przystawka - 12862 przepisów (strona:480/858)

Kasza „czarne oczko” do obiadu 194

Kasza „czarne oczko” do obiadu Czasami ziemniaki, nieco się już przesycą , zwykła kasza i ryż też ..i wtedy nadchodzi czas by rzucić czarne oczko

Ogrodnik w podróży
Tortilla z łososiem i sosem pistacjowym 137

Petarda! Najlepsza tortilla jaką jedliśmy " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Oczywiście łosoś, którego

KuchniaWeDwoje.pl
Kąski z kurczaka 168

Na dziś postanowiłam zrobić domowe fas-foody i się udało. Dzieci zadowolone,miny wesołe.Obiad najsmaczniejszy na świecie.Takie kąski idealnie pasują jako przekąski w karnawale

Różowa kuchnia
Krokiety z kaszanki w panko na purée jabłkowym z salsą z buraczków, mango i ogórków kiszonych 122

K rokiety z kaszanki panierowane w panko na purée jabłkowym z salsą z buraczków, mango i ogórków kiszonych to mój autorski przepis zainspirowany warsztatami z Andrzejem

Food Square
Śledzie remoulade z selerem 272

Tak jak pisałam jakiś czas temu  marynowane śledzie  są bazą wyjściową dla różnych sposobów na przygotowanie tej pysznej ryby. Śledzie remoulade z selerem

Kulinarne przygody Gatity
Rollsy francuskie z szynką i serem. Zakręcone ślimaczki z ciasta francuskiego. 235

Błyskawiczna w wykonaniu i bardzo smaczna przekąska z ciasta francuskiego. Świetna na imprezy, spotkania rodzinne jak i na co dzień. Fajnie smakują zarówno na ciepło jak

Kuchnia z widokiem na ogród
Guacamole 158

Guacamole Guacamole to tradycyjny sos meksykański podawany do tortilli , burrito , nachos w zasadzie do wszystkiego , tak jak u nas ketchup " class="wp-smiley" style="height: 1em

Ogrodnik w podróży
Dojrzewająca polędwica wołowa 151

Od dawna przymierzaliśmy się do przygotowania polędwicy dojrzewającej. Wcześniejszym naszym hitem była  suszona wołowina   która króluje na spotkaniach przy piwie, teraz do niej

Niezły Młynek
Kurczak w marynacie sojowo - cytrynowej 120

Składniki 2 łyżki oleju 5-6 ząbków czosnku 4 łyżki octu balsamicznego 1-2 łyżeczki miodu sok z połowy cytryny 2 listki laurowe szczypta tymianku sól

Gaździnka warzy
Sałatka z buraków z jogurtem 285

Lekka, różowa sałatka z buraków z dodatkiem jogurtu i cytryny świetnie komponuje się zarówno z daniami mięsnymi jak i rybnymi. Przepis Karola Okrasy po mojej modyfikacji

Pyry na Gaz
Sos czosnkowy – jak przygotować 418

Sos czosnkowy to chyba obecnie najbardziej popularny sos używany przez Polaków. Idealnie pasuje zarówno do mięsa z grilla, pizzy, pieczywa czy sałatek. W sklepach możemy kupić

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Panierowane pieczarki 249

Chrupiące na zewnątrz i soczyste w środku. Doskonale smakują zarówno na zimno jak i na gorąco. Cenie pieczarki nie tylko za ich

kulinarne odsłony pati
Makaron cacio e pepe Makaron z serem i pieprzem 160

Makaron cacio e pepe makaron z serem i pieprzem – klasyka makaronowych dań z samego serca Włoch – Rzymu. Dosłownie kilka składników – makaron, ser owczy

Pociąg Do Kuchni
Syryjskie placki z natki pietruszki 157

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Syryjskie placki z natki pietruszki nauczyłam się przygotowywać na warsztatach zorganizowanych w Muzeum Azji i Pacyfiku przez Muzeum, Wiktorię z …

My Blueberry Corner
Jajka faszerowane pastą z łososia 192

Opis: Połówki ugotowanych na twardo jajek wypełnione farszem o wyrazistym smaku. Jajeczka z łososiową pastą to pyszna i prosta w przygotowaniu potrawa. Idealnie nadaje się na

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne