przystawki - 17402 przepisów (strona:146/1161)

Jajka w majonezie 161

Tradycyjne jajka w majonezie, świetna przekąska, najbardziej popularna w okresie Świąt Wielkanocnych. Ale nie tylko. My lubimy przygotowywać takie jajka jako przystawkę w czasie rodzinnych spotkań lub - po prostu - bez okazji. Taka klasyka, która nigdy się nie znudzi.  jajka majonez szczypiorek papryka łagodna (świeża lub w proszku) sałata (do dekoracji) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
KIEŁBASKI W CIEŚCIE FRANCUSKIM 180

zasobów w kuchni zrobiłam kiełbaski zawijane w cieście francuskim, które zostało po wcześniejszych wypiekach. Rewelacyjny pomysł na przekąskę do piwa. Do tego pomidory z czerwoną cebulą, sos czosnkowy i przystawka jak się patrzy. Nie trzeba podawać przepisu, tutaj można wykazać się kreatywnością. Czy zawiniemy całą kiełbaskę, czy pół, czy na prosto czy na wspak i tak będzie wyglądało rewelacyjnie

pieprzny smaczek
Tatar ze śledzia 154

kroimy w drobną kosteczkę, przyprawiamy pieprzem i mieszamy ze sobą. Pieczarki i ogórki również kroimy w kosteczkę lecz nie mieszamy ich ze sobą to elementy warstw. Bierzemy foremkę do przystawek i układamy w niej kolejno warstwy pieczarek, ogórków i śledzia przewracamy na przygotowany talerzyk i posypujemy odrobiną świeżo mielonego pieprzu oraz natką cebulki.  Można podawać od razu lecz lepiej

Mechanik w kuchni
Tostowe krokiety z selerem i szynką 224

Czosnek rozetrzeć dokładnie razem z solą i połączyć z jogurtem naturalnym. Taki sos podawać z ciepłymi krokietami. Smacznego :)   Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania z patelni , Naleśniki, gofry, placuszki , Przystawki i przekąski Tagged: chleb , jogurt naturalny , seler , wędlina

https:KKuchniaMniam
Kapusta pak choi z marynowanym tofu, fistaszkami i sosem kabayaki 133

gotować na parze, polać sosem  teriyaki lub kabayaki (od biedy można użyć również sojowego) i podać z makaronem mien lub soba, albo przygotować właśnie w formie takiej fajnej przystawki z aromatycznym tofu. Wypróbujcie koniecznie, póki sezon na pak choi trwa w najlepsze! * SKŁADNIKI Pak choi i marynowane tofu: 2 kapusty pak choi 200 g tofu (naturalnego lub wędzonego

Food Square
Keks mięsny z papryką i serem. Kolorowa pieczeń na kanapki i do obiadu. 165

przy przygotowywaniu najbardziej wykwintnej potrawy. Taki keks to uniwersalne danie, świetnie smakuje zarówno na ciepło, jako dodatek do obiadu, jak i na zimno na kanapki, czy jako świąteczna przystawka obok pasztetu. Polecam, bardzo łatwa w wykonaniu :) Składniki ( na keksówkę 24x10 cm ) - 70 dkg mięsa mielonego ( u mnie udziec z indyka, ale może być też wieprzowe, lub mieszane ) - kolorowe papryki ( dałam

Kuchnia z widokiem na ogród
Lasowiackie kapuśniaczki – kuchnia podkarpacka 243

kapuśniaczków z pieca jest niepowtarzalny, ale i te z piekarnika są bardzo smaczne. Niegdyś nie mogło ich zabraknąć ani podczas świąt, ani podczas rodzinnych uroczystości. Stanowiły coś na kształt przystawki, kładzione na osobnym talerzu. Nie były dodatkiem do barszczu, bo są tak smaczne, że niczego nie potrzebują. Spotykam się czasami z kapuśniaczkami, gdzie nadzienie przygotowane z kapusty jest dodatkowo okraszony

Trzeci talerz
Sałatka z tuńczykiem 290

Czas odświeżyć wpisy na blogu. Dzisiaj sałatka warstwowa z tuńczykiem. Bardzo smaczna i szybka przystawka. SKŁADNIKI 1 puszka tuńczyka 5 jajek ugotowanych na twardo 3-4 łyżki majonezu 2-3 cebule 20 dag sera żółtego  ( twardy) sól, pieprz pęczek szczypiorku WYKONANIE Sałatkę układamy w szerokiej salaterce . Dobrze wygląda w przezroczystej. Jajka obieramy i oddzielamy białka od żółtek. Pierwsza warstwa

W kuchennym oknie Ewy
Sring rolls z łososiem 232

razem trochę wiosny, Rewelacyjne jako lekka kolacja, przystawka, zakąska. Co prawda nie dla każdego- mój MONSZ oczywiście stwierdził: Za mało mięsa ! :) No, ale kto co lubi Czytaj więcej

Pasja tworzenia
TARTA ZE SZPINAKIEM I GORGONZOLĄ 154

Szpinak, gorgonzola i parmezan świetnie się razem komponują, tą tartą zachwycicie Waszych gości, podając ją na przystawkę. To również znakomita przekąska na wszelkie okazje. A używając do jej przyrządzenia mrożonego szpinaku HORTEX, możecie ją przygotować o każdej porze roku.   Przygotowanie: 15 min Pieczenie: 30 min Dla 6 osób ● 250 g ciasta francuskiego* ● 150 g szpinaku mrożonego rozdrobnionego HORTEX

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Torcik serowo-warzywny 194

Lubisz zaskakiwać gości na przyjęciach? :) jeśli tak, to ten przepis jest idealny właśnie na taką okazję! :)  propozycja przystawki na stół w formie tortu to połączenie wytrawnego sernika z sałatką. Pyszny, wyrazisty smak z atrakcyjnym wyglądem. Wiosenne kolory przyjemnie się kojarzą, a że zbliżają się Święta Wielkanocne, to polecam przepis szczególnie na tą okazję - na stole będzie pysznie i efektownie

Kolorowy Przepisownik
Muffinki jajeczne z wieprzowiną i selerem 191

Efektowna przystawka lub śniadanie 🙂 Muffinki podałam na przepięknej desce od Deseczkowo 🙂 Michał to wspaniały artysta, a jego deseczki ozdobią każda kuchnię 🙂 Zajrzyjcie na jego stronę i wybierzcie … Czytaj dalej Muffinki jajeczne z wieprzowiną i selerem

czarrna od kuchni
11 marca – Warsztaty kulinarne – Uczta mezze – Przystawki bliskowschodnie – Łódź 179

Warsztaty kulinarne Artykuł 11 marca – Warsztaty kulinarne – Uczta mezze – Przystawki bliskowschodnie – Łódź pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Sałatka Wielkanocna 658

południu polski w okolicach Krosna jest to typowa sałatka podawana w okresie Wielkanocnym. Przepis zaczerpnięty od mojej teściowej, troszkę zmodyfikowany. Genialna przystawka do wędlin i świeżo upieczonego chlebka. Składniki: 1/2 słoika chrzanu 1 jabłko 1/2 puszki kukurydzy 6 jajek 1 łyżka majonezu 1 łużka śmietany 18% sól pieprz Chrzan przekładamy do miski. Dodajemy 1 jabłko starte na tarce, 1/2 puszki

MojaQchnia.pl
Polędwiczki z pieczarkami 194

Jest niezwykle delikatna w smaku i krucha. Nie trzeba wcale wielu dodatków, żeby stworzyć z niej danie wyjątkowe. Ze względu na swój kształt świetnie nadaje się do zrobienia różnego przystawek. Połączenie pieczarek i sera gorgonzola jest rewelacyjne. Nadaje polędwiczkom bardzo ciekawy smak a mięso jest tak delikatne,że aż rozpływa się w ustach. Przygotowaną w ten sposób przekąskę  podaję

Pobite gary Barbary