Grzybki marynowane doskonałe z małych grzybków Składniki • ok 0,5 kg małych grzybków u mnie podgrzybki zalewa • 4 szklanki wody • 2/3 szklanki cukru • 2/3 szklanki octu • 1 łyżka soli Do każdego słoiczka • kawałek cebuli • kawałek liścia laurowego • kilka ziaren pieprzu • 1/2 łyżeczki gorczycy Sposób przygotowania 1. • Grzyby wyczyścić umyć zalać wodą gotować ok 10 minut po zagotowaniu wlać do wody 2 łyżki octu po chwili odcedzić na sicie 2. Zalewa • Do wody dodać ocet ,cukier,sól. Zagot... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Suszona pomarańcza na choinkę to prosty dodatek, który doda naszemu drzewku trochę tropikalnych klimatów.
Czytaj dalej...Gotuję dla rodziny. Moje największe pasje to pieczenie,gotowanie i wymyślanie różnych potraw oraz fotografowanie.
Prowadzę bloga kulinarnego : http://wkrolestwiesmakow.blogspot.com/
oraz zapraszam na stronę na facebooku : https://www.facebook.com/pages/W-kr%C3%B3lestwie-smak%C3%B3w-Beaty/376942602470849?ref=hl