Harira

Harira

Harira

Przepis na : obiad

Tradycyjna zupa Marokańska, na którą pierwszy raz trafiłam w Poznaniu w małej restauracji PoWolność na Łazarzu. Wtedy spróbowałam tylko odrobinę od siostry, która wybrała właśnie Harirę na przystawkę. Ale ta jedna łyżka wystarczyła, żeby stwierdzić, że muszę odtworzyć te smaki. Zupa ta jest mocno rozgrzewająca i sycąca, więc idealna na jesień i zimę 😊 Przepis znalazłam na stronie Jadłonomia i tam Was też odsyłam http://www.jadlonomia.com/przepisy/harira/?fbclid=IwAR20hg1fBvcu9Em3bpnefFhUijqFWEhBf29jARL_wGQkpJzym8oYhDQCGXU Kuchnia wegetariańska i wegańska nie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Emskie Smaki

Warto przeczytać

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Autor

EmskaEmska

Jestem kulinarnym samoukiem, uwielbiam eksperymentować i odkrywać nowe smaki w kuchni.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

zupa, ciasto, przekąski, deser, desery, przekąska, przystawki, mięso, obiad, bezglutenowe

Inne przepisy z Emskie Smaki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.