przystawka - 12862 przepisów (strona:450/858)

Bakłażan z serem i boczkiem 178

Składniki: 1 nieduży bakłażan 100 g boczku wędzonego w plasterkach 1 opakowanie mozzarelli w kuleczkach 1 pomidor sól olej Przygotowanie: Bakłażana pokroić w plastry, posolić i

czarrna od kuchni
Tarta na cieście francuskim z kurkami w sosie śmietanowym 100

Mały eksperyment. Połączyliśmy ulubiony sos kurkowy z ciastem francuskim i wyszła pyszna tarta.  Składniki 500 g kurek 2 duże młode cebule łyżka masła łyżka mąki

R'n'G Kitchen
Rogaliki z farszem szpinakowo-serowym 150

Rogaliki francuskie są pyszne z każdym farszem ja robiłam dziś farsz szpinakowo-serowy, idealny dla miłośników szpinaku. Składniki: - 1 opakowanie ciasta francuskiego - 1/2 opakowania szpinaku liściastego

Kulinarne życie
ROLADKI Z TORTILLI Z SZYNKĄ, RUKOLĄ I KIEŁKAMI 146

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 13 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 7-14 Składniki: 2 placki tortilli, opakowanie serka śmietankowego, 4 plastry szynki

JejKuchnia
Sałatka z kalafiorem 159

PORA NA KALAFIORA      Agnieszka postanowiła wypróbować nowy zakup. W sklepie przekonywała mnie, że jak kupie to szklane cudo na sałatki to " życie stanie

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Wrapy z humusem, gyrosem z kurczaka i warzywami 174

Lubicie hummus? Ja bardzo...Zazwyczaj jadam go ze świeżym pieczywem, ale dzisiaj użyłam go jako dodatek do wrapów. Oprócz tego, do nadzienia dodałam gyros z kurczaka

kulinarne odsłony pati
Bakłażan grillowany z fetą 184

Składniki: 1 bakłażan 1/2 opakowanie sera feta 2-3 suszone pomidory kilka oliwek sól, pieprz 1 łyżka jogurtu olej Przygotowanie Bakłażan pokroić wzdłuż na plastry, nasolić

czarrna od kuchni
Fenkuł duszony w martini 114

Koper włoski jest coraz bardziej popularny w Polsce. Polecamy wypróbowanie.  Składniki 2 szt fenkułu pół szklanki martini 1 średnia cebula 1 ząbek czosnku 3 łyżki

R'n'G Kitchen
Kanapka ogórkowa z tuńczykiem 93

Alternatywa dla tradycyjnych kanapek z pieczywa  Składniki 2 świeże ogórki puszka tuńczyka w sosie własnym 2-3 łyżki majonezu 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka soku

R'n'G Kitchen
Risotto z zielonymi szparagami 150

Risotto z zielonymi szparagami Zakończenie sezonu na szparagi w stylu włoskim. Zapraszam.    Proporcje na 4 osoby Składniki: 340 g świeżych zielonych szparagów 2 szalotki

Wino Francja Kuchnia
Fasolka szparagowa z czosnkowo cytrynową nutą 172

Fasolka szparagowa , to krynica witamin i składników mineralnych oraz źródło szerokiego zastosowania kulinarnego. Nie każdy wie, że nie wolno jej spożywać na surowo, ponieważ zawiera fazynę

mojewypiekiinietylko
Bruschetta z blanszowanym bobem 148

Bardziej wiosennie już chyba nie można! Króciutko gotowany bób – zielony i chrupiący. Jego smak podkreślają i zaostrzają ziołowy serek, czosnek, mięta, sok z cytryny i ser

Karo in the Kitchen
Piknikowe zapiekane mini frittaty 163

Lato, sezon piknikowy w pełni. Czasem nie ma nic piękniejszego niż spędzić ten dzień na łące w gronie najbliższych. Ale co zabrać ze sobą? Polecam Wam

Słodkie okruszki
Sałatka z oscypkiem i jamon curado 197

SKŁADNIKI 100 g rukoli 100 g kolorowych pomidorków 1 mały burak (kupuję gotowe ugotowane) 3 małe oscypki owcze 100 g szynki jamon curado PRZYGOTOWANIE: Rokolę i

ClauditteMissCooking
Bób na maśle w aromacie chilli, czosnku i koperku 165

 Sezon na bób rozpoczęty. Nadszedł czas, aby to wspaniałe warzywo zagościło w naszych kuchniach. Bób jest rośliną strączkową bogatą w dużą zawartość białka, więc może

kulinarnyJa