Sezon na młoda kapustę zbliża się , warto ją przygotować z różnymi dodatkami. Sama w sobie jest pyszna. Czekamy na nią zawsze niecierpliwie. Dzisiaj proponujemy z dodatkiem
R'n'G KitchenWytrawne placki z dodatkami Składniki 100 g mąki 2 łyżki stopionego masła 4 łyżki startego parmezanu 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia sól pieprz
R'n'G KitchenNajlepsze nuggetsy z piekarnika jakie jadłam. Długo szukałam tych idealnych, a gdy w gazetce „Gotuj krok po kroku” trafiłam na ten przepis, moje poszukiwania
Smaki Na TalerzuWegański kapuśniak z ciecierzycą Ponieważ wiosna w tym roku nas nie rozpieszcza proponuję sięgnąć po coś rozgrzewającego, w tym przypadku gorący, aromatyczny kapuśniak z
Wino Francja Kuchnia300 ml białek puszka tuńczyka kawałek białej rzodkwi lub kilka rzodkiewek pęczek szczypiorku 5-6 listków czosnku niedźwiedziego 3 papryczki peperoni czereśniowe ze słoika 3
Gotowanie jest łatwepól op ravioli z serem ok 120 g (suche) papryka konserwowa 1 puszka tuńczyka kilka listków bazylii 3-4 papryczki peperoni czereśniowe ze słoika 50
Gotowanie jest łatweskładniki: 3 średniej wielkości ziemniaki 1/2 papryki czerwonej 150 g pieczarek kawałek ulubionej kiełbaski kawałek sera, startego sól, pieprz, oregano, zioła prowansalskie szczypiorek dodatkowo: np. sos
Domowy Smak JedzeniaSałata Cezar inaczej? Zdekonstruowana sałatka Cezar z boczkiem to pomysł, na który natrafiłam w książce Donny Hay ( Szybko, świeżo, prosto ). „Nowy Cezar” od razu
Poezja smakuZnalazłam cudowną portugalską oliwę. Jest tak genialna, że mogłabym ją jeść z samą bagietką. Takie oto śniadanko zrobiliśmy sobie dzisiaj. Składniki: 1 bagietka 3 dojrzałe pomidory
MojaQchnia.plPokrzywa to jedna z najcenniejszych roślin leczniczych, zawiera między innymi doskonale przyswajalne żelazo, witaminę C, krzem, kwas foliowy, sole mineralne oraz wapń i magnez, cenne składniki
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaWiosna to pora słoneczna ☀, radosna 😄, bo robi się kwieciście 🌸🌹🌺, kolorowo, bardzo zielono 💚, przez to wyjątkowo. W mojej kuchni, wiosna też się pojawiła, do
Moniki SmakołykiSezon na szparagi. Składniki pęczek zielonych szparagów 5 łyżek oliwy z oliwek 1 łyżka octu balsamicznego kilka szczypt grubej soli 3 ząbki czosnku kilka szczypt
R'n'G KitchenDania kuchni gruzińskiej już pojawiły się na moim blogu. Proszę zajrzeć TU . Dzisiaj proponuję kolejny przepis - Chaczapuri to pyszny gruziński chlebek z serem. Pierwszy
W kuchennym oknie EwyKiedyś bardzo bałam się ciasta drożdżowego, te paszteciki to był pierwszy mój wypiek z użyciem drożdży i ku mojemu zdziwieniu bardzo udany. Teraz często do nich
Kuchnia z widokiem na ogród