Pieczona ricotta z ziołami (Ricotta al forno con erbe aromatiche)

Pieczona ricotta z ziołami (Ricotta al forno con erbe aromatiche)

Pieczona ricotta z ziołami (Ricotta al forno con erbe aromatiche)

Wielu z Was zauważyło,  ż e na blogu znajduje się sporo przepisów  z ricottą w roli głównej. Nie będę ukrywała, że jest to  jeden z moich ulubionych w ł oskich przysmak ó w. Ricottę doceniam nie tylko za jej delikatny, kremowy smak, ale również za uniwersalność zastosowania. Z ricotty możemy przygotować przepyszne desery, m.in.  lody sernikowe ,   tart ę  sernikow ą  z czekolad ą ,  puszyste placuszki , kokosowe ciasteczka  oraz wytrawne dania, m.in.  cocotte z p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu La grande e la piccola cuoca

Autor

La grande e la piccola cuocaLa grande e la piccola cuoca

Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

przystawki, ciasto na pizze, tarta, desery, deser, placuszki, ciasteczka, cukinia, przekąski

Inne przepisy z La grande e la piccola cuoca

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.