Przepis na : obiad
Przedstawiam dziś pomysł na pyszną, bardzo sezonową zupę. Młodych warzyw mamy teraz zatrzęsienie, warto skorzystać z tej dobroci Ja proponuję wariację barszczu ukraińskiego, takiego jakiego robiło się u mnie w domu, tylko z wykorzystaniem tych wszystkich młodych pyszności. Dodałam wszystkie młode warzywa jakie miałam akurat w mieszkaniu, czyli botwinkę, młodą kapustę i młode ziemniaki i zupa wyszła przepyszna! Dodałam jeszcze kawałki wieprzowiny, które też potrzebowały już jakiegoś przetworzenia i dzięki niej zu... czytaj dalej...
Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...