Jajka w majonezie z rzeżuchą

Jajka w majonezie z rzeżuchą

Jajka w majonezie z rzeżuchą

Dziś na blogu kolejna kulinarna wielkanocna inspiracja.  Jajka w majonezie z rzeżuchą, to najprostszy sposób na podanie jajek na wielkanocny stół. Potrzebujemy, oczywiście oprócz jajek, trochę majonezu i rzeżuchę. Ja dla koloru na talerzu położyłam jeszcze parę plasterków rzodkiewki. Pamiętajcie, aby posiać rzeżuchę odpowiednio wcześniej przed świętami. Będzie potrzebowała około 5-6 dni, aby ładnie wyrosnąć. Kulinarne inspiracje Na blogu znajdziecie także inne pomysły na jajka: Jajka faszerowane fe... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody Gatity

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.