Panko (パン粉) to powszechna w Japonii nazwa panierki wykonanej z białego chleba bez skórki wyprodukowanego z różnego rodzaju skrobi, który poddany został rozdrobnieniu (forma płatków). Wskutek
mojewypiekiinietylkoZnacie sałatkę, której przygotowanie zajmuję zaledwie chwilkę? Do której należy tylko powrzucać podane składniki, warstwy poprzedzielać małą ilością majonezu i tyle? Sałatka Królewska taka właśnie jest
Różne smaki w kuchniMarynować można wszystko. Także pomidory. A jeśli pomidory, to najlepiej te najmniejsze. Moim ulubionym rodzajem zalewy jest taka mocno octowa i z dużą ilością cukru. Z
zadanie-gotowanieSkładniki na dwie porcje: 2 plastry dużego bakłażana krojonego w poprzek, o szer. ok. 1 cm zioła do pizzy 3-4 duże jajka (najlepiej od kur
Czerwień i błękitSkładniki 4 duże ziemniaki 8 jaj na twardo, posiekane 1 zielona papryka, pokrojona na małe kostki 1żółta cebula pokrojona na małe kostki 2 żebra selera siekane
w mojej kuchniWspaniała do obiadu , wspaniała jako lunch do pracy , jak również na kolację :) Polecam ją wypróbować , potrafi zaspokoić głód w mgnienia oku :) A oto co potrzeba do
Różne smaki w kuchniSzybko i baaaardzo smacznie :) Składniki 4 duże kanie 2 jajka bułka tarta masło sól pieprz Przygotowanie Kanie opłukałem w wodzie. Panierowałem w roztrzepanym
R'n'G KitchenSkładniki: matiasy 8 sztuk, majonez 5 łyżek, papryczka chilli 1 mniejsza, sok z cytryny 1 łyżka, curry 2 łyżeczki śledzie matiasy wymoczyć dwa razy w zimnej
W Mojej Kuchni LubięPikle z cukinii po belgijsku Belgia to dziwny , ale bardzo urokliwy kraj , który skupia w sobie wiele kultur , ras , osobowości i kulinarnych odmienności . Ten przepis, jest
Ogrodnik w podróżySzybkie kiszonki odkryłam niedawno i zawładnęły moim serduszkiem. Szybkie kiszonki są faktycznie szybkie, możemy je jeść już po 4-5 dniach od postawienia słoiczków, a można
ladykitchenPrzekąska w kształcie motyla, idealna na spotkanie ze znajomymi lub coś na ząb o każdej porze dnia. Z wykorzystaniem gotowego ciasta francuskiego możemy
Zasmakuj KuchniProsta, szybka a przede wszystkim smaczna przekąska. Najlepiej smakuje na ciepło podany z ketchupem, sosem czosnkowym lub innym ulubionym sosem. Również z żurawiną po prostu rozpływa
Zrób to smaczniePyszna i efektowna przekąska do piwa i nie tylko. Przygotowanie ich zajmuje tylko chwilę. Świetnie smakuje na ciepło jak również na zimno. Paluszki można dodatkowo
Smakołyki AsiFrytki z cukinii są super zdrowe i super smaczne, u nas absolutny hit tego lata. Właśnie tym przepisem kończę tegoroczny sezon cukiniowy. Zbieramy ostatnie cukiniowe plony
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Lato to czas grilli, imprez do rana, a także spotkań z przyjaciółmi na świeżym powietrzu. Dziś zapraszam Was po przepis na fajna przekąskę, która sprawdzi się
Z Majeczką w kuchni