Cukinia zapiekana z sosem pomidorowym i serem, podana z purée ziemniaczano- cukiniowym Czas na cukinie. Składniki: 2 cukinie 200 g pasty pomidorowej 4 ząbki czosnku
Wino Francja KuchniaBiałe szparagi z jogurtem i ziołami Coś pysznego i sezonowego na ochłodzenie w upalne dni. Składniki: 500 g świeżych białych szparagów 100 g jogurtu naturalnego 1
Wino Francja KuchniaSzparagi z botwinką na winie z jajkiem w koszulce Proporcje dla dwóch osób. Składniki: 500 g zielonych szparagów 1 pęczek botwinki 2 cebule dymki 2 ząbki
Wino Francja KuchniaCukinia w cieście piwnym Zapraszam na smaczną przekąskę z cukinii. Składniki: 2 świeże młode cukinie olej rzepakowy Składniki na ciasto piwne: 1 szklanka
Wino Francja KuchniaZupa krem rozgrzewająca z marchwi na mleku kokosowym Alternatywa na długie i chłodne, jesienne wieczory. Zapraszam. Składniki: 8 średnich młodych marchwi 4 ziemniaczki 1 por 5
Wino Francja KuchniaZupa krem z selera. Jak jesień, to gorące zupy, kremy, gulasze, pełne smaków i aromatów. Dzisiaj zapraszam na krem z selera. Nie każdy ceni to warzywo
Wino Francja KuchniaRozgrzewająca ciecierzyca w smakach orientalnych. Propozycja na chłodne zimowe wieczory. W roli głównej - ciecierzyca. Danie jednogarnkowe i wegetariańskie. Zapraszam. Składniki: 3 szklanki ugotowanej
Wino Francja KuchniaSałatka z selera naciowego z koperkiem i prażonymi migdałami w jogurcie. Na poprawę humoru, swieżo, zdrowo, dietetycznie, chrupiąco i smacznie. Seler naciowy nie jest łatwym warzywem
Wino Francja KuchniaKotlety z jajek, sera cheddar i świeżej bazylii w panierce z płatków owsianych Pomysł na danie bezmięsne z chrupiącą panierką. Indywidualnie zmieniając dodatki na inne
Wino Francja KuchniaSałatka z gotowanej cukinii, tuńczyka i suszonych pomidorów Jest cukinia, tuńczyk, suszone pomidory, oliwki, świeża bazylia, awokado, jest sałatka. Bardzo dobry sposób na przekąskę w ciągu
Wino Francja KuchniaByło już ciasto leśny mech ze szpinaku, a teraz swoje pięć minut ma rolada łososiowa. Jest pyszna i efektownie prezentuje się na stole. W smaku szpinak
Jadło i czytadłoDzisiaj kolejna propozycja z jajkiem w roli głównej. Postanowiłam odtworzyć stary przepis z rodzinnego domu i zaprezentować jajka podane w sosie tatarskim. Klasyka na wielkanocnym stole
Czerwień i błękit2 buraki, 2 twarde gruszki, garść orzechów włoskich, garść prażonych pestek dyni, sos: 2 łyżeczki musztardy francuskiej, 1 łyżeczka miodu, sok z 1/2 cytryny, 4 łyżki
królestwo garówŚwięta Wielkanocne coraz bliżej. Najwyższa pora zacząć myśleć nad tym co dobrego postawimy na naszym stole. U mnie co roku pojawiają się oczywiście tradycyjne
Kulinarne przygody GatitySałatka z buraków i zielonych oliwek. Słone połączone ze słodkim. Buraczki to wspaniałe warzywo na sałatki. Czasami spotykam w sklepie żółte buraki, więc lubię je łączyć
codojedzenia