serowa w szynce Babeczki z pastą jajeczną i grillowanym łososiem Sałatka ziemniaczana Sałatka z szynką i serem Pieczarkowce Paszteciki Jajka z tuńczykiem Jajka z rzeżuchą i … Czytaj dalej Przystawki na Wielkanoc
czarrna od kuchnisałaty. Na blogu jest też pizza caprese. Tym razem polecam j ajka caprese, gdyż składniki farszu to mozzarella, pomidory i bazylia. Jajka caprese to elegancka, ale prosta i smaczna przystawka na wielkanocne śniadanie, tak faszerowane jajka można podawać również bez specjalnych okazji. Aby zmniejszyć kaloryczność jajek caprese można wykorzystać mozzarellę light. Składniki na 8 połówek jajek caprese: 4 jajka
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięoraz ogórkami. Również czarnuszka na cieście dawała bardzo interesujący posmak i trochę żałuję, że nie posypałam nią wszystkich koszyczków. Takie koszyczki prezentują się świetnie, nie są zapychające, idealne na przystawkę, sprawdzą się również doskonale na Wielkanocnym stole:) Podaję proporcje z jakich ja przygotowałam koszyczki. Nadzienia mi co prawda troszkę zostało, więc albo zmniejszamy ilość jajek do 3, a szynkę redukujemy
Smaki Na TalerzuLekka, zdrowa, chrupiąca i kolorowa przystawka na wielkanocne śniadanie Wykonanie Ugotuj i ostudź jajka. Obierz je i poprzekrajaj wzdłuż na połówki. Na talerz wysyp umytą i osuszoną rukolę, ułóż na niej plastry szynki, posyp kiełkami i ułóż na nich połówki jajek. Na każdą połówkę jajka, przy pomocy łyżeczki do herbaty, nałóż mascarpone lub serek wymieszane z chrzanem. Wybierz jak najdłuższe
Eat me! Fit me!Jajka i bardzo aromatyczny sos miętowo-czosnkowy na bazie lekkiego jogurtu to kolejna propozycja na bardzo świeżą, lekką przystawkę na wielkanocny stół. Całość uzupełniają oczywiście kiełki z pora, ale fajnie będą grały też te z rzodkiewki. Wykonanie Ugotuj jajka, obierz je, ostudź i przekrój na połówki. Obierz i drobno posiekaj czosnek. Do bledera wlej jogurt, dodaj posiekany czosnek, liście mięty
Eat me! Fit me!Bardzo wiosenne jajka faszerowane rzodkiewką i szczypiorkiem. Znakomita przekąska, przystawka, dodatek do obiadu czy sałatka. Ja najbardziej preferuję wersję śniadaniową. Rzodkiewka wymieszana ze świeżym szczypiorkiem, majonezem (lub jogurtem greckim) smakuje mi najbardziej podczas weekendowych śniadań, kiedy mamy więcej czasu na ich przygotowanie. A na wielkanocnym stole te jajka wniosą odrobinę świeżości, lekkości i na pewno oczarują gości. 5 jajek kilka
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniePierwszy raz przygotowałam te jajeczka na Wielkanoc kilka lat temu. Rodzina i goście byli mile zaskoczeni tak efektowną przystawką. Nie dość, że doskonale smakuje to jeszcze stanowi świetną ozdobę wielkanocnego stołu. Może i Wy zaskoczycie w tym roku rodzinę podając takie jajeczka? ;) wydmuszki: 10 sztuk 15 dag szynki parzonej (lub innej, może być kurczak) 1/2 puszki groszku konserwowego
Smakołyki AsiJajka mimoza” to popularna francuska przystawka z gotowanych jajek, faszerowanych farszem z żółtek wymieszanych z majonezem i krewetkami, i posypanych z wierzchu rozdrobnionym żółtkiem, które wyglądem i kolorem przypomina kwiaty mimozy (będącej odpowiednikiem polskiej akacji srebrzystej), stąd nazwa „jajka mimoza”. Możecie je podać dla odmiany na wielkanocne lub codzienne śniadanie. Przygotowanie: 20 min. Gotowanie
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaSmażona cukinia to propozycja na przekąskę podawaną z pieczywem lub też jako dodatek do dań mięsnych, tj. obiadów. Smażoną cukinię podałam do obiadu warzywnego – wyłamałam
Magiczny GarnekEfektowna przystawka na wielkanocny stół 🙂 Składniki 4 plasterki szynki wieprzowej 1/2 średniego selera 3 łyżki jogurtu naturalnego 2 jajka 2 łyżeczki tartego chrzanu Fanex sól 1 łyżka oleju do … Czytaj dalej Zawijaski omletowe z szynką i selerem
czarrna od kuchniklops z jajkiem kojarzy Wam się ze świątecznym śniadaniem wielkanocnym? Jeżeli jeszcze go nie nie robiliście przygotowałam dla Was przepis na tą pyszną przystawkę. Pychotka Składniki: 0,5 kg mielonej łopatki 4 jajka 2 suche bułki mleko bułka tarta sól, pieprz, papryka słodka, majeranek 2 ząbki czosnku 2 garści natki pietruszki świeżej lub mrożonej Sposób wykonania: Dwa jajka gotujemy
Cukiernia PychotkiMoże na Wielkanocnym stole pojawi się u Was taka przystawka ? Składniki 3 ugotowane ziemniaki średniej wielkości 2 łyżki majonezu około pół szklanki startego sera Cheddar 3 cykorie sól 1 słoiczek czarnego kawioru 1 słoiczek czerwonego kawioru szczypiorek Przygotowanie Ziemniaki ugotowałem, obrałem i przecisnąłem przez prasę do ziemniaków. Ser starłem na tarce o małych oczkach na drobne
R'n'G KitchenJajka faszerowane pieczarkami idealnie sprawdzą się na śniadanie wielkanocne, ale nie tylko. To doskonała przystawka imprezowa. Najlepiej smakują przygotowane i zjedzone tego samego dnia. Zresztą co tu dużo pisać, przekonajcie się sami ;) Składniki: * 4 jajka * 7-8 większych pieczarek * natka pietruszki ( nie dużo) * sól, pieprz * 1 łyżeczka majonezu Wykonanie: Jajka ugotować na twardo, gdy ostygną oskubać ze skorupek, przekroić
Zrób to smaczniepokarmu jest kiszenie jej w solance, w długich wydrążonych bambusach. Zakonserwowaną w ten sposób rzodkiew Chińczycy uważają za przysmak. Roladki z rzodkwi japońskiej z łososiem wędzonym to bardzo efektowna przystawka, która swoim wyglądem wzbogaci każdy (nawet świąteczny) stół. Prosta, szybka, zdrowa i bardzo smaczna sprawdzi się na każdej imprezie… i nie tylko. Dla jej walorów zdrowotnych i kulinarnych gorąco polecam
mojewypiekiinietylko