Drożdżowe pity, które w trakcie pieczenia szybko rosną, a środek robi się pusty. Po rozcięciu można napełnić je ulubionymi dodatkami, u mnie jest to m.in sadzone
https:KKuchniaMniamTaka pasta to świetny dodatek do kanapek i krakersów. Doskonała na śniadanie, jak również jako przekąska na imprezę. 6 jajek puszka tuńczyka w sosie własnym łyżka
Smakołyki AsiPieczone kawałki kurczaka, frytki i trochę warzyw zawinięte w domowe tortille i usmażone na patelni grillowej. Nie dość, że smaczne to bardzo syte. Sprawdzą się na
https:KKuchniaMniamTarta z szynką szwarcwaldzką i szparagami to świetna przekąska , która smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. To danie urozmaici imprezę, spotkanie z przyjaciółmi, a
Pieguskowa KuchniaDziś propozycja dla miłośników szpinaku i fanów kuchni skandynawskiej. Inspiracją był przepis na tartę z książki Clausa Meyera Wszystkie smaki Skandynawii . Razowe ciasto niezbyt nam smakowało
babka w formieMarynowane jajka przepiórcze z kurkumą Marynowane jajka przepiórcze – ani kurze , jakoś nigdy do mnie nie przemawiały . Dużo wody i czasu musiało upłynąć , zanim odważyłam się
Ogrodnik w podróżyGruszka z cynamonem duszona w miodzie na białym winie z serem Roquefort Proporcje dla dwóch osób: Składniki: 2 dojrzałe gruszki 3 łyżki miodu 100
Wino Francja KuchniaBakłażan zapiekany z kozim serem i pecorino Składniki: 2 średnie bakłażany 150 g koziego sera 2 garści startego Pecorino Romano sól morska i pieprz do
Wino Francja KuchniaMałe, niezobowiązujące tartaletki to świetna propozycja na imprezowa przekąską. Smakują świetnie zarówno na ciepło jak i na zimno. Sprawdza się także jako danie piknikowe lub dodatek
Pyry na GazBardzo fajny pomysł dla smakoszy tego rodzaju serów. W mojej kuchni w postaci letniej przekąski podanej ze świeżą sałatą i owocami. Składniki: 2 sery naturalne camembert
Szalona Kuchnia EwelinyPomysłów na naleśniki jest naprawdę sporo. Koreczki z naleśników to doskonały pomysł na przekąskę imprezową zarówno dla dorosłych jak i dla dzieci. Posmarowane masłem czekoladowym, przełożone
Zrób to smacznieCześć I znowu czas mi uciekł przez palce. Dni mijały jeden za drugim. I kolejne tygodnie minęły bez żadnego posta. Nawet na komentarze odpowiedziałam z opóźnieniem
blog.moje-pasje.infoKlasyczny hummus na bazie ciecierzycy i pasty sezamowej zapewne jadł każdy z Was. Ale czy próbowaliście już hummusu z bobu? Jeśli nie, to śpieszę do
kulinarnyJaWrapy wegańskie bezglutenowe, to moja propozycja na bardzo fajną przekąskę, do której pasuje wiele dodatków. W wersji mini, bo w
Kolorowy PrzepisownikKawałki kurczaka marynowane w sojowym sosie z dużą ilością czosnku, olejem sezamowym oraz octem ryżowym obsmażamy, następnie otaczamy pikantnym ciastem i ponownie krótko smażymy. Mięso wychodzi
Smaki Na Talerzu