Dzisiaj piątek, więc czas na rybę. Tym razem zapraszam na roladki śledziowe z pyszną sałatką na słodko. Pięknie wyglądają, wspaniale smakują, idealnie nadają się na imprezę
Pieguskowa KuchniaKilka prostych składników, a efekt jak dla mnie doskonały. Wszystkim domownikom posmakowała ta sałatka z ziemniakami, jest dość łagodna w smaku, ciekawy smak nadaje jej wędzony
Pieguskowa KuchniaWszędzie na blogach zrobiło się już świątecznie, a ja zapraszam na pyszną zupę rybną, idealną na wielkopiątkowy postny posiłek. To moja ulubiona zupa rybna, gdyż nie
Pieguskowa KuchniaPróba generalna przed śniadaniem wielkanocnym wyszła rewelacyjnie. Wszystkim smakowało, więc jajka w cieście chlebowym zagoszczą u mnie w niedzielę na stole. Fajnie wyglądają, nieźle smakują i
Pieguskowa KuchniaJajka carbonara to kolejna propozycja na śniadanie wielkanocne. Danie bardzo szybkie do przygotowania, mało pracochłonne ale dość efektowne. Ponieważ masy jajecznej zostało więcej niż miałam skorupek
Pieguskowa KuchniaCzęsto przy okazji spotkań z koleżankami z pracy rozmawiamy na tematy kulinarne. Niejednokrotnie wymieniamy się przepisami sprawdzonymi w naszych domach. Tak było i tym razem. Po
Pieguskowa KuchniaMało jest osób, które nie lubią łososia. Ja należę do jego zwolenników, jednak najbardziej smakuje mi ten złowiony w naszych wodach. Wiem, że trudno w naszych
Pieguskowa KuchniaNie myślałam, że to powiem, ale dotychczasowe maślankowe ciasto na pierogi przegrało z przepisem, którym chcę się dzisiaj z Wami podzielić. Szybkie, proste, nie brudzące rąk
Pieguskowa KuchniaJakiś czas temu Ania zaproponowała akcję jesienną, której motywem przewodnim miała być gruszka. Zgłosiło się nas kilka i z zapałem zabrałyśmy się za pichcenie. A co
Pieguskowa KuchniaDzisiaj ostatni dzień karnawału czyli popularny „śledzik”. Wiecie już że lubię ryby, więc nie mogło dzisiaj zabraknąć śledzia na moim blogu. Przepis „stary
Pieguskowa KuchniaDzisiaj w temacie świątecznym zapraszam na karkówkę z pończochy. Bardzo lubię wędliny tego typu i często je kupowałam. Teraz miejscowe sklepiki mięsne stracą klienta. Mięso z
Pieguskowa KuchniaDzisiaj zapraszam na świąteczną przekąskę podaną w bardzo efektowny sposób. Warzywa i indyk w aromatycznej galarecie w kształcie jajka na pewno przykuje uwagę na świątecznym stole
Pieguskowa KuchniaSkoro piątek to u mnie danie bez mięsa. Dzisiaj na obiad ugotowałam pierogi wiejskie z kaszą gryczaną i twarogiem. U mnie w domu wszystkim bardzo smakują
Pieguskowa KuchniaPrzyznaję się bez bicia, że miałam do tej pory swoje ulubione ciasto na pierogi, a nawet dwa. Nie mogłam się zdecydować, które jest smaczniejsze i do
Pieguskowa KuchniaPyszny chlebek z fetą i aromatycznymi ziołami to zdecydowanie „must have” tego lata. Idealny na piknik, grilla czy ot tak na kolację. Przygotowanie ciasta
Pieguskowa Kuchnia