przystawki - 17402 przepisów (strona:144/1161)

Kuskus z cukinią i suszonym pomidorami 111

Genialna przystawka. Świetny lekki obiad, lub lunch do pracy. Zakochałam się w kaszy kuskus. Sama smakuje wspaniale i wystarczy dodać kilka dodatków by smakowała obłędnie. Składniki: 1 szklanka kaszy kuskus 1 szklanka bulionu drobiowego 1/2 cukinii 1 ząbek czosnku 8 pomidorów suszonych w oleju sól pieprz natka pietruszki Kaszę kuskus zalewamy gorącym bulionem i odstawiamy na 5 minut. Kasza wypije

MojaQchnia.pl
Pieczarki faszerowane chorizo 185

razem nie mogłam pozostać bezczynna. Postanowiłam przygotować kolejny przepis z pieczarkami w roli głównej. Tym razem zdecydowałam się na pieczarki faszerowane chorizo . Pieczarki faszerowane są idealnym pomysłem na przystawkę lub przekąskę na imprezę. Już kilkakrotnie na blogu pojawiły się przepisy na pieczarki faszerowane; jak do tej pory moim niekwestionowanym faworytem są pieczarki faszerowane płatkami owsianymi , lecz te dzisiejsze z chorizo

Codzienne Gotowanie
Jajka faszerowane na 3 sposoby 202

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Jajka faszerowane to tradycyjna Wielkanocna przystawka. Ja mam dla Was dzisiaj trzy pomysły na jajka faszerowane, idealne na świąteczne śniadanie. Pierwszy to klasyka ? jajka faszerowane pieczarkami , moje ulubione! Koniecznie doprawione ostrą musztardą (dzięki niej mają fajny, wyrazisty smak). Drugie to jajka faszerowane wędzonym łososiem ? są bardzo smaczne i wyglądają efektowanie. Trzecie zaś to jajka faszerowane szynką

Marta Gotuje
Najlepsze ciasto na pieczone pierogi 122

Najlepsze ciasto na pieczone pierogi z  dodatkiem mąki pełnoziarnistej-  ever!!! Spróbuj! Dobre na diecie, do pudełka lunchówki do pracy czy jako przystawka na imprezie. Świetnie smakują na zimno, jeszcze lepiej na ciepło. Wielbiciele dipów mają duże pole do popisu, mogą maczać pieczone pierogi i zajadać je z sosami takimi jak; czosnkowy, ziołowy czy śmietanowy Składniki: Farsz: pierś

Rusty Fork
Przystawki na Wielkanoc 332

serowa w szynce Babeczki z pastą jajeczną i grillowanym łososiem Sałatka ziemniaczana Sałatka z szynką i serem Pieczarkowce Paszteciki Jajka z tuńczykiem Jajka z rzeżuchą i … Czytaj dalej Przystawki na Wielkanoc

czarrna od kuchni
Grzanki z pesto, jajkiem, rzodkiewką i szczypiorkiem 147

okresie wielkanocnym z pewnością jemy więcej jajek niż zwykle. Jajka faszerowane, sałatki z jajkami, żurek z jajkiem i różne przystawki. Na sobotnią kolację przygotowałam dla mojej rodzinki grzanki z pesto z dodatkiem jajek, rzodkiewki i szczypiorku. Składniki: 1 długa bagietka, najlepiej razowa kilka łyżek zielonego pesto bazyliowego 5-6 jajek ugotowanych na twardo kilka dużych rzodkiewek 1/3 pęczka posiekanego szczypiorku

Czerwień i błękit
Jajka caprese 178

sałaty. Na blogu jest też pizza caprese. Tym razem polecam j ajka caprese, gdyż składniki farszu to mozzarella, pomidory i bazylia. Jajka caprese to elegancka, ale prosta i smaczna przystawka na wielkanocne śniadanie, tak faszerowane jajka można podawać również bez specjalnych okazji. Aby zmniejszyć kaloryczność jajek caprese można wykorzystać mozzarellę light. Składniki na 8 połówek jajek caprese: 4 jajka

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Koszyczki z ciasta francuskiego z jajkiem, szynką i ogórkiem 550

oraz ogórkami. Również czarnuszka na cieście dawała bardzo interesujący posmak i trochę żałuję, że nie posypałam nią wszystkich koszyczków. Takie koszyczki prezentują się świetnie, nie są zapychające, idealne na przystawkę, sprawdzą się również doskonale na Wielkanocnym stole:) Podaję proporcje z jakich ja przygotowałam koszyczki. Nadzienia mi co prawda troszkę zostało, więc albo zmniejszamy ilość jajek do 3, a szynkę redukujemy

Smaki Na Talerzu
Pomysł na wielkanocną, chrupiącą i świeżą przystawkę – jajka w gniazdach z kiełków z chrzanem i szynką 222

Lekka, zdrowa, chrupiąca i kolorowa przystawka na wielkanocne śniadanie Wykonanie Ugotuj i ostudź jajka. Obierz je i poprzekrajaj wzdłuż na połówki. Na talerz wysyp umytą i osuszoną rukolę, ułóż na niej plastry szynki, posyp kiełkami i ułóż na nich połówki jajek. Na każdą połówkę jajka, przy pomocy łyżeczki do herbaty, nałóż mascarpone lub serek wymieszane z chrzanem. Wybierz jak najdłuższe

Eat me! Fit me!
Dietetyczna przystawka z jajkami w sosie czosnkowo-miętowym w roli głównej 243

Jajka i bardzo aromatyczny sos miętowo-czosnkowy na bazie lekkiego jogurtu to kolejna propozycja na bardzo świeżą, lekką przystawkę na wielkanocny stół. Całość uzupełniają oczywiście kiełki z pora, ale fajnie będą grały też te z rzodkiewki. Wykonanie Ugotuj jajka, obierz je, ostudź i przekrój na połówki. Obierz i drobno posiekaj czosnek. Do bledera wlej jogurt, dodaj posiekany czosnek, liście mięty

Eat me! Fit me!
Jajka faszerowane rzodkiewką 125

Bardzo wiosenne jajka faszerowane rzodkiewką i szczypiorkiem. Znakomita przekąska, przystawka, dodatek do obiadu czy sałatka. Ja najbardziej preferuję wersję śniadaniową. Rzodkiewka wymieszana ze świeżym szczypiorkiem, majonezem (lub jogurtem greckim) smakuje mi najbardziej podczas weekendowych śniadań, kiedy mamy więcej czasu na ich przygotowanie. A na wielkanocnym stole te jajka wniosą odrobinę świeżości, lekkości i na pewno oczarują gości. 5 jajek kilka

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Galaretka mięsna-jajka 422

Pierwszy raz przygotowałam te jajeczka na Wielkanoc kilka lat temu. Rodzina i goście byli mile zaskoczeni tak efektowną przystawką. Nie dość, że doskonale smakuje to jeszcze stanowi świetną ozdobę wielkanocnego stołu.  Może i Wy zaskoczycie w tym roku rodzinę podając takie jajeczka? ;)   wydmuszki: 10 sztuk 15 dag szynki parzonej (lub innej, może być kurczak) 1/2 puszki groszku konserwowego

Smakołyki Asi
JAJKA MIMOZA Z KREWETKAMI 165

Jajka mimoza” to popularna francuska przystawka z gotowanych jajek, faszerowanych farszem z żółtek wymieszanych z majonezem i krewetkami, i posypanych z wierzchu rozdrobnionym żółtkiem, które wyglądem i kolorem przypomina kwiaty mimozy (będącej odpowiednikiem polskiej akacji srebrzystej), stąd nazwa „jajka mimoza”. Możecie je podać dla odmiany na wielkanocne lub codzienne śniadanie.     Przygotowanie: 20 min. Gotowanie

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska