przystawka - 12862 przepisów (strona:475/858)

Tatar wołowy w nowym wydaniu z z gravlax z zółtka wędzonym olejem rzepakowym z tymiankiem 172

Przepis na tradycyjny polski tatar wołowy jest znany i chętnie z niego korzystamy, Inny sposób podania rekonstrukcja a w zasadzie przygotowania żółtka metodą gravlax Dodatkowych. walorów

Kulinarne pyszności Molki
Tatar wołowy w nowym wydaniu z gravlax z zółtka wędzonym olejem rzepakowym z tymiankiem 155

Gdzie Tatar (befsztyk tatarski) jest daniem, które pojawia się na stołach podczas wielu okazji. Jedni go uwielbiają, inni nie koniecznie. Bardziej kreatywne podanie pozwala ukazać całą

Kulinarne pyszności Molki
Wątróbka z cebulą i karmelizowanym jabłkiem 154

Składniki 600 g wątróbki drobiowej 2 cebule jabłko 2 ząbki czosnku łyżeczka miodu sól, pieprz szczypta majeranku, lubczyku odrobina octu balsamicznego (opcjonalnie) Przygotowanie Wątróbkę sparzyć wrzątkiem

Gaździnka warzy
Klopsiki z orzechów włoskich 139

Klopsiki z orzechów włoskich Dziewczyna już któryś raz męczyła mnie o wegańskie klopsiki po tym, jak kupiliśmy paczkę w Ikei. Po kupne daleko, poza tym zimno

Blendman
Pałki z kurczaka panierowane, soczyste i chrupiące, z piekarnika. 225

Soczyste i chrupiące, a do tego szybkie w  przygotowaniu, bo pieczone w piekarniku. Czego chcieć więcej? No może tylko do kolekcji pieczonych ziemniaczków i ulubionej

Kuchnia z widokiem na ogród
Tarta z ciasta francuskiego z boczkiem, serem feta i gruszką w occie 124

Kolejne danie typu co mamy w lodówce i "pod ręką". Szczególnie polecamy gruszkę w occie. Mama zawsze robiła kilka słoików takiej gruszki do spiżarni. Dla nas

R'n'G Kitchen
chrupiąca bułeczka z nadzieniem 91

składniki na 1 porcję : 1 bułka 1 jajko 2 plasterki ulubionej kiełbasy troszkę startego sera żółtego sól, pieprz wykonanie: Wierzch bułki ścinamy, wydrążamy środek, tak aby

Domowy Smak Jedzenia
Czerwona kapusta z jabłkami, kasztanami i żurawiną na winie 154

Czerwona kapusta z jabłkami, kasztanami i żurawiną na winie  Zapraszam na danie z czerwonej kapusty, popularne na Alzacji, zwłaszcza porą świąteczną Bożonarodzeniową. Sprawdza się 

Wino Francja Kuchnia
Hot dogi z pieczarkami 133

Taka wersja hot doga była w latach osiemdziesiątych wielkim hitem w naszym regionie. Chyba każdemu z nas kojarzy się z dzieciństwem. A ten bar na rogu

R'n'G Kitchen
Zupa z indyka i shitake 165

Zupa z indyka i shitake Zupa powstała z potrzeby chwili , jak już pisałam moje nowe hobby , uprawa grzybów, nabrało nie oczekiwanego rozmachu i przerosło oczekiwania . Przerosło

Ogrodnik w podróży
PUSZYSTE RACUCHY Z DYNI Z RICOTTĄ I MĄKĄ GRYCZANĄ 122

Nie mogłam się doczekać- Nasza Pierwsza Dynia z ogródka. Dosyć późno posadzona (walczyłam ze ślimakami), rosła na naszych oczach. Codziennie zaglądaliśmy, doglądaliśmy, czekaliśmy. W końcu padła

OliveandThyme
ŚLEDZIE MARYNOWANE W OCCIE WINNYM 158

Bez ubarwiania- to bardzo dobre marynowane śledzie. Jako przekąska albo podstawa do dalszych śledziowych zabaw. Według nas- IDEAŁY.  Składniki ok 500 g solonych płatów śledziowych

OliveandThyme
MARYNOWANE ŚLEDZIE W SOSIE MUSZTARDOWYM 148

Składniki 200 g  śledzi marynowanych  (najlepiej  z tego właśnie przepisu  ) 1 łyżka musztardy dijon 1 łyżka musztardy kremskiej 1 łyżka musztardy sarepskiej

OliveandThyme
ŚLEDZIE W SOSIE JOGURTOWYM Z MAŚLANKĄ 123

Składniki ok  300 g filetów śledziowych solonych lub  marynowanych   200 ml jogurtu greckiego 150 ml maślanki 2 łyżki majonezu 1 cebula 1 jabłko

OliveandThyme
PASZTET Z ŁOSOSIA 128

Składniki 1 płat ciasta francuskiego  ok 500 g świeżego łososia bez skóry i ości 2 cebule 100 ml dobrego, białego wina 50 ml śmietanki 30

OliveandThyme