwa. Przyznam się szczerze, nie przepadałam za nią

Pieprzyć z Fantazją
Pieczone ziemniaki ze skórką 140

Pieczone ziemniaki ze skórką Dziś polecam Wam kolejną wersję moich ukochanych pieczonych ziemniaków. Tak przygotowane ziemniaki to nie tylko doskonały dodatek do obiadu, ale też i

Słodkie okruszki
Jajka faszerowane szynką i szczypiorkiem 152

Jajka faszerowane szynką, posypane przyjemnie pikantnym i aromatycznym szczypiorkiem to ciekawy pomysł na jajeczną przekąskę imprezowego stołu. Świetnie sprawdzą się również w roli śniadania. Składniki: 7

Szalona Kuchnia Eweliny
Jajka w majonezie z rzeżuchą 141

Dziś na blogu kolejna kulinarna wielkanocna inspiracja.  Jajka w majonezie z rzeżuchą, to najprostszy sposób na podanie jajek na wielkanocny stół. Potrzebujemy, oczywiście oprócz

Kulinarne przygody Gatity
Pasta jajeczna z awokado i suszonymi pomidorami 152

Pasty jajeczne lubisz? Ja uwielbiam! Przeważnie jak gotuję jajka, to biorę od razu większy garnek i gotuję ich więcej niż potrzeba, żeby 

Kolorowy Przepisownik
Błyskawiczna sałatka na lunch 306

Błyskawiczna sałatka na lunch to idealna propozycja na szybkie danie do pracy. Sałatka jest lekka, zdrowa i przede wszystkim bardzo smaczna. Jesteście w stanie przygotować tą

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Focaccia z ziemniakami i rozmarynem (Focaccia alle patate con rosmarino) 156

SKŁADNIKI Ciasto drożdżowe 500 g mąki pszennej 8 g drożdży instant (1 torebka) 10 g cukru (2 łyżeczki) 6 g soli (1 łyżeczka) 4 łyżki oliwy

La grande e la piccola cuoca
Jajka faszerowane pastą pieczarkową 117

Jajka faszerowane pieczarkami, posypane przyjemnie pikantnym szczypiorkiem to ciekawy pomysł na jajeczną przekąskę imprezowego stołu. Świetnie sprawdzą się również w roli dania śniadaniowego. Składniki: 7 jajek

Szalona Kuchnia Eweliny
Pieczywo czosnkowe z żółtym serem 199

Pieczywo czosnkowe z żółtym serem to błyskawiczna i ciesząca się ogromną popularnością przekąska. Możemy ją zrobić dosłownie w kilka chwil, a jesteśmy pewni, że wszystko potrzebne

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Moskole – czyli placki ziemniaczane z gór 148

Moskole to placki ziemniaczane charakterystyczne dla kuchni z podkarpacia. Kocham góry i zawsze kiedy jestem w tamtych okolicach na urlopie w karczmie zamawiam moskole. Bardzo proste

Pieprzyć z Fantazją