przystawka znakomicie sprawdzi się na świątecznym stole. Nie tylko pięknie wygląda, ale także naprawdę dobrze smakuje. Wyobra źcie sobie biały obrus, wielkanocnego baranka, przysmaki postawione na stole dla bliskich, a wśród nich kokilki z jajkami, łososiem i szpinakiem. Rewelacja. Koniecznie spróbujcie. Wasi bliscy będą zachwyceni. Składniki (na 4 porcje): • 7 jajek • 200 g świeżego szpinaku
W mojej kuchniJajka faszerowane, to prosty i pyszny przepis na idealną przystawkę. Sprawdzi się zarówno na Święta Wielkanocne, jaki i na co dzień. Tym razem jajka faszerowane buraczkami. Pomysł na przepis przyszedł mi do głowy, kiedy jadłam białą kiełbasę z dodatkiem ćwikły z buraczkami :) Nadzienie do jajek przygotowane jest z dodatkiem puree z buraczków, chrzanu i majonezu. Składniki: 3 jajka (ugotowane
Świat Domowej KuchniPrzepis na bardzo smaczne i atrakcyjnie wyglądającą przystawkę, z jajek i awokado. Danie to będzie ozdoba każdego stołu, podczas Świąt czy przy większej okazji. Do jej zrobienia potrzeba zaledwie kilka składników. SKŁADNIKI: 4 jajka ugotowane na twardo 1 małe awokado mały pęczek kolendry lub natki pietruszki 1 lyzka soku z limonki lub cytryny 1 ząbek czosnku sol i pieprz
Pani M - kuchnia smakowitaGrissini, czyli włoskie paluszki chlebowe. Doskonała wytrawna przekąska czy jako przystawka przed głównym daniem. Robione ze zwykłego ciasta na pizzę nie powinny przysporzyć problemów nawet niedoświadczonym kucharzom. Można dodać do nich odrobinę soli morskiej, kminku lub innych ulubionych przypraw. Chrupiące, w środku mięciutkie. Po prostu pyszne. Składniki: 250 g maki chlebowej typ 750 170 ml letniej wody 2 płaskie łyżeczki
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!aromatyczna. Dostać ją możecie w większych marketach. Gdybyście mieli problem z dostępnością, możecie użyć wędzonej makreli w podobnej proporcji – masa będzie mniej kremowa ale nadal bardzo smaczna. Cała przystawka wygląda niebanalnie przez użycie patyczków – jest z tym sporo pracy, ale wygląd tej potrawy oczaruje waszych gości, a smak miło zaskoczy – delikatne jajko, kremowy posmak wątróbki rybnej, chrupiący
Eat me! Fit me!Błyskawiczny hummus to propozycja dla wszystkich zapracowanych i tych, którzy chcą się dobrze odżywiać. Hummus to idealny dodatek do świeżej marchewki, pietruszki, selera naciowego. Ale możemy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!wytrawnego. Ciasto francuskie nadziewane farszem ze szpinaku, szynki, ricotty i niebieskiego sera, podane z sosem na bazie sera feta, jogurtu greckiego i mięty. Danie to świetnie sprawdzi się jako przystawka lub na danie główne czy kolację, może być serwowane na zimno lub na ciepło, w obu przypadkach smakuje wyśmienicie. Danie świetnie nadaje się na przyjęcia, ponieważ jest bardzo proste, szybko
moj przepis nawystarczyło wyjąć je z lodówki, rozwałkować i podpiec. Równie dobrze ciasto można przygotować i upiec dzień wcześniej. Tartę można podać jako danie główne, ale równie dobrze sprawdzi się jako przystawka. Najlepiej smakuje na ciepło. Tarta bardzo smakowała moim gościom, więc myślę że i wam posmakuje. Tarta nie rozpada się zaraz po upieczeniu, ani na talerzu, ładnie prezentuje się po przekrojeniu
moj przepis napiątkowy wieczór przygotował mi takie oto jajka faszerowane brokułami, oliwkami, szczypiorkiem i koperkiem. Były przepyszne, sycące, znakomite. Myślę, że te jajka faszerowane świetne sprawdzą się jako kolacja lub jako przystawka. Jajka faszerowane w tym wykonaniu zaskoczą was na plus, ja byłam bardzo zaskoczona, że z takich prostych składników można wyczarować takie cuda. Można je również wykonać w wersji sałatkowej
moj przepis namarchewkowe Ciekawe czy po Świętach macie już dość słodyczy? A macie ochotę na małe, wytrawne co nie co? Gotowe w 40 min, już z pieczeniem? Idealne jako śniadanie lub przystawka. Zapraszam na świetne muffiny marchewkowe, wilgotne i pożywne, z dodatkiem mąki pełnoziarnistej. Składniki na 12 małych muffin: 2 marchewki (około 300 gr) starte na tarce z małymi oczkami 2 małe
moj przepis nałyżeczki zmielonego pieprzu 1 łyżeczka oleju Cukinię, bataty umyć, obrać, cebulę, czosnek obrać. Wszystkie warzywa zetrzeć na tarce z dużymi oczkami, ja użyłam maszynki do mielenia mięsa z przystawką do szatkowania. Jogurt, mąkę, simie, wodę, sól, pieprz zmiksować na gładką masę. Dodać do przetartych warzyw, dokładnie wymieszać. Na rozgrzaną patelnie, pędzelkiem rozsmarować odrobinę oleju, następnie nakładać po dwie płaskie łyżki
moj przepis nawytrawnego. Ciasto francuskie nadziewane farszem ze szpinaku, szynki, ricotty i niebieskiego sera, podane z sosem na bazie sera feta, jogurtu greckiego i mięty. Danie to świetnie sprawdzi się jako przystawka lub na danie główne czy kolację, może być serwowane na zimno lub na ciepło, w obu przypadkach smakuje wyśmienicie. Danie świetnie nadaje się na przyjęcia, ponieważ jest bardzo proste, szybko
moj przepis nawystarczyło wyjąć je z lodówki, rozwałkować i podpiec. Równie dobrze ciasto można przygotować i upiec dzień wcześniej. Tartę można podać jako danie główne, ale równie dobrze sprawdzi się jako przystawka. Najlepiej smakuje na ciepło. Tarta bardzo smakowała moim gościom, więc myślę że i wam posmakuje. Tarta nie rozpada się zaraz po upieczeniu, ani na talerzu, ładnie prezentuje się po przekrojeniu
moj przepis napiątkowy wieczór przygotował mi takie oto jajka faszerowane brokułami, oliwkami, szczypiorkiem i koperkiem. Były przepyszne, sycące, znakomite. Myślę, że te jajka faszerowane świetne sprawdzą się jako kolacja lub jako przystawka. Jajka faszerowane w tym wykonaniu zaskoczą was na plus, ja byłam bardzo zaskoczona, że z takich prostych składników można wyczarować takie cuda. Można je również wykonać w wersji sałatkowej
moj przepis namarchewkowe Ciekawe czy po Świętach macie już dość słodyczy? A macie ochotę na małe, wytrawne co nie co? Gotowe w 40 min, już z pieczeniem? Idealne jako śniadanie lub przystawka. Zapraszam na świetne muffiny marchewkowe, wilgotne i pożywne, z dodatkiem mąki pełnoziarnistej. Składniki na 12 małych muffin: 2 marchewki (około 300 gr) starte na tarce z małymi oczkami 2 małe
moj przepis na