Pasty jajeczne lubisz? Ja uwielbiam! Przeważnie jak gotuję jajka, to biorę od razu większy garnek i gotuję ich więcej niż potrzeba, żeby
Kolorowy PrzepisownikCzas izolacji uruchamia kreatywność 😉 jesteśmy więcej czasu w domu, więc siłą rzeczy więcej gotujemy. Ale żeby nie było nudno, staram się
Kolorowy PrzepisownikHmorapatik- to szparagi lub grzyby smażone w cieście. Hmor- to po ormiańsku ciasto, stąd się wzięła ta nazwa. Uwielbiam szparagi i bardzo często jadam je przyrządzone
Smaki ArmineZimny sos pomidorowy na bazie jogurtu naturalnego. Szybki i łatwy do zrobienia – wystarczy jedynie wymieszać wszystkie składniki. Pasuje do przekąsek na zimno oraz dań ciepłych
Kulinarne S.O.S.Zimny sos pomidorowy na bazie jogurtu naturalnego. Szybki i łatwy do zrobienia – wystarczy jedynie wymieszać wszystkie składniki. Pasuje do przekąsek na zimno oraz dań ciepłych
Kulinarny S.O.S.Lubię tarty bo pięknie wyglądają i przeróżne smaki w sobie chowają. Naturalnie każda z nich smakuje zawsze oryginalnie. Tym razem naturalna kompozycja, przypraw, warzyw i ziół
Moniki SmakołykiProste i smaczne wykorzystanie gotowego ciasta francuskiego. Często podaje takie łódeczki na imprezie z czerwonym barszczem. Polecam. Składniki: 200 g piersi kurczaka 300 g
Niespełnione zdolności kulinarneTa soczysta, orzeźwiająca, pełna witamin surówka z pomarańczy i marchewki, z dodatkiem wody z kwiatów pomarańczy, miodu, cynamonu, mięty lub kolendry i bratków polnych na pewno
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaSmak potraw z grilla nadal za mną chodzi. Nie było majówki z prawdziwego zdarzenia, a na pocieszenie wysłałam małża po kaszankę do mięsnego. Skończyła się. Musiałam
Poezja smakuCzas izolacji uruchamia kreatywność 😉 jesteśmy więcej czasu w domu, więc siłą rzeczy więcej gotujemy. Ale żeby nie było nudno, staram się
Kolorowy PrzepisownikWiosna to taki przedziwny okres, kiedy w naszym życiu następują zmiany. Zazwyczaj są to zmiany kosmetyczne takie jak dieta, inny kolor włosów, inny narzeczony albo nowe
ladykitchenDzień dobry! Zapraszam na kolejny przepis z serii czarna soczewica beluga. Okazuje się, że soczewica świetnie nadaje się do przyrządzania sałatek na gorąco. Sałatki na gorąco
codojedzeniaPrzyszedł czas na jedną z naszych ulubionych przekąsek, czyli mercimek köftesi (tureckie kofty z soczewicy i bulguru). Kuchnia turecka może na pierwszy rzut oka nie wydawać
Roślinożerni urlopowiczeSzybka domowa pizza na chlebie z patelni jest świetną alternatywą dla tradycyjnej pizzy z ciasta … Przygotowanie pizzy jest banalnie proste, możemy do niej użyć różnych
karolgotuje