przystawki - 17402 przepisów (strona:118/1161)

Hummus z bobu 155

świetna pasta dla wegan i wegetarian. Idealnie nadaje się jako dodatek do kanapek, ale również jako dip do krojonych warzyw czy chipsów. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na przystawki oraz inne przepisy wegetariańskie . Składniki : 2 szklanki świeżego bobu 4 łyżki zimnej wody 1/2 szklanki jasnej, płynnej pasty tahini 2 ząbki czosnku 1/4 szklanki soku z cytryny Oliwa z oliwek

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Rolada ze śledzia 129

Rolada ze śledzia to świetna przystawka nie tylko od święta. Doskonale sprawdza się podczas spotkań towarzyskich . Śledź w towarzystwie serka śmietankowego, zaostrzonego chrzanem oraz chrupiącego ogórka i cebulki smakuje wyśmienicie. Moją roladę udekorowałam dodatkowo musztardą francuską, którą uwiebiam i która wspaniale pasuje do śledzia. W przepisie podałam dwa rodzaje śledzi, które mogą być śmiało użyte do wykonania tego dania

Pieguskowa Kuchnia
Krewetki w sosie maślano-czosnkowym 151

Kochani, walentynki tuż, tuż więc mam dla Was pyszny przepis na ten wyjątkowy dzień Krewetki w sosie maślano-czosnkowym możecie podać zarówno jako przystawkę, jak również jako danie główne. Jeśli wybieracie drugą opcję wystarczy przygotować danie z podobnej porcji Zapraszam po inne walentynkowe inspirację na słono i na słodko. Krewetki w sosie maślano-czosnkowym Składniki: 250 g krewetek około

PatiGotuje
Frytki z sosem serowym 229

bardziej sycąca i może występować jako samodzielne danie. Natomiast samo wykonanie jest banalnie proste i szybkie. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na dania główne oraz inne przepisy na przystawki . Składniki : 1 kg ziemniaków (obranych, umytych i pokrojonych w grube słupki) 3 plastry boczku parzonego 1,5 l oleju rzepakowego 3/4 łyżeczki soli 300 g pomarańczowego cheddara 350 ml zagęszczonego

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Chipsy z jarmużem 120

zdrowsza alternatywa od sklepowych przekąsek słonych. To 100% naturalnych składników. I w dodatku bez smażenia. Pokochają je zarówno dzieci jak i dorośli. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na przystawki . Składniki : 200 g jarmużu Sól 2 łyżki oliwy z oliwek Papryka chili mielona Papryka słodka mielona Opis przygotowania: Jarmuż dokładnie myjemy. Następnie dokładnie go osuszamy przy pomocy ręcznika papierowego bądź

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Brukselka z marchewką 159

masła Obydwa składniki łączymy i polewamy bułeczką tartą przesmażoną na maśle.                                  Taką przystawkę podałam do mięsa

Proste Potrawy
Francuskie przekąski z konfiturą z pijanej czerwonej cebuli i serem brie 172

Ciasto pieczemy w 200 st przez 11-15 minut ma się ładnie ze złocić. Po wyjęciu studzimy następnie napełniamy konfiturą dodajemy pokrojone:  ser oraz winogrona.  Podajmy jako przystawkę

vaniliowoczekoladowa
Pieczony camembert z paróweczkami w cieście francuskim  157

spodobał dlatego postanowiłam przygotować coś podobnego, ale w uproszczonej wersji – czyli bez wyrabiania ciast i skomplikowanego skręcania . Pieczony camembert z paróweczkami w cieście francuskim to kolejna fenomenalna przystawka na przyjęcia ze znajomymi. Prosta w przygotowaniu, a wygląda bardzo efektownie. Każdy fan camemberta będzie w siódmym niebie . Pieczony camembert z paróweczkami w cieście francuskim Składniki: 1 ser camembert w drewnianym

PatiGotuje
Chipsy z warzyw 156

też zamienimy te niezdrowe na naszą zdrowszą wersję, na warzywne. Tym sposobem dzieci zyskają zdrowszą przekąskę. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na dania dla dzieci oraz przepisy na przystawki . Składniki : 1 burak czerwony Suszone zioła prowansalskie 1 marchewka 1 korzeń pietruszki Oliwa z oliwek Opis przygotowania: Zaczynamy od przygotowania naszych chipsów. Wszystkie warzywa kroimy w cienkie plastry. Możemy użyć

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Grillowany kozi ser z konfiturą z melona i jeżyn 148

Grillowany ser z konfiturą to propozycja na wykwintną przystawkę lub danie na kolację serwowane z dobrym białym winem. Przyzwyczajeni jesteśmy do grillowanych lub smażonych serów podawanych z konfiturą z żurawiny. Korzystając z tego, że dojrzałe jeżyny uginają krzaki, a melony można kupić w bardzo dobrej cenie proponuję tym razem do grillowanego sera podać domową konfiturę z tychże owoców z dodatkiem

Tajemnice Smaku
Przekąska z oliwek i marynowanych papryczek z serem labneh lub z fetą 179

Przygotowanie marynowanych papryczek z oliwkami  w zalewie jest wyjątkowo proste.  Papryczki możemy podać do stołu na  przystawkę, ale jest to również pomysł na świetny prezent. Wystarczy tylko wszystko zapakować w ładny słoik, przewiązać sznureczkiem z etykietką i mamy atrakcyjny wizualnie, a przede wszystkim smaczny kulinarny podarunek. Składniki 10 małych marynowanych papryczek 10 – 15 sztuk marynowanych oliwek

Tajemnice Smaku
Arancini 203

klasyczny przepis: z mięsem mielonym, mozzarellą, zielonym groszkiem oraz sosem pomidorowym. Jednym słowem arancini to pyszna i sycąca przekąska, która zasmakuje wszystkim. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na przystawki . Składniki: 500 g białego ryżu (do risotto) 3 jajka 150 g mąki 400 g bułki tartej 200 g sosu pomidorowego (w kartonie) 150 g groszku konserwowego 350 g mięsa mielonego

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Jajka po meksykańsku w galarecie 135

sycące i mega smaczne. Szczególnie jeśli jest podane z sosem majonezowo chrzanowym, majonezem lub sosem tatarskim. Polecam, tym bardziej że jest to bardzo uniwersalna potrawa, która może być nawet przystawką na świątecznym stole, jeśli zostanie ciekawie i kreatywnie podana Na zdjęciu jest w kapciach i szlafroczku, czyli wersja domowa, wieczorowa składniki ( na około 5-6 osób): 8 jajek ugotowanych

Ogrodnik w podróży
Przekąska z ogórka 149

Przekąska z ogórka. Ogórek faszerowany twarogiem to kolejny mój pomysł na przekąskę z ogórków wypełnioną twarogiem, papryką i szczypiorkiem. Taki fingerfood bez chleba ta wspaniała przekąska

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pieczona ricotta z ziołami (Ricotta al forno con erbe aromatiche) 179

kulinarne odkrycie, którym chciałam się z Wami dzi ś  podzielić.  Chrupiąca sk ó rka ricotty pokryta aromatycznymi ziołami, pod którą skrywa się kremowy środek serka - to idealna przystawka dla wszystkich smakoszy włoskiej kuchni. Do tego chrupiąca bruschetta z pomidorkami i czujemy się jak na wakacjach, pomimo zimowej aury za oknem ;)  Smacznego! SKŁ ADNIKI 250 g ricotty

La grande e la piccola cuoca