przystawki - 17402 przepisów (strona:126/1161)

Slow food w górach – Villa Greta i przepisy z puszystym serkiem 205

wędzonego pstrąga (jak mówił David świetnie sprawdzi się też wędzona makrela czy łosoś) pasuje zarówno na śniadanie, jak i na kolację. Można z niej zrobić też małe, wykwintne przystawki na przyjęcie (podając na pumperniklu, grzance czy w kruchych mini-tartaletkach). Ja chętnie bym zabierała ją w pojemniku na lunch do pracy. Aby ją zrobić potrzebujemy: 2 wędzone pstrągi 4 czubate

Poezja smaku
Wytrawne muffinki z brokułem i Cheddarem 141

moje drugie podejście do wytrawnych muffinek i kolejne udane! Pyszne brokuły, a do tego wyrazisty, pikantny ser i czerwona cebula – połączenie bardzo udane. Takie wytrawne muffinki to świetna przystawka na imprezę, propozycja na śniadanie lub na lunch. Można je jeść jeszcze ciepłe, a najlepiej smakują gdy ponownie je podpieczemy w piekarniku z odrobiną sera na wierzchu – są wtedy

Smaczna Strona
Tortilla z chrupiącym kurczakiem i warzywami 113

uzyskamy ładne wzorki), z każdej strony do zrumienienia. Podajemy na ciepło z domowym sosem czosnkowym PRZEPIS TUTAJ *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM RÓWNIEŻ: IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA DANIA PRZEKĄSKI I PRZYSTAWKI ( zobacz tutaj ) NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA ( zobacz tutaj ) PRZYJĘCIE DLA DZIECI! POMYSŁY NA DANIA I PRZEKĄSKI ( zobacz tutaj ) SZYBKIE I PYSZNE DANIA

Blog z Apetytem
Grillowany camembert z żurawiną 159

Grillowany camembert to wbrew pozorom bardzo efektowna przystawka.  Smakuje po prostu obłędnie,  nieco chrupiąca skorupka kryje płynne, aksamitne, kremowe wnętrze. Osobiście bardzo lubię grillowane sery. Jako dodatek do serka użyłam ostatniego słoiczka żurawinowej konfitury przywiezionej z bacówki spod samiuśkich Tatr - z Zakopanego i jest niemniej obłędna w smaku niż sam serek. Muszę przyznać że jeszcze kilka lat temu

Kuchenne aromaty
Pieczone pulpety z tuńczyka 159

tłuszczu (z tego pieczenia). Składniki do utworzenia takich pulpetów to inwencja twórcza kucharza (można coś pominąć lub dodać od siebie). Jest to również świetna alternatywa na podanie ich na przystawkę oraz w formie przekąski. Towarzystwo dobrego sosu oraz sałaty sprawi, że danie bez problemu znajdzie swoich wielbicieli. Składniki: 195 g tuńczyka w sosie własnym w puszce    2 jajka

Wino Francja Kuchnia
Zapiekany camembert ze skrętkami drożdżowymi 90

Kiedy po raz pierwszy zobaczyła tę przystawkę od razu zapisałam sobie na nią przepis. Zapiekany camembert ze skrętkami drożdżowymi idealnie sprawdzi się na zbliżające się Walentynki, jak również na spotkanie w gronie przyjaciół. Przygotowanie zajmuje trochę czasu, ale zdecydowanie warto. Zwłaszcza jeśli, tak jak ja, jesteście fanami serów pleśniowych. Pyszne drożdżowe skrętki z szynką, które moczymy w roztopionym i ciągnącym

PatiGotuje
Kofta-warzywne kulki 120

Zdrowa i smaczna przystawka z kuchni indyjskiej. Śmiało można kuleczkami zastąpić ziemniaki. Ciekawy smak, doskonale komponuje się z kurczakiem i różnymi sosami . Myślę , że z innym mięsem będzie równie smaczne. Polecam. Składniki 1/2 małego kalafiora kilka różyczek brokuła 2 średnie marchewki natka pietruszki sólo,pieprz do smaku olej do smażenia 4 łyżki mąki … Czytaj dalej Kofta-warzywne kulki

gotuj ze mną
Sałatka tuńczyk z ryżem 132

Czas na przepis z serii „trzeba go mieć”, bowiem jest to świetna propozycja na niedrogą i smaczną przystawkę – zobaczcie jak powstaje sałatka tuńczyk z ryżem. Przepisów na sałatki nie powinno nam zabraknąć. Szczególnie doceniane są przepisy, które przygotowujemy z popularnej ryby w naszych sklepach, czyli tuńczyka. Połączenie ryżu z tuńczykiem przeżywało swój rozkwit w pierwszej dekadzie tego

Kuchennyviral.pl
Małże w białym winie 144

bardzo łatwo! Nie musisz być wirtuozem w kuchni. Do tego są po prostu przepyszne i miękkie z aromatem czosnku, szalotki i białego wina. Doskonałe na romantyczna kolacje lub przystawkę do dania rybnego.   Składniki: 1 kg małży (omułek) łyżka masła łyżka oliwy z oliwek 4-5 szalotek 5 sporych ząbków czosnku 300ml białego, wytrawnego wina gałązka świeżego tymianku lub macierzanki

Pyry na Gaz
Tatar z łososia 166

Przystawka lub lekka kolacja. Czytaj więcej

Pasja tworzenia
Boczniaki w oleju z żurawiną i cebulą (a'la wegańskie "śledzie") 181

kotlety  czy  "flaczki"  świetnie nadają się także do przekąsek na zimno. Dzisiaj proponuję przygotowane w oleju jak śledzie. Świetnie pasują na kolację czy jako przystawka na przyjęciu. Składniki (3 porcje) -400 g boczniaków -cebula -2 garści suszonej żurawiny -olej rzepakowy -sól, pieprz Przygotowanie Boczniaki umyć i ugotować na parze. Ostudzić i pokroić w kawałki lub paseczki. Cebulę

Zielona Kuchnia
Sałatka z tuńczykiem i ryżem 452

Sałatka z tuńczykiem i ryżem to propozycja Madzi na szybką i bardzo pyszną przystawkę na przyjęcie. Smak tuńczyka dzięki odpowiednio dobranym składnikom jest praktycznie niewyczuwalny. Złoty kolor kukurydzy sprawi, że zachwyci nas nie tylko smak, ale i wygląd, natomiast dzięki dodatkowi ryżu będzie ona niezwykle pożywna. Przepis oraz lista składników jest poniżej… Składniki puszka tuńczyka w sosie własnym torebka

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka z wędzonym indykiem 345

Sałatka z wędzonym indykiem to kolejna propozycja Madzi na świetną przystawkę na przyjęcie. Sałatka z porem, wędzonym indykiem i ogórkiem kiszonym jest idealnie zbilansowana, a sos majonezowo- musztardowy podkreśla cały smak. Przygotowanie jest niezwykle szybkie i co ważne bardzo proste. Składniki 300 wędzonego indyka (filet) 1 por (biała część) puszka kukurydzy 4 ogórki kiszone 100g sera żółtego sól pieprz Składniki

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Surówka ” pomorska „ 101

ręką , aż warzywa zmiękną i puszczą nieco soku . Na koniec łączymy wszystko z łyżką majonezu , mieszając do połączenia składników . Odstawiamy na 20 minut , ponownie mieszamy i można serwować . Doskonała przystawka dosłownie do wszystkiego Smacznego ! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Surówka ” pomorska „ pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Tartaletki z makrelą i oliwkami 125

kruchego ciasta przygotowanie dania nie zajmie więcej niż kilkanaście minut. Wyrazisty smak ryby oraz oliwek w połączeniu z słodkawą cebulką, świeżą dymką oraz kruchym ciastem stanowi smaczną, drobną przystawkę imprezową. Składniki: (na 12sztuk) ciasto: 100g masła 100g mąki pszennej 100g mąki pełnoziarnistej 2 łyżki zimnej wody sól nadzienie: 1 szt. makrela średnia czerwona cebula ząbek czosnku ½ szklanki zielonych lub czarnych

Pyry na Gaz