Wikipedia podaje, że jest to izraelskie danie street food'owe. W oryginale sałatkę podaje się w chlebie pita, wybrałam jednak tortille. Podstawowymi składnikami są bakłażany i
zadanie-gotowanieCześć jestem Kaja i jestem grzyboholiczką ;) Tak mogłabym zacząć dzisiejszy wpis. Nie tylko uwielbiam jeść grzyby - ale i uwielbiam je zbierać ! Dlatego - sezonie na grzyby - TRWAJ
dlaSmaQGrzybowy sezon w pełni:) Na kolację przygotowałam więc podwójnie grzybowy quiche:) Świeże kurki z odrobiną boczku i sera cheddar zalałam grzybowym sosem Winiary. Wyszło wyśmienicie:) Przepis
Smaki Na TalerzuLekka przekąska z ciasta francuskiego -złociste świderki z nasionami czarnuszki, sezamu i słonecznika.
Przepisy KulinarneBrokuły opiekane w gęstym cieście naleśnikowym, to propozycja na obiad lub lekką przekąskę.
Przepisy Kulinarneskładniki na ciasto drożdżowe: 500 g mąki orkiszowej lub pszennej 30 g drożdży 250 ml mleka 6 ml oleju 2 jajka 1 łyżeczka cukru 1/2 łyżeczki
Domowy Smak JedzeniaSkładniki: 1 tortilla 30 cm Fanex 1 opakowanie serka kanapkowego chrzanowego (200g) 10 dkg szynki 1 krążek ananasa z puszki garść roszponki Przygotowanie: Na tortilli rozsmarować
czarrna od kuchniUwielbiam wszelkie dania i desery z dynią, jest to jedno z moich ulubionych jesienno-zimowych warzyw. Niedawno, zwiedzając przeurocze miasteczko Alzacji- Kayserberg, miałam tam okazję spróbować
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaTopinambur inaczej słonecznik bulwiasty, po angielsku jerusalem artichoke, czyli karczoch jerozolimski, choć z karczochem nie ma nic wspólnego. Niewielkie bulwy wyglądają trochę jak kłącze imbiru, są
mojewypiekiinietylkoNie wiem jakie jest Wasze zdanie, ale osobiście uwielbiam prostotę. Nie trzeba wielu składników i godzin marynowania aby stworzyć coś smacznego. Ta przekąska jest banalnie prosta
Zielona KuchniaProsta i względnie szybka przekąska, idealna do przygotowania dla niezapowiedzianych gości. Ja z dwóch płatów ciasta francuskiego zrobiłam jedno „słoneczko”, a pozostałe ciasto również
Smaki Na TalerzuPo pierwsze: to danie jest bardzo niepozorne. Po drugie: jest swojego rodzaju śródziemnomorskim fusion - włoska forma i zdecydowanie egipski smak. Po trzecie: jest to najsmaczniejsza rzecz
zadanie-gotowanieKetchup jest nieodzownym dodatkiem do mięs, pieczonych kiełbaskami czy też świetnie się komponuje z serami. Niestety kupując ketchup w sklepie jesteśmy narażenie najczęściej na kupowanie koncentratu
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Kupiłam kapustę kiszoną która była niestety kwaszona i to chyba octem. Niezbyt smaczna. A że potrzebowałam ugotować bigos postanowiłam wzbogacić kapustę tak by była zjadliwa
Proste PotrawyWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 10 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 7 Składniki podstawowe: 7 jajek, 1/2 średniego ogórka małosolnego, 2 średniej wielkości
JejKuchnia