Podpłomyk z boczkiem, cebulą i żółtym serem

Podpłomyk z boczkiem, cebulą i żółtym serem

Podpłomyk z boczkiem, cebulą i żółtym serem

Podpłomyk jest rodzajem cienkiego placka, na którym układamy swoje ulubione dodatki, ale zanim je położymy, smarujemy go kwaśną śmietaną. Jest podobny do pizzy, jednak do jego pieczenia nie potrzebujemy drożdży Co potrzeba na ciasto: 250 g mąki pszennej tortowej typ 450, 200 ml letniej wody, 1 niepełna łyżeczka soli, 1 łyżka oleju Co potrzeba na nadzienie: 200 g boczku wędzonego, 2 większe cebule, 150 g-200 g żółtego sera, 200 g śmietany 18 % gęstej, pieprz Wykonanie: Do osobnych miseczek kroimy cebulę w półplas... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bułka z Chlebem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.