Wieprzowo-drobiowa rolada ze szpinakiem świetnie komponuje się z ziemniakami i surówką tworząc danie obiadowe ale również idealnie prezentuje się podana w formie przystawki lub przekąski. Składniki: Masa mięsna: 300g łopatki wieprzowej 300g fileta z kurczaka 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 jajko 4 łyżki bułki tartej 1 łyżka lubczyku 1 łyżka majeranku sól pieprz Farsz: 600g mrożonego szpinaku
Szalona Kuchnia Ewelinyzapiekam na różne sposoby. Poniżej przedstawię Wam prosty sposób, który jest chyba najpopularniejszym... Tak przygotowana cykoria jest bardzo smaczna, ma kusząco maślany zapach i idealnie nadaje się na przystawkę - czy dodatek do obiadu. Polecam! Na końcu przepisu znajduje się kilka wskazówek jak kupować i przechowywać cykorię. (2 porcje) 4 cykorie 30g masła (2 łyżki, u mnie masło klarowane Sertop
Di gotujetworząc rulonik i całość związujemy za pomocą szczypiorku na kokardkę *** *** Ruloniki możemy jeszcze z wierzchu delikatnie polać pozostałym sosem *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ NAJLEPSZE POMYSŁY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Jajka z sosem chrzanowym zawijane
Blog z ApetytemBardzo efektowna przystawka. To taka sałatka w trochę innym wydaniu. Na pewno pozytywnie zaskoczy Twoich gości. Świetnie będzie do niej pasować chrupiąca bagietka lub grzanki. główka sałaty lodowej 1/2 szkl majonezu 1/2 szkl jogurtu greckiego 4 plastry bekonu parzonego 2 łyżki posiekanego szczypiorku sól, świeżo zmielony pieprz 1-2 pomidory czerwona cebulka Majonez wymieszać z jogurtem, doprawić do smaku
Smakołyki AsiJajka faszerowane łososiem wędzonym, to jedne z naszych ulubionych. Często goszczą w formie kolacji czy popołudniowej przekąski. Proste, kilkuskładnikowe wypełnienie świetnie pasuje do przystawki na zimno, nie tylko na świątecznym stole. Składniki (5 porcji) -5 jaj -100 g łososia wędzonego -kilka gałązek szczypioru -1 czubata łyżka majonezu -sól, pieprz Przygotowanie Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać. Przekroić na połówki
Zielona Kuchniachciałam iść na łatwiznę i dodać po prostu majonez, i wiecie, podać jajka z majonezem i łososiem ;p Banał nie? choć oczywiście przepyszny ;p Chciałam stworzyć lekką, zdrową przystawkę, która będzie zaskakiwać smakiem i formą. I takie właśnie są te jajka Wszystkie składniki świetnie się z sobą komponują, a intensywność dodatków łagodzą delikatne jajka, które zaskakują przy tym swoim aromatem
Eat me! Fit me!kupowanym w łubiankach w sezonie, mają niesamowity smak i słodycz. Ale poza sezonem też czasem po nie sięgam, tak było i tym razem. Przygotowałam z truskawkami niesamowicie pyszną przystawkę w postaci sałatki. Połączenie słodkiego ze słonym, dwóch wyraźnych smaków jest tu niesamowite. Naprawdę warto spróbować. Zapraszam do wszystkich moich przepisów na sałatki . Polecam Wam także: – sałatka z brokułem
nietylkopasta.plPieczarki faszerowane kaszą jaglaną to jedna z moich propozycji na bezmięsne przystawki. Czasem potrzebujemy czegoś ciekawe na lunch lub spotkanie ze znajomymi, a nie mamy pomysłu, co przygotować. Mam nadzieję, że spodoba się Wam ten przepis! PS. Jeśli robicie jakieś potrawy z moich przepisów, dajcie znać! Zarówno w wiadomościach prywatnych na fanpage’u, jak i mailowo możecie podsyłać
Pasja SmakuSałatka z ryżem i tuńczykiem to bardzo szybka do przygotowania propozycja przystawki. Świetnie sprawdzi się na każdym spotkaniu rodzinnym lub w gronie znajomych. Bogata jest w wiele składników mineralnych i odżywczych, które zawiera w sobie tuńczyk. Robiąc tą sałatkę warto wybrać tuńczyka w sosie własnym, będzie on znacznie mniej tłusty od tego w oleju. Składniki 2 puszki tuńczyka w sosie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!ciągnącego się sera to jest to co lubię. Z dodatkiem ulubionej mieszanki sałat w sosie winegret może stanowić pełnowartościowy posiłek. Jestem przekonana, że świetnie sprawdzi się na imprezie. Wszystkie przystawki z ciastem francuskim cieszą się zawsze dużym powodzeniem. Pierwszy raz spróbowałam tego połączenia właśnie na “domówce” i przy okazji dziękuję Agnieszce za przepis:). Rolada z wędzonym łososiem
Pieguskowa KuchniaNaleśniki z ciasta z dodatkiem szpinaku nadziewane delikatnym serkiem z dużą ilością wyrazistego czosnku i łagodnym wędzonym łososiem są doskonałą propozycją na przystawkę, przekąskę oraz dania obiadowego. Składniki: Ciasto: 1,5 szklanki mąki pszennej 2 jajka 250ml wody gazowanej 150g jogurtu naturalnego 1 łyżka oleju 100g mrożonego szpinaku sól pieprz Farsz: 300g kremowego śmietankowego serka 250g wędzonego łososia 3 ząbki
Szalona Kuchnia EwelinyTatar na bazie wędzonego łososia, awokado i świeżego koperku. Idealna przystawka dla fanów tatara w nowoczesnej, zdrowej wersji oraz świetny jako imprezowa przekąska. Składniki: 200g wędzonego łososia w plastrach 1 awokado sok z połowy cytryny 2 łyżki świeżego posiekanego koperku świeżo zmielony pieprz Wykonanie: 1. Łososia drobno posiekać, wymieszać z posiekanym koperkiem, skropić sokiem z cytryny, doprawić pieprzem
Szalona Kuchnia EwelinyTaka rolada jest dobra na ciep ł o i na zimno. Dodatki mo ż na zmienia ć wg w ł asnego smaku. Id ealna przystawka na święta lub rozmaite imprezy. Polecamy !!! Ciasto: 4 jajka , 30 dag sera żółtego 2 ł y ż ki majonezu, sól i pieprz do smaku
Takie tam pichceniedelikatnie mieszamy. Przekładamy do słoika i odstawiamy na noc do lodówki, aby potrawa „się przegryzła”. Śledzie z kurkami marynowanymi to jedna z wielu propozycji na „ostatki ostatków”. Świetne jako przystawka, przekąska (zakąska), czy danie kolacyjne. Bogate w smaku, bardzo aromatyczne mam nadzieję, że skuszą wielbicieli śledzia… i nie tylko. Gorąco polecam i życzę smacznego. Śledź w roli głównej – przepisy
mojewypiekiinietylkooferty przekąskowej Kani, nie ma w swoim portfolio żaden inny producent w Polsce oraz większość na świecie. A poniżej przepis z wykorzystaniem jednych z tych przekąsek: Syta i smaczna przystawka z wykorzystaniem kabanosów. Smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. W środku żółty ser i słodka kukurydza, które jeszcze wzbogaciły smak. Polecam na domowe obiady lub rodzinne spotkania
VioletoweKucharzenie