 Genialne kotlety gryczane z mięsem z zupy 301
Genialne kotlety gryczane z mięsem z zupy 301Genialne kotlety gryczane z mięsem z zupy: 500 g ugotowanej kaszy gryczanej 300 g gotowanego mięsa bez kości 200 g zesmażonych pieczarek 200 g starego żółtego
moj przepis na Bób z boczkiem i jajkiem w koszulce 186
Bób z boczkiem i jajkiem w koszulce 186Przepyszna, zdrowa propozycja na lekki, letni posiłek. Bób i jajko bogate są w białko, polecane sportowcom przy budowaniu masy mięśniowej. Danie jest sycące, kolorowe i pyszne
Pyry na Gaz TARTA Z ŁOSOSIEM, RICOTTĄ I POMIDORKAMI KOKTAJLOWYMI 215
TARTA Z ŁOSOSIEM, RICOTTĄ I POMIDORKAMI KOKTAJLOWYMI 215Wytrawne tarty, quiches i tarteletki to świetny pomysł na letni obiad lub piknik. Dobrze smakują na ciepło, ale można je również podać na zimno. Smaczne i
Smaki Francji współczesna kuchnia francuska SAKIEWKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z PARÓWKĄ, PAPRYKĄ I ŚMIETANĄ 225
SAKIEWKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z PARÓWKĄ, PAPRYKĄ I ŚMIETANĄ 225WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 8 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 8-16 (wyszło 16 sakiewek) Składniki: opakowanie ciasta francuskiego, 2 parówki, 1/2
JejKuchnia tatar według przepisu  Magdy Gessler 237
tatar według przepisu  Magdy Gessler 237Polecam tatara według Magdy Gessler.Mój mąż stwierdził ,że jest bardzo dobry ..Polecam amatorom surowego mięsa. Składniki: 1 kilogram polędwicy wołowej 4 żółtka pół szklanki wody
Ugotujmy Coś Roladki z tortilli z kurczakiem i sosem szpinakowym 366
Roladki z tortilli z kurczakiem i sosem szpinakowym 366Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Szybkie i smaczne roladki z tortilli z kurczakiem, warzywami i sosem szpinakowym. Idealnie sprawdzą się jako przekąska na
Marta Gotuje Chipsy z jarmużu 172
Chipsy z jarmużu 172Co zrobić jak masz ochotę na zdrową przekąskę? Chipsy z jarmużu! Kilka minut w piekarniku i możesz jeść. Potrzebujesz tylko jarmuż, oliwę z oliwek i ulubione
Programista w kuchni Mini pizze z ciasta francuskiego z pomidorem, ogórkiem i fasolą 327
Mini pizze z ciasta francuskiego z pomidorem, ogórkiem i fasolą 327Do noworocznej imprezy zostało już kilka godzin, a nie mam pomysłu na przekąskę. Co zrobić? Otwieram lodówkę, a tam gotowe ciasto francuskie. Choć raczej nie korzystam
Programista w kuchni Zupa z młodych warzyw / Young vegetable soup 234
Zupa z młodych warzyw / Young vegetable soup 234Przedstawiam dziś pomysł na pyszną, bardzo sezonową zupę. Młodych warzyw mamy teraz zatrzęsienie, warto skorzystać z tej dobroci Ja proponuję wariację barszczu ukraińskiego, takiego jakiego robiło
karmelowy Tortilla pełnoziarnista z kurczakiem i mango 194
Tortilla pełnoziarnista z kurczakiem i mango 194Dziś kolejna letnią inspirację na smaczny i lekki obiad. Tortilla pełnoziarnista z kurczakiem, mango, papryką i czerwoną cebulą. Jako dodatek zaproponowałem dwa rodzaje wyrazistych dipów
kulinarnyJa KALAFIOR ZAPIEKANY Z MOZZARELLĄ 221
KALAFIOR ZAPIEKANY Z MOZZARELLĄ 221Prosto i bardzo smacznie. Na szybki obiad lub kolację. Lekko i zdrowo. Alternatywa dla klasycznego kalafiora z masłem i bułką tartą. Dla mnie
Walijskie Pichcenie TARTA Z RUKOLĄ, KOZIM SERKIEM I ORZESZKAMI PINIOWYMI 190
TARTA Z RUKOLĄ, KOZIM SERKIEM I ORZESZKAMI PINIOWYMI 190Lekka wytrawna tarta z serkiem kozim i rukolą, idealna na letnie obiady, pikniki i przyjęcia w ogrodzie. Na pewno zasmakuje wszystkim biesiadnikom. Podana z sałatą
Smaki Francji współczesna kuchnia francuska Wegański boczek z kokosa – posypka 257
Wegański boczek z kokosa – posypka 257Czy to dzieło sztuki abstrakcyjnej? Nie, ale coś równie szalonego! Wegański boczek z kokosa, czyli kokosowy bekon to nietuzinkowy pomysł na posypkę do dań wegeteriańskich i
Poezja smaku Paluszki z fety w panierce z czarnuszką 233
Paluszki z fety w panierce z czarnuszką 233Cały świat kocha sery . Różnorodność gatunków, rodzajów sprawia, że każdy smakosz może zadowolić się innym smakiem. Wytwarzany z mleka, znany był już przed naszą erą. Z
mojewypiekiinietylko cytrynowe śledzie 195
cytrynowe śledzie 195Okres przedświątecznych przygotowań uważam za otwarty. Co prawda nie nastawiłam piernika (może w przyszłym roku się uda), ale zaczynam swoją przygodę ze śledziami. Do Świąt jeszcze
Gotowanie z pasją