Żurek to punkt obowiązkowy naszego Wielkanocnego obiadu. Zapewne u wielu z Was jest podobnie. Żeby nie było nudno i standardowo, mam dla Was przepis na paszteciki
PatiGotujePasztet z fasoli z grzybami - kuchnia podkarpacka Pasztet upieczony z gotowanej fasoli i suszonych grzybów to jeden z wielu przykładów na regionalne warzywne danie udające danie
Trzeci talerzZ bliża się Wielkanoc w związku z czym postanowiłam przygotować kolejną wersję jajek faszerowanych . Tym razem zdecydowałam się na jajka faszerowane buraczkiem z dodatkiem fety i
Codzienne Gotowanie…dla domowników …dla gości …na imprezę …na świąteczny stół Smaczna, soczysta sałatka, która wymaga jedynie kilku składników i dosłownie jednej chwili na
Kulinarne S.O.S.…dla domowników …dla gości …na imprezę …na świąteczny stół Smaczna, soczysta sałatka, która wymaga jedynie kilku składników i dosłownie jednej chwili na
Kulinarny S.O.S.07.04 .2020 Magda Nie wiem czy to przy okazji gotowania pysznego rosołu można upiec pyszny pasztet czy podczas przygotowania pasztetu można uzyskać pyszny rosół. Jest to
Smaczna Strona5 / 5 ( 21 votes ) Kiełbasa regionalna, opiekana w piekarniku Kiełbasa regionalna opiekana w piekarniku, to świetny sposób na pyszne i zdrowe wędliny jeśli nie dysponujesz własną
Ogrodnik w podróżySkładniki: 1 kurczak, u mnie ok. 1,1 kg włoszczyzna ziele angielskie, liść laurowy jarzynka 3 jajka 40 g żelatyny 120 g groszku 1 łyżka posiekanego
czarrna od kuchniJajka z łososiem i majonezem ze szczypiorku. Jajka z łososiem i zielonym majonezem. Zielony majonez uczyliśmy się robić od podstaw na warsztatach z Ernestem Jagodzińskim, wtedy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięWielkanoc coraz bliżej, więc i na blogu pojawiają się ostatnio różne przepisy na świąteczne dania z jajkami. W moim domu pojawiają się one w wersji
Kulinarne przygody GatityDziś zapraszam Was na kolejną kolorową wielkanocną inspirację. Tym razem są to fioletowe jajka marynowane w czerwonej kapuście. Poprzednio pokazywałam Wam jajka na żółto → jajka
Kulinarne przygody GatityJajka na twardo faszerowane masą z żółtka, delikatnym wędzonym łososiem, wyrazistym ostrym chrzanem i posypane pachnącym świeżym szczypiorkiem z pewnością będą hitem Wielkanocnego śniadania. Sprawdzą się
Szalona Kuchnia EwelinySzybka i bardzo smaczna s urówka z kapusty pekińskiej . Surówka z kapusty, cebuli, ogórków i pomidorów jest chrupiąca i pasuje do każdego obiadu. Czas przygotowania:
karolgotujeGalareta wieprzowa albo zimne nóżki. U mnie w rodzinnym domu zazwyczaj mówiło się galareta. Smak i wspomnienie mojego dzieciństwa. Przyznam się szczerze, nie przepadałam za nią
Pieprzyć z Fantazją