SKŁADNIKI: krążek sera do zapiekania (u mnie francuski ser Langres) gałązka tymianku kawałek chili 1-2 ząbki czosnku kilka owoców suszonej zórawiny kilka podłużnych tostów lub
Sztuka gotowania w/g SamiryPyszne śledzie. Ponieważ nie jestem wielkim śledzi miłośnikiem, zwykle używam korzennych które, chyba jako jedyne, mi smakują. Te, z dużą ilością koperku i z dodatkiem kaparów
Stare GarySkładniki: 5 jajek 25 dkg sera żółtego 3-4 ogórki kiszone pęczek dymki majonez sól, pieprz Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo, obrać i zetrzeć na tarce
czarrna od kuchni100 g makaronu kolanka Malma 1 puszka łososia pół ogórka 1 mała sałata rzymska pół pieczonej papryki pół małej cebuli kilka papryczek pomidorowych nadziewanych fetą sól
Gotowanie jest łatwe150 g ravioli Arc-Pol Czaniec 1 wędzone udko 50 g sera z niebieską pleśnią pół pieczonej papryki pół ogórka pół cebuli 1 mała sałata rzymska
Gotowanie jest łatweDziś kolejny szybki i zdrowy przepis, który nadaje się zarówno na przekąskę, jak i np. w formie kolacji – chrupiący snack z pastą z łososia. Spróbujcie
Słodkie okruszkiSkładniki - 3 jajka - 50 g mąki orkiszowej - 25 g skrobi kukurydzianej - 20 g oliwy z oliwek - 50 g pietruszki - 1 szczypta sody oczyszczonej - komórki Farsz - 1
w mojej kuchniAlko galaretki cytrynowe z limoncello (jelly shots) Są słodkie, smaczne, bardzo łatwo "wchodzą", ale w zbyt dużych ilościach mogą pozbawić umiejętności utrzymania postawy pionowej. O czym
Pełny talerzUrocze, kolorowe i lekkie, w sam raz na jeden gryz i do tego w smaku tak łudząco podobne do ciężkich burgerów :), których przecież na imprezie nie
Eat me! Fit me!Sylwestrowa petarda! Co tu dużo mówić,... to jest pooo-prooo-stuuuu przeeeepyszne. Pieczone krążki sera z listkami tymianku zamieniają się w mini delikatne serniczki, a kozi
Sztuka gotowania w/g SamiryŚliwki w boczku (zboczone śliwki) to przekąska stara jak świat, a i tak znika zawsze jako pierwsza. Połączenie słodkiej, suszonej śliwki i spieczonego, słonawego, wędzonego boczku
Poezja smakuKoreczki z sera pleśniowego bazują na sprawdzonym, klasycznym połączeniu. Ser, orzechy i winogrona pysznie ze sobą współgrają – nie potrzeba nic więcej. Taka przekąska jest szczególnie
Poezja smakuOstatnio na urodziny Syna przygotowałam dla dorosłych gości te właśnie paszteciki z ciasta francuskiego. To, że prezentowały się pięknie i niebanalnie na stole to jedno, ale
Smaki Na TalerzuMega wypas, w sam raz na przydomowe przytupy ;) Składniki 250 g boczniaków 200 ml sosu BBQ 2 łyżki oleju rzepakowego pieprz Przygotowanie
R'n'G KitchenNigdy wcześniej nie pomyślałabym, że połączenie sera feta z fasolką szparagową może być tak smaczne! Delikatna i lekko słodkawa fasolka w parze ze słonym serem daje
Kuchnia Bazylii