jest uzyskać A dlaczego pół -warstwy ? Dlatego że część sałatki jest tradycyjnie wymieszana , a część ułożona warstwowo Polecam ją , szczególnie że jest bardzo wielofunkcyjna ,może stanowić obiad, kolację , czy przystawkę na święta lub imprezę . Prosta w wykonaniu Składniki na porcję rodzinną : 0,5 kg uda indyka bez kości i skóry ( można zastąpić piersią ) 5- średnich ziemniaków 1 pietruszka korzeniowa , słusznej
Ogrodnik w podróżyugniatając , zakręcamy i odstawiamy . Tak przygotowana może stać nawet pół roku w chłodnym pomieszczeniu . Jest pyszna i bardzo zdrowa . Wystarczy wyjąc ze słoika doprawić pieprzem i można serwować jako przystawkę Smacznego ! Artykuł Kapusta kiszona razem z czosnkiem i papryką w słoikach pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżyCygańska ” surówka z kapusty pekińskiej Czemuż to cygańska , otóż dlatego ze wygląda bogato ,a jest bardzo prosta Cygańska surówka z kapusty pekińskiej , jest świetną przystawką do obiadu . Jak to zazwyczaj , każda surówka, jest też niezwykle prosta w wykonaniu . Przygotowanie zabiera tylko kilka minut i nie jest uciążliwe . Taka surówka doskonale sprawdzi się też jako wkładka do hot dogów
Ogrodnik w podróżydanie niż tylko tarte czy zasmażane . Ekskluzywny buraczek , to prawdziwa uczta dla podniebienia , faszerowany fetą , miodem , serwowany z chrupiącymi kawałeczkami pikantnego bekonu.. Mniam Polecam jako pyszną i ciekawą przystawkę do obiadu lub na imprezie . Składniki na 4 osoby : 4 średniej wielkości buraczki 1/2 kostki fety 4 łyżeczki miodu kilka plastrów boczku wędzonego chilli mielone 2 łyżeczki pokruszonych orzechów włoskich
Ogrodnik w podróżychlebem pita przepis na wegetariańskie śniadanie Fatteh - ciecierzyca z jogurtem i chlebem pita to popularne w Egipcie, Jordanii, Palestynie, Libanie i Syrii danie serwowane na śniadanie lub jako przystawka. Fatteh jest łatwy w przygotowaniu, stosunkowo tani i umożliwia wykorzystanie resztek składników z innych potraw, zwłaszcza podeschniętych chlebków pita i nadmiaru ugotowanej ciecierzycy, wpisując się tym samym w trend "gotuję
Cztery FajeryWyrazisty smak wątróbki doskonale komponuje się z lekko słodkawym jabłkiem i dynią, które świetnie łagodzą jej smak. Serwowana na chrupiącej grzance jest pyszną, tanią i łatwą w przygotowaniu przystawką, która zachwyca nie tylko smakiem ale też wyglądem. Gorąco polecam, taką nową odsłonę tradycyjnego dania, która z pewnością posmakuje również tym, którzy nie są miłośnikami wątróbki. Składniki: 500g wątróbki drobiowej
Pyry na Gazchcą jeść kaszy jaglanej, spróbujcie zrobić takie kulki z kaszy z mozarellą. Chrupiące z zewnątrz i delikatne, kremowe w środku. Idealne jako dodatek do mięs albo podane na przystawkę z ulubionymi sosami. Składniki: – 1 szklanka kaszy jaglanej – 100g twardej mozarelli – 2 łyżki mąki kukurydzianej – sól i pieprz wg smaku Kaszę wypłukać bardzo dokładnie, ugotować i wystudzić
Smaki ArminePolecę Wam małą przekąskę/ przystawkę z bakłażanów, która robi się błyskawicznie, smakuje fantastycznie i nadaję się na wszelkiego rodzaju przyjęcia i imprezy Składniki: – 2 bakłażany – 5 kromek chleba – 400g jogurtu naturalnego tupu greckiego – 5 ząbków czosnku – pęczek koperku – sól i pieprz wg smaku – 2 łyżki oliwy Bakłażany obrać, pokroić na okrągłe plastry
Smaki ArmineMimo, że święto Halloween budzi kontrowersje to i tak jest coraz bardziej popularne w Polsce. W końcu to doskonała okazja do zabawy, przebieranek i imprez a
Ola la LCHFSzybkie przekąski na Halloween'owe przyjęcie?! Proszę bardzo! Proponuję Wam 3 banalnie proste, wytrawne przystawki - nie oszukujmy się - do wódeczki :) paluchy wiedźmy miotła czarownicy mumia Jeśli zdjęcia narobiły Wam strrrrrasznego smaczka - szczegóły przepisu i składniki znajdziecie w najnowszym odcinku Pogotowia Kulinarnego Radia Łódź, w który miałam przyjemność wczoraj być gościem! :) KLIK po przepis! Na dole strony znajdziecie nagranie. Dajcie znać
Spektrum SmakuLubicie bakłażany? Jeśli tak, to polecam takie oto ruloniki z bakłażana z serem i zieleniną. Nadają świetnie jako przystawka albo dodatek do obiadu. Są pyszne, delikatne i bardzo łatwe do przyrządzenia. Składniki na 10 ruloników: – 1 duży bakłażan – 80g żółtego sera ( u mnie gouda) – 1 kopiasta łyżka śmietany – 1 łyżka majonezu – 3 ząbki czosnku
Smaki ArmineWystarczy kilka składników, 15 min sobie znajdujecie i już smaczny obiadek jecie. Proste, nieskomplikowane danie, smakowo spełnia swoje zadanie, można też jako przystawkę podawać i co trzeba zrobić?.......tylko ją zjadać. Składniki: 250 g świeżych kurek, 2 łyżki masła klarowanego, 2 ząbki czosnku, 300 g kuskusu, ok. 200 g groszku mrożonego, sól do smaku, 1 płaska łyżeczka mielonego
Moniki SmakołykiMagda Taki pieczony camembert to bardzo prosta i smaczna propozycja na kolacje, śniadanie lub efektowną przystawkę do podania na spotkaniu przyjaciółmi – wychodzi mniej więcej 1 krążek na 2-3 osoby, można je ładnie podać w osobnych naczyniach żaroodpornych. Smak zauroczy wszystkich – ciągnące się wnętrze delikatnego sera, a do tego skarmelizowane słodkie śliwki, cebulka i czosnek. Nic tylko rozsmarować
Smaczna Stronajedne tych warzyw, które uwielbiam wykorzystywać w mojej kuchni. Idealnie sprawdzają się jako dodatek do dań. Ja najbardziej lubię przygotowywać z nich sałatki i przekąski. Dziś jedna z moich przystawek z burakiem w roli głównej- carpaccio z gotowanych buraków. Buraki świetnie komponują się z serami, a najbardziej z tymi na bazie mleka owczego i koziego. Moje carpaccio z buraka
kulinarnyJaProste i pyszne faszerowane pieczarki Fajna prosta wersja faszerowanych pieczarek . Nie wymagająca z prostych składników , smakuje doskonale i stanowi świetną przystawkę na każdą okazję . Kombinacja smaków to klasyk czyli boczek , cebulka podsmażana pieczarka i mozzarella . Wszystko doprawione pieprzem i świeżym tymiankiem ..czy można chcieć więcej ? Uwielbiam takie dania , nie skomplikowane a tak wyborne Składniki : 6 dużych pieczarek ( zwykłych nie musza
Ogrodnik w podróży