Ponieważ krewetki uwielbiamy pod każdą postacią, a takich w chrupiącej tempurze jeszcze nie próbowaliśmy, czas przyszedł i na nie. Krewetki są mega pyszne, chrupiąca skorupka pod
Moje Małe CzarowanieMaj to okres, kiedy całą Polskę ogarnia szał na uprawianie sportu narodowego, jakim jest grillowanie. Zadymione jest wszystko: ogródki działkowe, ogrody przydomowe, więksi zboczeńcy zadymiają również
ladykitchenProsta i smaczna sałatka z wiosennymi akcentami w postaci szparagów, szczawiu i młodych ziemniaczków. Idealna dla osób dbających o dietę. Składniki: (na 4 porcje) 2 duże
Pyry na Gaz(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki: 12 dużych pieczarek ok. 90 g ser feta ok. 1 szkl razowej bułki tartej 1 duża cebula 2-3 łyżeczki świeżego, posiekanego
Domowy Smak JedzeniaBardzo lubię sałatki z dodatkiem makaronu, czy pierożków tortellini. Dzisiejsza propozycja to kolorowa, bardzo pożywna sałatka, doskonale nadająca się na drugie śniadanie do pracy, lekki obiad
Kuchnia z widokiem na ogródLubię risotto a risotto ze szparagami zwłaszcza. Z risotto w naszym pięknym kraju i jeszcze piękniejszych internetach, jest tak, że każdy składnik wymieszany z papką ryżową
ladykitchenSzparagi zawsze wzbudzały emocje. Jedni kochają, inni nienawidzą. Wielu z nas ma odwieczny dylemat – jak obrać i ugotować szparagi? Zanim pokażę wam kilka pomysłów na te
ladykitchenDoskonałe, jarskie danie z cukinią w roli głównej, cieszy fakt, że warzywo to jest praktycznie dostępne przez cały rok, a jest bardzo wartościowym warzywem, gdyż należy
kgwjanczewoMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Chaczapuri to tradycyjna gruzińska, bezmięsna potrawa, uwielbiana przez Gruzinów i turystów. O tym daniu słyszałam wielokrotnie. Gdy odwiedziłam gruzińską restaurację …
My Blueberry CornerRyba tu i ryba tam :D Ale co tam...pysznie wyszło. Tuńczyk sam w sobie jest poezją i kwintesencją smaku. Tutaj jest przepysznie wyeksponowany. Ser nadaje
R'n'G KitchenKremowy ryż na słodko z owocami karmelizowanymi to za jednym zamachem przekąska, obiad i deser. Można go podawać na zimno i na gorąco. Przepyszny dla dorosłych
Pociąg Do Kuchnimojprzepisna.pl | Tarta śmietankowa ze szpinakiem Dawno miałam ochotę na coś takiego, ale nigdy nie miałam odwagi, w końcu koleżanka Kamila, namówiła mnie na taką tartę na
moj przepis naSkładniki 1 kg łopatki 2 lampki białego półwytrawnego wina ok 100 ml wody kilka listków laurowych szczypta bazylii, tymianku, lubczyku kilka ziarenek ziela angielskiego i pieprzu
Gaździnka warzyhttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Tak przygotowana cukinia jest po prostu... przeeepyszna. Częstą ją przyrządzam i za każdym razem nie możemy się nią najeść
Di gotujeŚledzie :) Stali bywalcy bloga wiedzą zapewne, że jestem ich wielką miłośniczką. Przepisów na te smaczne rybki jest na blogu już sporo, a to jeszcze nie koniec
Kuchnia z widokiem na ogród