Cieniutko pokrojone plastry długodojrzewającej szynki parmeńskiej, podane z kulą włoskiej mozzarelli * , ułożonej na sałacie z aromatycznym pesto z bazylii i orzeszków piniowych. Całość skropiłam krem balsamiczny i podałam z natartą czosnkiem i skropioną oliwą, opieczoną bagietką. Takie danie znakomicie sprawdzi się jako przystawka na romantycznej kolacji we dwoje lub na eleganckim przyjęciu w gronie znajomych. Fantastyczne połączenie smaków i niesamowity efekt na talerzu gwarantowany:-) * najle... czytaj dalej...
Dzień zakochanych jest obchodzony na całym świecie 14 lutego. Nazwa tego święta pochodzi od św. Walentego.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...