Szybkie, proste a zarazem pyszne równie dobrze sprawdza się jako danie główne lub przekąska to nic innego jak małże w białym winie z lekko ostrym posmakiem
Z notatnikaS ajgonki, odkąd pamiętam, były jedną z moich ulubionych przekąsek, ale nigdy dotąd nie robiłem ich sam. Temat przewodni naszego ostatniego numeru magazynu Kocioł zachęcił
Food SquareSkładniki: 40 dag mąki 30 g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru 250 ml mleka 1 łyżeczka soli 2 łyżki oliwy zioła prowansalskie czosnek granulowany farsz: 0
czarrna od kuchniMielone ,serowe , kotlety z piersi kurczaka Kurczak , często kości na naszym stole i czasami już wymęcza , więc ciągle , trzeba szukać nowych sposobów na jego podanie . Dobrym
Ogrodnik w podróżyDukaty ziemniaczane z konfiturą cebulową Złociste dukaty , to sprytnie podana babka ziemniaczana " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> W zasadzie coś blisko niej
Ogrodnik w podróżyZachęcona powodzeniem, jakim cieszy się w mojej rodzinie drobiowy pasztet bez pieczenia , postanowiłam nieco poeksperymentować i wzbogacić go o suszoną żurawinę. Muszę przyznać, że i tym
babka w formieCo powiecie na crème brûlée w wersji wytrawnej, z pomidorem, papryką i koprem włoskim? Myślę, że powinna zasmakować nawet tym, którzy nie przepadają za fenkułem
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaRewelacyjnie sprawdza się jako dodatek do sałatek oraz do potraw mięsnych, ma jednocześnie korzystny wpływ na nasze zdrowie. Powodów, dla których warto sięgnąć po sos balsamiczny
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Składniki: ciasto francuskie 1 opakowanie/nie mrożone, parówki 6 sztuk, usmażone pieczarki 200 ml/słoiczek, ser żółty 15 dag, bułka pszenna 1 sztuka ciasto francuskie rozwinąć i
W Mojej Kuchni Lubięskładniki na ciasto: 1000 g mąki orkiszowej lub pszennej ok. 500 ml letniego mleka 20 g drożdży 2 łyżeczki cukru 2 łyżeczki soli 1 i 1/2
Domowy Smak JedzeniaDanie które dziś przedstawiam idealnie nadaje się do obiadu ale także doskonałe jest jako samodzielny posiłek. Smakuje wybornie i znika szybko, polecam wypróbujcie przepis. Gotowana kalarepka
Moje Małe CzarowanieKresowianka – karkówka dojrzewająca Wędliny dojrzewające są u nas w domu niekwestionowanym królem od kilku lat . Robi się je łatwo , zawsze się udają i genialnie smakują
Ogrodnik w podróżyŁososia kocham pod wszelkimi postaciami. Na surowo, wędzonego czy pieczonego. To zdecydowanie mój smak. Po nowym roku przywiozłam pysznego, wędzonego łososia z nad morza – musiałam
Kuchnia BazyliiDziś zapraszam po przepis na bardzo rozgrzewającą zupę gulaszową z wołowiną, ziemniakami i papryką. Gęsta, pełna aromatycznych przypraw rozgrzeje i nasyci na długo każdego w te
karmelowyChaczapuri?? Wygląda na to, że mało światowa jestem, gdyż dopiero niedawno pierwszy raz spotkałam się z takim nazewnictwem. Dziś jednak jestem bogatsza… zwłaszcza jeśli chodzi
Smaki Na Talerzu