Peixinhos da Horta - zielona fasolka w tempurze

Peixinhos da Horta - zielona fasolka w tempurze

Peixinhos da Horta - zielona fasolka w tempurze

J eśli dotąd myśleliście, że tempura pochodzi z Japonii, to mam dla Was szokującą wiadomość: ten sposób przyrządzania potraw w panierce i ich smażenia na głębokim tłuszczu jest tradycyjną portugalską techniką. Dowiedziałem się o tym, dopiero będąc w Lizbonie, gdzie fasolka smażona w tempurze jest najpopularniejszą przystawką. Do Japonii w XVI wieku tempurę przywieźli portugalscy misjonarze. Z czasem stała się ona jedną z popularniejszych technik gotowania w kraju kwitnącej wiśni. Tempura w języku portugalskim t... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Food Square

Warto przeczytać

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.