Jajek faszerowanych mam na blogu pokaźną kolekcję . Dzisiaj kolejna ekspresowa wersja z serem żółtym, papryką, kukurydzą i szczypiorkiem. Składniki: 10-12 jajek pół puszki kukurydzy pół
Czerwień i błękitCześć Wielkanoc to dla mnie święta, które oprócz jajek, białej kiełbasy i sernika kojarzą mi się także z różnego typu galaretami. Alternatywą dla tradycyjnych nóżek w
blog.moje-pasje.infoSmażone jajka faszerowane w skorupkach to obowiązkowy punkt każdej Wielkanocy w moim rodzinnym domu. Ale nie tylko – są tak smaczne, że warto podać je na
Poezja smakuJajka faszerowane pieczarkami to danie, które zawsze kojarzy mi się ze świętami. Mogę powiedzieć, że to jedne z moich ulubionych świątecznych dań. Zamiast majonezu można dodać
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Wielkanocna, biała kiełbasa jest jednym z najważniejszych dań podawanych w te wiosenne święta. Każdy wie, że bez białej kiełbasy (w …
My Blueberry CornerJajka faszerowane nieodzownie kojarzą mi się ze Świętami Wielkanocnymi. W ciągu roku niewiele jest takich dni kiedy przygotowujemy jajka w takiej postaci. Może dlatego tak bardzo
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieWielkanoc zbliża się wielkimi krokami, w związku z czym postanowiłam przygotować kilka przepisów, które będzie można wykorzystać na tę okazję. W pierwszej kolejności proponuję jajka, wszechobecne
Codzienne GotowanieDziś propozycja na Wielkanocne śniadanie - jajka w roli głównej. Otulone pyszną szyneczką dojrzewającą smakują wyśmienicie,musicie koniecznie spróbować. Pomysł podpatrzyłam w "Pani domu" , ale
Niespełnione zdolności kulinarneŚwięta Wielkanocne tuż-tuż. Na stole wielkanocnym, oprócz babek, mazurków czy pasztetów, nie może zabraknąć również faszerowanych jajek. Tym razem postanowiłam przygotować je z nadzieniem z
Smaki Na Talerzuskładniki: 5 jajek 1/2 czerwonej papryki 100 g sera żółtego 4 łyżki majonezu sól, pieprz szczypiorek wykonanie: Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy a następnie rozdrabniamy
Domowy Smak JedzeniaUwielbiam galaretkę drobiową. W rodzinnym domu podawało się ją zawsze w Sylwestra i na Nowy Rok. Ja wprowadziłam zwyczaj przygotowywania jej także na Wielkanoc . Tyle, że
Pobite gary BarbaryPięknie się prezentuje, wyśmienicie smakuje i nie wymaga dużo pracy... sałatka idealna :) Dominuje smak tuńczyka i sosu czosnkowego, z którym współgra lekko pikantna rukola i słodkie
Pyry na GazPomysł na roladę mam od siostry, która bardzo często ją przyrządza. Zawsze szybko znika ze stołu. Polecam gorąco! Może ktoś zechce przyrządzić ja na zbliżające się
Kuchnia domowa AniSkładniki: golonka wieprzowa 1 większa, biodrówka 1 kg, łopatka wieprzowa 50 dag, włoszczyzna 1/2 pęczka, cebula 1 sztuka, kucharek 1 łyżka, ziele angielskie 4 sztuki, liście
W Mojej Kuchni LubięSłyszeliście o jajkach po szkocku? Jest to uwielbiana przez Brytyjczyków barowa przekąska, klops z jajka owiniętego mielonym mięsem. Dziś mam dla Was wegetariański wariant tego przysmaku
Chilli Czosnek i Oliwa