Witajcie! Mam nadzieję, że po Wielkanocy nie macie dosyć jajek, bo mam dla Was świetny pomysł na wykorzystanie jajek na twardo. Polecam pyszne roladki z tortilli
Codzienne GotowaniePaluszki z kminkiem - kuchnia podkarpacka Niektórych dawnych przepisów nie da się dokładnie odtworzyć. Czasem brak jest składników, bo skąd na przykład wziąć makuchy lniane. Nawet zakup
Trzeci talerzPyszna i błyskawiczna przekąska z ciasta francuskiego, z dodatkiem pieczarek i tartej mozzarelli. Jak dla mnie idealne danie jako poczęstunek dla gości czy do podjadania na
Smaki Na TalerzuTak prostych kotlecików chyba jeszcze nie było ;) Do ich wykonania potrzebujemy tylko 3 składników a ich smak i aromat są obłędnie dobre! Istotne jest aby olej
Przepis na Dzień DobryPostanowiłam wykorzystać kilka podstawowych produktów, które miałam w domu i przygotowałam banalnie prosty, a niezwykle smaczny pasztet marchewkowy z czerwoną soczewicą . Pasztecik udał się wyśmienicie i
Codzienne GotowaniePo świątecznych szaleństwach czas na małe zmiany na talerzu. Po żurkach, pasztetach, mazurkach i babach czas na coś lżejszego. Już od jakiegoś czasu chodziła za mną
Kulinarne przygody GatityTaką przekąską zostałam poczęstowana jak byłam w Hiszpanii. Jak dla mnie była to nietypowa odsłona podania awokado, ale było całkiem dobre ;-) Składniki: dojrzałe awokado oliwa z
Kuchnia domowa AniSałatka z tortellini i ananasem to bardzo szybki pomysł na sałatkę idealną na kolację albo lunch do pracy. Możecie użyć tortellini z dowolnym nadzieniem. Ja wykorzystałem
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!SKŁ ADNIKI 200 g fety 200 g selera naciowego 200 g kukurydzy z puszki 150 g rzodkiewek 3-4 łyżki majonezu lub jogurtu naturalnego só l
La grande e la piccola cuocaDziś zapraszam na wytrawne muffinki z mąki kukurydzianej. Są ciekawym pomysłem na przekąskę lub propozycją na piknik. Do moich muffinek dodałam oliwki, suszone pomidory, szynkę i
Lekcje w kuchniDzisiejsze sajgonki nie są absolutnie oryginalnym daniem kuchni azjatyckiej. To raczej ciekawa i bardzo smaczna alternatywa dla tradycyjnych kanapek. Sajgonki z pastą z tuńczyka i warzywami
Lekcje w kuchniPaprykarz z makreli / Polish Smocked Mackerel Spread Pamiętacie jeszcze paprykarz na kanapki? Dziś polecam go w znacznie zdrowszej i o wiele smaczniejszej niż sklepowa wersji. Paprykarz
Lekcje w kuchniKliknij tu, by subskrybować Click here to subscribe Paszteciki wigilijne z pieczarkami do zamrożenia / Polish Mushroom Hand Pies 'Paszteciki' Paszteciki wigilijne z pieczarkami czy grzybami leśnymi
Lekcje w kuchniKiełbaski imprezowe w cieście drożdżowym / Pull Apart Pigs in a Blannket ZOBACZCIE, JAK PRZYGOTOWAĆ KIEŁBASKI IMPREZOWE W CIEŚCIE DROŻDŻOWYM NA MOIM FILMIE: Jeśli nie chcesz przegapić
Lekcje w kuchniBułeczki drożdżowe po włosku (z serem i pesto) / Italian Style Pesto and Cheese Rolls Zobaczcie, jak przygotować bułeczki drożdżowe po włosku na moim filmie: Jeśli nie
Lekcje w kuchni