Pomysł wpadł mi do głowy spontanicznie, a efekt wyszedł smaczny :) nooo ok - trochę (jak dla nas) za słony ;) bo w rzeczywistości dodałam nie 1/3, a 1/2 kostki fety - dlatego w składnikach podaję tą mniejszą ilość, bo taka byłaby w sam raz :) zjedzona została cała, a głównym jej konsumentem był Mąż. Co więcej - uznał, że to dobra propozycja na różne okazje, więc zapewne jeszcze nie jeden raz u nas zagości. Tak w ogóle to uważam, że połączenie cieciorki z suszonymi pomidorami i fetą jest bardzo smaczne i już ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Sylwester to czas, kiedy świętuje się koniec starego roku i początek nowego. Jest to stosunkowo dość młode święto, gdyż narodziło się ono dopiero na przełomie XIX i XX wieku.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...