przystawka - 12862 przepisów (strona:546/858)

Ekspresowe paluchy serowe 146

Ekspresowa propozycja przekąski na imprezę, dla niespodziewanych gości lub gdy mamy ochotę na coś małego do przekąszenia. Gotowe w 20 minut! Składniki: opakowanie ciasta francuskiego (275g

Pyry na Gaz
Jajka faszerowane z szynką 108

Jajka faszerowane z szynką Czas przygotowania: 15 minut Składniki: 4 jajka ugotowane na twardo 3 plastry szynki 2 łyżki serka śmietankowego łyżeczka musztardy dijon pieprz czarny

Kulinarne przygody Gatity
Rillettes de canard 112

Składniki cała kaczka ok 2 kg 2 cebule 180 ml wody 200 ml białego wytrawnego wina 4-5 listków laurowych 8 goździków sól, pieprz świeży tymianek

Gaździnka warzy
Ryba wędzona, podana na ciepło ze szparagami i groszkiem 167

Ryba wędzona, podana na ciepło ze szparagami i groszkiem Propozycja szybkiego posiłku w piątkowy lunch.  Dobór wędzonej ryby na ciepło dowolny. Świetnie sprawdzi się ryba

Wino Francja Kuchnia
Wielkanocna sałatka z białą kiełbasą 400

Od jakiegoś czasu szukałam ciekawych przepisów na sałatki, które można zaserwować na wielkanocnym stole.   W internecie trafiłam na ten przepis,   od razu przypadł mi

Passion of Cooking
Wielkanocna galareta drobiowa - babeczki 140

Barwne galaretki drobiowe w kształcie babeczek mogą być dodatkową ozdobą stołu wielkanocnego. Można je zrobić niejako przy okazji przygotowywania sałatki, czy gotowania bądź smażenia mięsa drobiowego

Przepisy Kulinarne
Śledzie w sosie musztardowym 113

Śledzie jakoś bardziej kojarzą mi się ze świętami Bożego Narodzenia ale ... kto powiedział, że nie można ich także przygotować na Wielkanoc ? :)  Zapraszam do spróbowania! Składniki

Taste Therapy
Sakiewki z kurczakiem, serem lazur i orzechami pekan 251

Jeśli nie macie pomysłu co zrobić z mięsem z rosołu, polecam przygotowanie tych sakiewek. Są proste do zrobienia i wyjątkowo smaczne. Dzięki serowi pleśniowemu sakiewki nabierają

Oryginalny smak
Roladki z bakłażana nadziewane białym serem 138

Roladki z bakłażana nadziewane białym serem Jedna z moich ulubionych przekąsek na zimno. W sam raz na upalne dni. Wcześniej prezentowałam  roladki z bakłażana z

Wino Francja Kuchnia
Cukinia zapiekana z sosem pomidorowym i serem, podana z purée ziemniaczano- cukiniowym 144

Cukinia zapiekana z sosem pomidorowym i serem, podana z purée ziemniaczano- cukiniowym Czas na cukinie. Składniki:  2 cukinie 200 g pasty pomidorowej 4 ząbki czosnku

Wino Francja Kuchnia
Białe szparagi z jogurtem i ziołami 155

Białe szparagi z jogurtem i ziołami Coś pysznego i sezonowego na ochłodzenie w upalne dni. Składniki: 500 g świeżych białych szparagów 100 g jogurtu naturalnego 1

Wino Francja Kuchnia
Szparagi z botwinką na winie z jajkiem w koszulce 106

Szparagi z botwinką na winie z jajkiem w koszulce Proporcje dla dwóch osób. Składniki: 500 g zielonych szparagów 1 pęczek botwinki 2 cebule dymki 2 ząbki

Wino Francja Kuchnia
Cukinia w cieście piwnym 106

Cukinia w cieście piwnym Zapraszam na smaczną przekąskę z cukinii. Składniki:  2 świeże młode cukinie olej rzepakowy  Składniki na ciasto piwne:  1 szklanka

Wino Francja Kuchnia
Zupa krem rozgrzewająca z marchwi na mleku kokosowym 225

Zupa krem rozgrzewająca z marchwi na mleku kokosowym Alternatywa na długie i chłodne, jesienne wieczory. Zapraszam. Składniki: 8 średnich młodych marchwi 4 ziemniaczki 1 por 5

Wino Francja Kuchnia
Zupa krem z selera 228

Zupa krem z selera. Jak jesień, to gorące zupy, kremy, gulasze, pełne smaków i aromatów. Dzisiaj zapraszam na krem z selera. Nie każdy ceni to warzywo

Wino Francja Kuchnia