Przepis na : obiad
4.9 / 5 ( 8 votes ) Zupa ogórkowo-koperkowa z czosnkiem Zupa ogórkowo-koperkowa z czosnkiem jest pysznym prostym daniem, jednym ze smaczniejszych jakie można zjeść o tej porze roku. Ten przepis różni się nieco od tradycyjnej ogórkowej, przede wszystkim tym że zawiera ogromną ilość koperku i czosnku. Za to jest na pewno zdrowa i pełna witamin. Cóż czasy takie, że tylko zupa może humor poprawić i rozgrzać pozytywnie .Oby do wiosny.. składniki na 2-3 osoby: 1 litrowy słoik kiszonych ogórków, najlepiej domowych z du... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...