Składniki - 3 jajka - 50 g mąki orkiszowej - 25 g skrobi kukurydzianej - 20 g oliwy z oliwek - 50 g pietruszki - 1 szczypta sody oczyszczonej - komórki Farsz - 1
w mojej kuchniAlko galaretki cytrynowe z limoncello (jelly shots) Są słodkie, smaczne, bardzo łatwo "wchodzą", ale w zbyt dużych ilościach mogą pozbawić umiejętności utrzymania postawy pionowej. O czym
Pełny talerzUrocze, kolorowe i lekkie, w sam raz na jeden gryz i do tego w smaku tak łudząco podobne do ciężkich burgerów :), których przecież na imprezie nie
Eat me! Fit me!Sylwestrowa petarda! Co tu dużo mówić,... to jest pooo-prooo-stuuuu przeeeepyszne. Pieczone krążki sera z listkami tymianku zamieniają się w mini delikatne serniczki, a kozi
Sztuka gotowania w/g SamiryŚliwki w boczku (zboczone śliwki) to przekąska stara jak świat, a i tak znika zawsze jako pierwsza. Połączenie słodkiej, suszonej śliwki i spieczonego, słonawego, wędzonego boczku
Poezja smakuKoreczki z sera pleśniowego bazują na sprawdzonym, klasycznym połączeniu. Ser, orzechy i winogrona pysznie ze sobą współgrają – nie potrzeba nic więcej. Taka przekąska jest szczególnie
Poezja smakuOstatnio na urodziny Syna przygotowałam dla dorosłych gości te właśnie paszteciki z ciasta francuskiego. To, że prezentowały się pięknie i niebanalnie na stole to jedno, ale
Smaki Na TalerzuMega wypas, w sam raz na przydomowe przytupy ;) Składniki 250 g boczniaków 200 ml sosu BBQ 2 łyżki oleju rzepakowego pieprz Przygotowanie
R'n'G KitchenNigdy wcześniej nie pomyślałabym, że połączenie sera feta z fasolką szparagową może być tak smaczne! Delikatna i lekko słodkawa fasolka w parze ze słonym serem daje
Kuchnia BazyliiPo raz drugi przygotowałam dla was zbiór moich przepisów, które idealnie nadają się jako przekąski sylwestrowe. Mam nadzieję, że każdy z was wybierze coś dla siebie
Kolejny blog o gotowaniuPrzepis na "lizaki" z kurczaka w maśle orzechowym podpatrzyłam u K. Okrasy i robiłam je już kilkakrotnie. Szczególnie dużą popularnością cieszyły się podczas letniego grillowania. Delikatne
Codzienne GotowaniePaluchy z ciasta francuskiego z szynką Przekąski z ciasta francuskiego sprawdzają się na każdej imprezie. Lubią je i mali i duzi. Wszyscy. No może poza moją
Pełny talerzProsta w przygotowaniu, a zarazem wykwintna przekąska, którą możecie zaserwować Waszym gościom w sylwestrowy wieczór. Sięgnijcie również po inne przepisy , które pomogą Wam skomponować sylwestrowe menu
Smaki Francji współczesna kuchnia francuska500 g mięsa gotowanego bez kości, 2 cebule, 4 ząbki czosnku, 1 ostra papryczka, 50 ml bulionu, sól, pieprz, cukier, 500 g szpinaku mrożonego, liście, tłuszcz
królestwo garówTofu burger Ciągle poszukuję fajnych i nowych rozwiązań, żeby wykorzystać tofu w moich przepisach. Często spotykam się z opinią, że tofu jest niedobre, smakuje jak nic
Blendman