Śledzie remoulade z selerem 335Tak jak pisałam jakiś czas temu marynowane śledzie są bazą wyjściową dla różnych sposobów na przygotowanie tej pysznej ryby. Śledzie remoulade z selerem
Kulinarne przygody Gatity
Rollsy francuskie z szynką i serem. Zakręcone ślimaczki z ciasta francuskiego. 302Błyskawiczna w wykonaniu i bardzo smaczna przekąska z ciasta francuskiego. Świetna na imprezy, spotkania rodzinne jak i na co dzień. Fajnie smakują zarówno na ciepło jak
Kuchnia z widokiem na ogród
Guacamole 214Guacamole Guacamole to tradycyjny sos meksykański podawany do tortilli , burrito , nachos w zasadzie do wszystkiego , tak jak u nas ketchup " class="wp-smiley" style="height: 1em
Ogrodnik w podróży
Dojrzewająca polędwica wołowa 210Od dawna przymierzaliśmy się do przygotowania polędwicy dojrzewającej. Wcześniejszym naszym hitem była suszona wołowina która króluje na spotkaniach przy piwie, teraz do niej
Niezły Młynek
Kurczak w marynacie sojowo - cytrynowej 172Składniki 2 łyżki oleju 5-6 ząbków czosnku 4 łyżki octu balsamicznego 1-2 łyżeczki miodu sok z połowy cytryny 2 listki laurowe szczypta tymianku sól
Gaździnka warzy
Sałatka z buraków z jogurtem 339Lekka, różowa sałatka z buraków z dodatkiem jogurtu i cytryny świetnie komponuje się zarówno z daniami mięsnymi jak i rybnymi. Przepis Karola Okrasy po mojej modyfikacji
Pyry na Gaz
Sos czosnkowy – jak przygotować 477Sos czosnkowy to chyba obecnie najbardziej popularny sos używany przez Polaków. Idealnie pasuje zarówno do mięsa z grilla, pizzy, pieczywa czy sałatek. W sklepach możemy kupić
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Panierowane pieczarki 299Chrupiące na zewnątrz i soczyste w środku. Doskonale smakują zarówno na zimno jak i na gorąco. Cenie pieczarki nie tylko za ich
kulinarne odsłony pati
Makaron cacio e pepe Makaron z serem i pieprzem 210Makaron cacio e pepe makaron z serem i pieprzem – klasyka makaronowych dań z samego serca Włoch – Rzymu. Dosłownie kilka składników – makaron, ser owczy
Pociąg Do Kuchni
Syryjskie placki z natki pietruszki 237My Blueberry Corner by "jagodzianka" Syryjskie placki z natki pietruszki nauczyłam się przygotowywać na warsztatach zorganizowanych w Muzeum Azji i Pacyfiku przez Muzeum, Wiktorię z …
My Blueberry Corner
Jajka faszerowane pastą z łososia 260Opis: Połówki ugotowanych na twardo jajek wypełnione farszem o wyrazistym smaku. Jajeczka z łososiową pastą to pyszna i prosta w przygotowaniu potrawa. Idealnie nadaje się na
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Roladki z tortilli 368Karnawał trwa, więc i taki przepis może Wam się przydać. Roladki robi się dość szybko, można zawinąć dowolne dodatki. I naprawdę świetnie smakują! A to nasze
Kuchnia domowa Ani
Jajko sadzone na warzywach i awokado 224Niedziela czy sobota, pozwalająca na grzebanie się w kuchni sprzyja wykorzystaniu wyobraźni. Aczkolwiek to śniadanko nie zajmuje na tyle dużo czasu by nie można było nim
Pasja tworzenia
Sałatka dwa oceany 187Sałatka dwa oceany Sałatka dwa oceany , to w zasadzie dwie sałatki , jedna z tuńczykiem , druga z paluszkami surimii . Obie sałatki są bardzo smaczne , każda jest zupełnie
Ogrodnik w podróży
Przekąski karnawałowe na bazie z upieczonego boczku 217boczek upieczony Hańderek oliwki ser pleśniowy papryka daktyle ser długo dojrzewający sezam czarny i biały do panierowania jajko tarta bułka tłuszcz do smażenia Boczek kroimy na
Gotowanie jest łatwe