przystawki - 17402 przepisów (strona:151/1161)

Jajka faszerowane z rzeżuchą 183

prawda Wielkanoc już za nami, ale czemu nie przygotować pysznej przystawki w dowolny weekend roku. Pyszne i szybkie. Na pewno zasmakuje każdemu. Pyszne jajka faszerowane z rzeżuchą to doskonały sposób na szybką przekąskę dla niespodziewanych gości. Polecam

Gotuję Testuję
Sałata Lollo Bionda z francuskim winegretem 191

minut.  7. Sos sałatkowy wlać do sałaty całość wymieszać, ewentualnie dodać odrobinę pieprzu. 8. Sałata pasuję jako dodatek do różnorodnych dań, lub sprawdzi się idealnie jako przystawka

Mój pomysł na
ŁOSOŚ Z JABŁKIEM GRANNY SMITH 149

Uważam, że estetyka również stanowi pożywienie. To, co jest radością dla oczu, jest również ucztą dla zmysłów i pokarmem dla duszy.   Dzisiaj proponuję Wam smaczną, zdrową i elegancką przystawkę z łososia i zielonego jabłka granny smith, którą możecie podać zarówno na specjalne okazje, jak i na co dzień. Ważne, żeby była ładnie zaserwowana! Zadbajcie o swoje zdrowie

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Sałatka z szpinakiem i jajkiem 144

Szpinak, rukola, jajko i wyraziste suszone pomidory. Kilka niewyszukanym składników na pyszną, lekką przystawkę lub posiłek do pracy.   Składniki: 200g świeżego szpinaku (najlepiej baby) 200g rukoli słoik suszonych pomidorów w oleju 4 jajka 2-3 kromki chleba oliwa z oliwek lub oliwa z suszonych pomidorów ząbek czosnku sól, czarny pieprz, koperek Sposób przygotowania: Jajka gotujemy na twardo w wodzie

Pyry na Gaz
Surowa kiełbasa w cieście francuskim 134

Świetne danie. Możemy taką zapieczoną kiełbasę podać na ciepło jako część obiadu, możemy podać jako przystawkę z sałatą. Smaczne i na ciepło i na zimno. A przy tym efektowne - bardzo polecam! Inspiracja  tutaj Składniki ok 240 g - 2 wieprzowe surowe białe kiełbaski, obrane z flaka 1/2 łyżeczki nasion kopru włoskiego lekko podprażone i roztarte w moździerzu szczypta płatków chili

Stare Gary
Boczniaki pod warzywną pierzynką i "Uczeń architekta" 152

liśćmi laurowymi i zielem angielskim. Rozłożyć je równomiernie i docisnąć lekko do dna, by grzyby przeszły smakiem warzyw. Danie można podawać na gorąco jako danie główne lub na przystawkę. Na zimno może być przekąską. ----- Podobne: Zupa kalafiorowa Polędwiczki z warzywami Surówka z porów do obiadu Książkę Elif Shafak pt. "Uczeń architekta " wybrałam ze względu na okładkę. Bardzo przyciągnęła moją uwagę

Weekendy w domu i ogrodzie
Baba ghanoush – pasta z pieczonych bakłażanów 216

oliwy. Posypujemy drobno usiekaną natką pietruszki lub miętą, dla ozdoby – ziarnami granatu. Podlewamy pastę dookoła oliwą lub dobrym nierafinowanym olejem. Z czym jeść baba ghanoush? Tak jak hummus – jako przystawkę ze świeżymi warzywami, z chlebkiem naan lub pita . Z grillowanym mięsem, obok tzatziki. Jako pasta na kanapce, czy w wersji fusion – jako sos do makaronu. SKŁADNIKI 4 małe bakłażany (łącznie

Karo in the Kitchen
Smażona cukinia na ostro 173

Wiecie, że jestem ogromną fanką cukinii (ze względów smakowych - tu garść cukiniowych przepisów KLIK! , jak i zdrowotnych -  tu kilka ciekawostek KLIK!  ). Tak usmażona cukinia będzie świetną przekąską, przystawką lub dodatkiem - np. do mięs :) Gorąco polecam! SKŁADNIKI (jako dodatek 4 porcje - 1 porcja 45,5 kcal!) 300 g cukinii 1 pęczek dymki (biała i zielona część) 3 ząbki czosnku

Moje Kuchenne Rewelacje
Szparagi w cieście francuskim 98

Rewelacyjna przystawka na wieczór do piwka, wystarczy gotowe ciasto francuskie, zielone szparagi i w ciągu 20 minut mamy gotowe na stole szparagi w cieście. Składniki: ok.20 dość cienkich zielonych szparagów gotowe ciasto francuskie 1 jajko Wykonanie: 1. Zielone szparagi gotujemy 5 minut w wodzie z dodatkiem soli i cukru. 2. Z ciasta francuskiego wycinamy paski długości 3/4 szparaga i szerokości

Z notatnika
Grzybki z pomidorami 149

Pogoda za oknem typowo grzybowa, więc czemu nie spróbować przygotować czegoś oryginalnego właśnie z grzybów. Tym razem przystawka, która zarówno świetnie się nada jako przekąska, jak również jako dodatek do głównego dania. My wykorzystaliśmy brązowe pieczarki, ale oczywiście z grzybami leśnymi będzie ona dużo lepsza. Zapraszamy do wypróbowania. Przepis Składniki: 500 g grzybów w naszym przypadku brązowe pieczarki (grzybki

KasiaiKrzysiu.pl
Bezglutenowe ciastka z serem gorgonzola 113

serem gorgonzola czyli Biscotti al gorgonzola – przepis znaleziony  na blogu Giallo Zafferano postanowiłam zrobić w wersji bezglutenowej. Od razu wiedziałam, że muszę je zrobić! Ciastka są idealną jako przystawka,przekąska do wina czy piwa czy aperitif. Są kruche, lecz wilgotne z wyczuwalnym posmakiem gorgonzoli. Ciężko się nimi ‚tylko poczęstować’, a to niestety bomba kaloryczna, ale od czasu do czasu

Kuchnia bezglutenowa
Surówka z buraczków do obiadu 108

Lubicie buraczki, ja uwielbiam! Surówka z buraczków do obiadu to moja ulubiona przystawka. Mogę jeść buraki codziennie, nigdy mi się nie znudzą. Doprawiam je najczęściej winnym octem i oliwą. Czasami wzbogacam je jabłkiem lub bakaliami. Surówka z buraków smakuje wyśmienicie jak się trochę przegryzie. Przyrządzam ją na dzień przed podaniem. Jest to uniwersalna surówka . Można ją podać na gorąco

codojedzenia
Polędwiczka w cieście francuskim 215

Polędwiczka w cieście francuskim to danie, które idealnie będzie się nadawało do podania zarówno na ciepło jak i na zimno np. jako przystawka. Tak przygotowaną polędwiczkę możemy podać na uroczysty obiad, oprócz fantastycznego smaku, po całym pokoju rozniesie się zapach wędzonego boczku i żurawiny. Polędwiczka w cieście francuskim – składniki ok. 450g polędwiczki wieprzowej ciasto francuskie 8 plastrów surowego boczku

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Śledzie marynowane w oleju lnianym 168

usunięcia jej intensywnego smaku solę ja i przelewam wodą. Cebula ma nadać śledziom jedynie posmak. Bazą smaku śledzi jest olej lniany. Śledzie w oleju lnianym podaję jako przystawkę lub dodatek do ugotowanych, gorących ziemniaków, posypanych szczypiorkiem z dymki lub koperkiem. Składniki: 40 dkg płatów śledziowych (lekko solonych) 1 duża, biała cebula  6 liści laurowych 12 ziarenek ziela angielskiego pieprz

Codziennik Kuchenny
Pasztet rybny 196

piekę na każde Święta. Delikatny w smaku, nie pachnie zbyt mocno rybą. Pasztet podaję z pieczywem i dodatkiem sosu chrzanowego lub cytryny. Kawałki pasztetu można zalać galaretą, powstanie pyszna przystawka a la ryba faszerowana. Składniki: 1,5 kg ryby morskiej (mintaj, dorsz) 2 duże marchewki 2 duże pietruszki 1/4 bulwy selera 1 duża cebula 100 g masła 2 jajka

Codziennik Kuchenny

Proponowane wyszukiwania