pieczemy 50 minut, następnie obracamy mięso, pieczemy 30 minut, odwracamy mięso i pieczemy jeszcze 30 minut. Roladę możecie jeść na gorąco do obiadu lub na zimno jako przystawkę. Tak rolada wygląda na gorąco, mięso jest jeszcze bardzo luźne. Po wystudzeniu i schłodzeniu w lodówce mięso wygląda jak na zdjęciu na samej górze Smacznego :)) łopatka wieprzowa, wieprzowina, młoda biała kapusta, pieczarki
Bułka z Chlebemczęsto i zawsze znikają ze stołu w zawrotnym tempie. Takie roladki z cukinii są idealne na wszelkiego rodzaju imprezy, mogą one również być dodatkiem do dań z grilla lub przystawką. Składniki: – 2 młode, nieduże cukinie – 100g twardego sera żółtego – 50g orzechów włoskich – 4 łyżki śmietany – 3 łyżki majonezu – 1-2 ząbki czosnku – sól
Smaki Armineponieważ akurat taką miałam w lodówce jednak ze względu na walory smakowe bardziej polecam do carpaccio rukolę, ponieważ ma lekko orzechowy aromat. Takie carpaccio może stanowić lekką i smaczną przystawkę podczas spotkania ze znajomymi, kolację czy przekąskę do pracy. Składniki: 2 buraki, ugotowane na parze lub upieczone w piekarniku 100g sera z niebieską pleśnią garść orzechów laskowych kilka liści sałaty
Życie ze smakiemKoktajl z krewetek przeważnie przygotowuję jako przystawkę na domowe imprezy, ale również robię bez okazji, gdyż lubię jeść krewetki. Pierwszy raz jadłam krewetki ponad 30 lat temu w Berlinie właśnie pod postacią koktajlu, zakochałam się wtedy w owocach morza. To jedna z moich ulubionych zakąsek. Jest elegancka i prosta w przygotowaniu. Mój koktajl z krewetek jest lekki, orzeźwiający i smaczny
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniępyszne połączenie, nie muszę chyba nikogo przekonywać;) Ostatnio rozsmakowałam się w serach z niebieską pleśnią, czego dowodem jest ta oto sałatka. Jest lekka, idealnie sprawdzi się jako przystawka albo kolacja, z kieliszkiem białego wina, świeżą bagietką... Chyba dziś zarządzę powtórkę... szczególnie z winem;) Sałatka z winogronami, orzechami i serem Składniki (na 3-4 porcje): spora garść liści szpinaku (najlepiej baby
Obiad gotowynadają na małą przekąskę w podróży, na zabranie ze sobą do pracy lub na uczelnie na drugie śniadanie, a także świetnie prezentują się na imprezowym stole, jako starter lub przystawka przed daniem głównym. Możecie je nadziać ulubionym serem, lub mieszanką pieczarkowo- serową, farszem kapuścianym, a nawet ziemniaczanym. Kto się skusi i spróbuję ten prosty przepis na pyszne bułeczki? Składniki
Smaki ArmineSłodka gruszka, ser z pieprzem oraz słona szynka - wszystkie smaki w jednym małym kęsie. Podawać jako przystawkę lub przekąskę. Składniki: półtorej średniej wielkości dojrzałej gruszki, 6 plastrów szynki serrano, 6 małych plasterków sera brie z pieprzem Przygotowanie: Gruszkę obieramy, kroimy na ćwiartki, usuwamy pestki. Szynkę delikatnie zwijamy na pół po długości, układamy na niej gruszkę oraz kawałek sera i zawijamy
Lena Gotujesól i podsmażać do miękkości warzyw, wystudzić. Żółtka rozetrzeć widelcem i wymieszać z warzywami, połówki jajek napełniać farszem, posypać posiekaną natką pietruszki. - pyszne faszerowane jajka podsmażanymi warzywami, idealna na przystawkę do alkoholu ale na smaczne syte śniadanie lub kolację..........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięKochani dziś mam dla Was pomysł na pyszną przystawkę. Ślimaczki z ciasta francuskiego z łososiem świetnie sprawdzają się na każdej domowej imprezie. Jest z nimi tylko jeden problem – za szybko znikają Dobrze, że udało mi się dorwać jednego ślimaczka, żeby ich spróbować. Ślimaczki z ciasta francuskiego z łososiem Składniki: ciasto francuskie (275 g) około 200 g filetu z łososia
PatiGotujeOzorki w galarecie to pyszna przystawka na zimno, lubi je nie jedna osoba, są smaczne, delikatne i chudziutkie. Dla smakoszy idealne. SKŁADNIKI : 3-4 ozorki wieprzowe liść laurowy, ziele, pieprz w ziarnkach woda jarzynka (marchew seler, por, cebula ) sól, pieprz do smaku 2-3 ząbki czosnku groszek konserwowy żelatyny na 1,5 litra
Kulinarne Fantazje Mariolijeden ze smaczniejszych sposobów na przetworzenie tego warzywa jaki znam . Jest naprawdę doskonała nawet na surowo , a już po za pasteryzowaniu i odczekaniu miesiąca po prostu wymiata . Doskonała przystawka do zimowych obiadów . Nic nie trzeba robić , tylko odkręcić wieczko i wypuścić trochę lata ze słoika , a w domu zrobi się przytulnie i ciepło Własne przetwory to coś, bez czego
Ogrodnik w podróżySmakowita jesienna przystawka ze świeżych fig . Zapieczone, zawsze są pyszne . I nie są to figi z makiem, tylko figi z serem pleśniowym
Stare Garypomidorki . Bardzo prosty w wykonaniu nie może się nie udać , bo przecież kiszona kapusta to zepsuta w dobry sposób kapusta, więc nie da się zepsuć zepsutego . Doskonała jako przystawka , surówka , a wprost idealna na bigos . Uwierzcie mi nie ma sobie równych , no chyba że kapusta kiszona z papryką Polecam spróbujcie a już zawsze będzie w Waszym repertuarze Składniki : 2 główki
Ogrodnik w podróżyDziś proponuję zestaw przystawek, które sprawdzą się na każdej imprezie, w dodatku są nieco odchudzone 🙂 Roladki z szynki 9 plasterków szynki konserwowej 4 jajka 3 ogórki konserwowe 1 duża … Czytaj dalej Zestaw przekąsek kibica
czarrna od kuchniTradycyjna zupa Marokańska, na którą pierwszy raz trafiłam w Poznaniu w małej restauracji PoWolność na Łazarzu. Wtedy spróbowałam tylko odrobinę od siostry, która wybrała właśnie Harirę na przystawkę. Ale ta jedna łyżka wystarczyła, żeby stwierdzić, że muszę odtworzyć te smaki. Zupa ta jest mocno rozgrzewająca i sycąca, więc idealna na jesień i zimę 😊 Przepis znalazłam na stronie Jadłonomia
Emskie Smaki