Któż ich nie kocha? 😍 Chrupiąca bagietka, pieczarki z cebulką i ciągnący się (u nas przymusowo) ser ... Magia, a, że rodem z PRL-u to dodatkowo
Walijskie PichcenieCaprese - włoska sałatka Kiedy temperatury dochodzą do 30°C i ponad, ochota na swieże sałatki przychodzi automatycznie, dlatego na dziś przygotoawałam włoską caprese, dawniej smakowaną w
Wino Francja KuchniaPolędwiczka wieprzowa zapiekana w cieście francuskim i pieczarkach to pyszny pomysł na obiad, na poczęstunek dla gości, również na zimną przekąskę. Jeśli lubicie mięso zapiekane w
Pieprzyć z FantazjąSmaczna sałatka na wszelkie okazje. Mojej rodzince bardzo posmakowała. 2 pory puszka groszku konserwowego 2 jabłka 4 ogórki kiszone 5 jajek 3 łyżki majonezu sól, pieprz
Smakołyki AsiTen przepis z bloga Wesoła Kuchnia tak mnie zaciekawił, że musiałam przygotować to danie u siebie. Mięso wyszło smaczne i przyciągające wzrok, choć może nie do
Smaki Na TalerzuUwielbiam naleśniki, dlatego ciągle wymyślam nowe połączenia i dziś połączyłam ciasto naleśnikowe z liśćmi botwinki i wyszło coś pysznego. Spróbujcie Składniki: – 150ml mleka – 100ml
Smaki Armine5 / 5 ( 8 votes ) Pieczarkowe kulki obiadowe Pieczarkowe kulki obiadowe to fajna alternatywa dla tradycyjnych ziemniaków, czy ryżu. Pyszne, ciekawe w smaku i niebanalne danie, które
Ogrodnik w podróżyPyszna sałatka z rukoli, z melonem i chrupiącym boczkiem. proste składniki, proste przygotowanie. Polecam :-) składniki: 50 g rukoli kilka listków świeżej bazylii 1 dojrzały melon 150
babka w formieFocaccia to rodzaj włoskiego pieczywa. Z wierzchu chrupiąca, w środku puszysta, pokrojoną na mniejsze kawałki można podawać do grilla. Dodatki możemy modyfikować według uznania
Niespełnione zdolności kulinarneKotlety z młodej kapusty to pyszny pomysł na przekąskę czy nawet obiad. Mimo panierki i smażenia jest to lekkie jedzenie. Takich kotletów można zjeść sporo 🙂 Mi
Pieprzyć z FantazjąSzybki przepis na drugie śniadanie lub podwieczorek. Jeśli lubicie sery z owocami, to ta propozycja jest dla Was! Składniki: 1 serek wiejski 1 plaska łyżeczka miodu
Kuchnia domowa AniKuchnia włoska. Składniki: 1 opakowanie cannelloni 500 g białych i zielonych szparagów 1 cebula 4 pomidory 2 ząbki czosnku oliwa
R'n'G KitchenKalafior w formie podsmażonej z jajkiem poznałam dopiero wraz z Lubym. I do dziś nie wiem, jak mogłam nie spróbować tej formy wcześniej. Rewelacyjny jako lżejsza
Zielona KuchniaKuchnia hiszpańska Składniki: 500 g żółtej fasolki szparagowej 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 1 zielona papryka 2 ząbki
R'n'G KitchenScroll down for recipe in English. Składniki: (3 porcje) 6 brzoskwiń 2 gałązki tymianku 150 g kremowego serka koziego ½ łyżeczki wędzonej soli maldon 1 garść orzechów
Delicious Place