przystawka - 12862 przepisów (strona:537/858)

SAŁATKA Z PIECZONYM BURAKIEM I POMARAŃCZĄ NA SZPINAKU 219

Zanim wiosenne nowalijki wybujają na dobre, warto zaserwować sobie witaminową dawkę energii, ciesząc się smakiem pieczonego buraka, soczystej pomarańczy i pleśniowego sera. Idealne połączenie na każdą

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Tarta z ciasta francuskiego ze szparagami 87

Sezon na szparagi trwa krótko zatem trzeba korzystać.  Składniki 275g ciasta francuskiego 1 pęczek zielonych szparagów 300g ostrego żółtego sera 1 łyżeczka musztardy Dijon szczypta

R'n'G Kitchen
Schab kanapkowy, peklowany, parzony w piekarniku. Domowa wędlina. 5633

Dzisiaj chciałam Wam zaprezentować smakowity, pieczony w niskiej temperaturze, w zasadzie parzony w piekarniku, schab kanapkowy. Schab przygotowałam w bardzo podobny sposób jak boczek rolowany peklowany

Kuchnia z widokiem na ogród
Rolada z ciasta serowego z kurczakiem i pieczarkami 158

Rewelacyjna rolada. Po upieczeniu ciasto serowe, czyli wierzch rolady jest niezwykle chrupiący i nawet gdy jest jeszcze ciepła to kroi się bez problemu - nic się nie

Jadło i czytadło
Kanapka caprese na ciepło 148

Składniki: bułka ciabatta 1 kulka mozzarelli 1 pomidor bazylia (świeża lub suszona) masło Sposób wykonania: 1. Bułkę przekroić, cienko posmarować masłem. 2. Na pieczywie ułożyć naprzemiennie

Kuchnia domowa Ani
Boczniaki duszone po francusku 96

Boczniak jest grzybem o wysokich walorach konsumpcyjnych. Oprócz walorów smakowych boczniak jest bogaty w witaminy z grupy B, zawiera witaminy PP, związki mineralne, ponadto wykryto obecność

R'n'G Kitchen
Wiosenna sałatka z kaczymi jajami i kiełkami 120

Wiosna nadeszła, piękna pogoda, również na talerzu. Czytaj więcej »

Pasja tworzenia
Drozdzowe buleczki z szynka 130

Bardzo lubię piec wytrawne drożdżowe bułeczki. Piec i oczywiście jeść. Robię je głównie gdy za oknem powoli zaczyna się robić ciepło. Są bardzo fajnym pomysłem, który

Kulinarne przygody Gatity
Raita ogórkowa 174

Przepis ten wpisuje się w wiosenno-letni klimat panujący na zewnątrz. Wielkanoc za nami teraz czas na majówki i taki też był temat mojego ostatniego artykułu

sierotka maRysia w kuchni
Sałatka z pstrągiem i orzechami 179

Ta sałatka pełna jest dobroczynnych kwasów omega-3 i 6, które spowalniają starzenie się komórek i obniżają poziom trójglicerydów we krwi a tym samym zmniejszając ryzyko

Pyry na Gaz
Wrapy z szynką 115

Wrapy to smaczna i szybka do przygotowania przekąska. Lubię je przygotowywać, tym bardziej, że daje ona mnóstwo możliwości, jeśli chodzi o składniki. Tak naprawdę możemy tu

Kulinarne przygody Gatity
SAŁATKA Z CYKORII, GORGONZOLI I ORZECHÓW 133

SAŁATKA Z CYKORII, GORGONZOLI I ORZECHÓW   Bardzo prosta sałatka z cykorii, dużo bardziej popularnej we Francji niż w Polsce, a szkoda, bo posiada wiele walorów

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
SURÓWKA WITAMINOWA 165

SURÓWKA WITAMINOWA Można by ją również nazwać „sałatką piękności”, ponieważ jest nie tylko bardzo dobra w smaku (wszyscy moi znajomi ją polubili), ale zawiera również dużo

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
MINI SZASZŁYCZKI Z KREWETEK I AWOKADO 171

MINI SZASZŁYCZKI Z KREWETEK I AWOKADO   Prosta i efektowna przekąska, idealna na aperitif.   6 porcji Czas przygotowania: 15 minut   Składniki: 18 dużych różowych

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
ZIMOWA SAŁATKA Z KIWI, JABŁEK I CYKORII 127

ZIMOWA SAŁATKA Z KIWI, JABŁEK I CYKORII Kolorowa, zdrowa i chrupiąca zimowa sałatka, niezwykle prosta i szybka w przygotowaniu.   Dla 4 osób Przygotowanie: 15 minut

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska