Szparagi i burrata to moje dwie ulubione rzeczy. Ubolewam ogromnie, że na te pierwsze nie ma sezonu cały rok, a ta druga jest dośc droga. Kiedy
FlymetothespoonZbliża się Dzień Dziecka, fajnie z tej okazji sprawić naszym najmłodszym niespodziankę na talerzu. Które dziecko nie lubi tego typu stylizowanego jedzonka? Powiem Wam, że mój
Smaki Na TalerzuŚlimaczki z ciasta francuskiego z serem i boczkiem to świetna przekąska nie tylko na każdą imprezę, ponieważ idealnie sprawdzą się również do podjadania przed telewizorem oraz
Di gotujeDostałam do wypróbowania pesto na bazie bazylii, orzeszków pinii i serów Grana Padano i Pecorino. Długo myślałam o tym jaką potrawę przygotować z użyciem tego smakołyku
Smaki ArmineSkładniki: 500 g mięsa mielonego 1 cebula 2-3 ząbki czosnku 2 łyżeczki musztardy maggi 1/2 łyżki sosu chili bułki do pity, u mnie w wersji
czarrna od kuchniBłyskawiczna sałatka, którą wykorzystałam ostatnio jako dodatek do grilla. Składniki: Rukola- 2, 3 spore garści Pomidory suszone z zalewy- ok 8 sztuk- siekamy 100g sera koziego
Pasja tworzeniaSezon na szparagi trwa krótko, więc korzystajcie z tego okresu, aby przygotować smaczne potrawy z udziałem szparagów. Dziś podaję Wam prosty przepis na francuski sos muślinowy
Smaki Francji współczesna kuchnia francuska5 / 5 ( 11 votes ) Młoda kapusta z patelni, smażona z pieczarkami, błyskawiczne danie Młoda kapusta z patelni, smażona z pieczarkami to zazwyczaj pierwsze co przygotowuję z
Ogrodnik w podróżyScroll down for recipe in English. Lubicie pokrzywę? Ja wiosną zawsze o niej pamiętam i staram się jak najwięcej korzystać z jej walorów zdrowotnych. Przyrządzam sałatki
Delicious PlaceSkładniki: 45 g drożdży + 1/4 szkl mleka + 1 łyżeczka cukru po 200 g mąki pszennej i żytniej T720 jajko po łyżeczce soli, słodkiej papryki i ziół
czarrna od kuchniTakie kotleciki zrobią furorę na uroczystym obiedzie rodzinnym,ale też super przekąska na imprezie . Polecam bo wyszło smacznie. Przepis pochodzi z programu Ewy Wachowicz
Niespełnione zdolności kulinarneSzybka i prosta przekąska, którą przygotujesz raz dwa! Takie jajeczka są smaczne, łatwe w przygotowaniu, a do tego efektownie wyglądają. Można je śmiało zaserwować na śniadanko
Kulinarny S.O.S.Kalafior zapiekany pod beszamelem to bardzo smaczne wydanie kalafiora. Może być jako samodzielne danie, ale jako również dodatek do obiadu mięsnego. Ja taki kalafior podałam solo
Pieprzyć z FantazjąC zasami nie wiemy co zrobić z nadmiarem ziemniaków, które zostają nam z obiadu. Podsunę Wam dziś pomysł na zrobienie sznycelków ziemniaczanych z farszem z kaszanki
Walijskie PichcenieScroll down for recipe in English. Jeśli lubicie wege przepisy to ta sałatka stanie się waszą ulubioną w sezonie wiosenno-letnim. Gwarantuję! :) Chrupiąca cukinia zamknięta jest
Delicious Place