Cały świat kocha sery . Różnorodność gatunków, rodzajów sprawia, że każdy smakosz może zadowolić się innym smakiem. Wytwarzany z mleka, znany był już przed naszą erą. Z
mojewypiekiinietylkoOkres przedświątecznych przygotowań uważam za otwarty. Co prawda nie nastawiłam piernika (może w przyszłym roku się uda), ale zaczynam swoją przygodę ze śledziami. Do Świąt jeszcze
Gotowanie z pasjąTen przepis na śledzie w moim domu istnieje od zawsze chyba. Co prawda lekko go zmodyfikowałam (pieprzu ziołowego nie mam na stanie), ale i tak wyszły
Gotowanie z pasjąNigdy nie wyrzucam liści z kalarepki w odpowiedni sposób przyrządzone są bardzo smaczne dzisiaj proponuję pyszny sos. Można go dodać do mięsa ,ryżu
W królestwie smaków BeatyDo gołąbków zamiast kapusty dodałam kalarepkę. W połączeniu z sosem kalarepko serowym wyszedł bardzo ciekawy smak Składniki •1/2 kg mięsa mielonego z łopatki • 1
W królestwie smaków BeatyCześć Dzisiaj będzie kolejny łatwy przepis. Tym razem na danie postne - pastę rybną z kukurydzą. Oryginalną wersję tego przepisu znajdziecie na stronie 56 książki Tina Przepisy
blog.moje-pasje.infoSkładniki: kilka kwiatów cukinii 50 g sera feta 1/2 cebuli czosnkowej 1 duża garść szpinaku pieprz masło ciasto: mąka, woda, sól, pieprz Kwiaty cukinii umyć i
czarrna od kuchniNie często mam okazję robić domowe przetwory. Zazwyczaj wychodzę z założenia, że taniej będzie kupić w sklepie jednak… no właśnie większość przetworów sklepowych jest „
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 35 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 9 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2-4 (wychodzi 8 pasztecików) Składniki: opakowanie ciasta francuskiego (275 g
JejKuchniaKochani, witajcie po wakacjach :) Kreta była przewspaniała (kto śledził moje Insta Stories ten wie), a ja wkrótce uraczę Was na blogu kilkoma greckimi recepturami. Tymczasem
Chilli Czosnek i OliwaOstatnio w jednej z popularnych sieci sklepów, pojawiły się papryczki o tajemniczej nazwie PADRÓN. Oczywiście nie była bym sobą gdybym ich nie kupiła i ich nie
PatiGotujeWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 8 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 6-12 Składniki: 12 pomidorków koktajlowych, 12 kulek mini mozzarelli, 12
JejKuchniaPrzyznaję się bez bicia, że ściągnęłam pomysł na ten dip z pewnego food truck’a. Pewnej ubiegłorocznej soboty wybraliśmy się rodzinnie na Bezogródek, by wszamać
gotować!W takie upały zazwyczaj nie mamy ochoty na jedzenie ciężkich potraw. Szukamy schronienia nie tylko przed słońcem ale również poszukujemy nowych letnich smaków. Późna wiosna, lato
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Domowy fast food Składniki 500 g mielonej piersi kurczaka 2 małe czerwone cebule 3 czubate łyżki bułki tartej 2 łyżeczki sosu worcester pół łyżeczki tabasco
R'n'G Kitchen