Zapiekane parówki z serem i śliwką, zawinięte w boczek to ciepła przekąska niejednej imprezy z czasów PRLu. Szybko można je przygotować, odstawić i czekać na odpowiedni
królestwo garówNa dzisiejszy sylwestrowy wieczór przygotowałam tę trochę nietypową ale jakże pyszną sałatkę. Jest wyrazista w smaku, chrupiąca, idealna na mniejsze i większe imprezy. Gwarantuję, że posmakuje
Smakołyki Asiskładniki: 110 g mąki kukurydzianej 90 g mąki pszennej 2 łyżki cukru 1 jajko 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki soli 190 g maślanki
Domowy Smak JedzeniaOpcji na tatar z wołowiny jest tyle ile pomysłów w głowie ludzi, którzy zaczną go przyrządzać :) Ja podaję przepis na podstawową wersję. SKŁADNIKI: 300 g polędwicy
smacznieinatematBrytyjskie kruche paszteciki Uwielbiam paszteciki , szczególnie brytyjskie , fakt jest to tłuszczowa rozpusta , ale ten smak..wart każdego grzechu . Dzisiaj żeby, było nieco chudziej ,farsz zrobiłam na
Ogrodnik w podróżyNa przepis ten natknęłam się sporo lat temu w jednej z książek kucharskich jakie posiadam, dokonałam pewnych modyfikacji. Nie ukrywam robię ją rzadko. Nawet moje dzieci
Smaki EwyKażdy w swoim życiu staje przed wyzwaniem pod tytułem: „impreza proszona”. Repertuar zazwyczaj ten sam – sałatka jarzynowa, jajka w majonezie, śledź, bigos i zimna płyta
ladykitchenJak ugotować mrożoną fasolkę? Zapewne nie raz każdy z Nas zadał sobie pytanie jak ugotować coś mrożonego. Może wydawać się to proste, ale dla kogoś kto
Magiczny GarnekOstatnio podałam moim gościom takie oto banalnie proste, szybkie w wykonaniu a przy tym bardzo smaczne koreczki. Sylwester już niebawem, a potem karnawał, więc postanowiłam się
Kuchnia z widokiem na ogródSos tatarski to ciekawa sałatka. Mimo że ma niewiele składników, każdy ma na nią inny przepis. W moim domu od zawsze sos tatarski przygotowuje się z
Trzeci talerzŚwięta Bożego Narodzenia już za nami, więc powoli można myśleć o sylwestrowych szaleństwach. Gdzie planujecie spędzać Sylwester? Jeśli robicie imprezę w domu lub chcecie przygotować coś
Pasja SmakuRillettes z łososia, czyli pasta łososiowa to jedno z moich ulubionych smarowideł kanapkowych, które przygotowuję na Święta, Sylwestra i inne okazje. W poprzednią Wigilię rillettes cieszyło
Poezja smakuObok koreczków serowych obowiązkowy element domowych przyjęć, prywatek nie tylko w PRLu. Przygotować można je prawie ze wszystkiego, wykorzystać „resztki” z lodówki, puszki z rybkami, marynaty
królestwo garówUszka zawsze kojarzą się nam z gotowaniem. Dlatego dzisiaj trochę odmiany, propozycja uszek z pieczarkami wykonanych z kruchego ciasta. Jest to doskonała przekąska do czerwonego barszczyku
W kuchennym oknie EwyZapraszam na przekrój rożnych sałatek, które publikowałam na moim blogu. Może, któraś z nich zagości na waszym sylwestrowym stole. Dietetyczna sałatka Sałatka z kurczaka Sałatka brokułowa
W kuchennym oknie Ewy