przystawka - 12862 przepisów (strona:553/858)

Francuskie babeczki z grzybami 189

Składniki 1/2 szklanki białego ryżu 1,5 szklanki odgotowanych podgrzybków (drobno pokrojonych) 1 marchewka 1 płat gotowego ciasta francuskiego 1/2 małej cebuli 2 łyżki śmietany sól

czarrna od kuchni
Kanapki z sardynkami 97

Puszka sardynek bez skóry i ości*, 60 g kaparów, 100 ml wina, 1 pełna łyżka majonezu, 3-4 filety z cząstek cytryny**, 4 duże kapary, 1

królestwo garów
JAJKA MARYNOWANE 183

Ten przepis poznałam w Pensylwanii w hrabstwie Lancaster na imprezie u amiszów. Te hrabstwo to największe skupisko amiszów w USA,  przywędrowali do Ameryki z Europy

Kuchnia bezglutenowa Loli
Kruche paszteciki z kapustą i pieczarkami 200

Dzisiaj mamy dla Was ciasto kruche na wytrawnie, a z którego zrobiliśmy pyszne paszteciki z kapustą i pieczarkami - na pewno Wam posmakują

Kuchenne Wariacje
Hiszpański dip chlebowo - pomidorowy 194

Taki dip podają w pewnej hiszpańskiej knajpie.  Szykuje się go szybko, nie wymaga wielu składników. Dobry pomysł na spotkanie towarzyskie.  Podawać można  z

Stare Gary
Kurczak z winem i kaparami 112

Składniki: pierś z kurczaka ząbek czosnku kilkanaście kaparów 200 ml śmietanki 30% 160 ml wytrawnego białego wina  łyżka masła sól, pieprz, estragon i lubczyk pęczek

Gaździnka warzy
Domowe hot dogi 233

Raz na jakiś czas lubię zjeść coś z kategorii fast food. A ostatnio faza na takie jedzenie przeżywa u mnie apogeum. Jednak zgodziłam się z moją

Pasja Smaku
Ryba w kokosie z imbirem 137

Składniki: kilka filetów świeżej białej ryby puszka mleczka kokosowego pęczek natki pietruszki ząbek czosnku sok z połowy małej cytryny sól imbir do smaku Przygotowanie: Mleko wlać

Gaździnka warzy
Grillowane krewetki na ostro 144

Grillowane krewetki na ostro (ale nie tylko, marynatę można modyfikować), to świetna przekąska na letniego grilla, ale także na rozgrzewającą przekąskę zimą. Można je przygotować nie

Pociąg Do Kuchni
Galaretka drobiowo- wieprzowa z jajkiem 143

Dzisiaj mam dla Was przepis na pyszną wytrawną galaretkę z dodatkami. Galaretka ta wielokrotnie gości na moim stole. Jest trochę pracochłonna, ale efekt końcowy jest wart

Tradycyjna kuchnia Kasi
Polenta z suszonymi pomidorami, oliwkami, cebulą i czosnkiem 116

Polenta jest włoską potrawą przyrządzaną na ogół z mąki lub kaszki kukurydzianej. Przygotowanie jej to bardzo prosta sprawa. Polenta może być dodatkiem do wielu różnych dań

Taste Therapy
Smakowita Pajda 166

Dzięki Firmie Kruszwica i Streetcom dostałam do przetestowania smalczyk roślinny Smakowita Pajda. Smalczyk jest w 100 % roślinny i dlatego nie tylko mięsożercy mogą się delektować smakiem

Kulinarne życie
Bułeczki domowe - grahamki 135

Nic nie zastąpi domowych , chrupiących ,świeżych bułeczek, Warto więc od czasu do czasu zafundować swojej rodzinie taka przyjemność. Dzisiaj propozycja bułek grahamek posypanych ziarnami słoneczniki i

W kuchennym oknie Ewy
Muffiny wytrawne ze spaghetti 176

Zaproszono mnie do cotygodniowej akcji Ciasto na niedzielę - Muffiny . Jakoś tak ochoty na słodkości nie miałam i stąd powstały pyszne, wytrawne muffiny ze spaghetti. Te obiadowe

Moje Małe Czarowanie
Burgery z tęczowego pstrąga łososiowego 102

Burgery nie muszą być tylko z mięsem. Ryba też świetnie nadaje się do tego. Propozycja z pstrągiem, świetnie pasuje też filet z łososia. Składniki 300 g

R'n'G Kitchen