Ostatnio na moim Instagramie pokazywałam Wam książkę, którą otrzymałam w ramach współpracy z jednym z włoskich wydawnictw. Motto książki brzmi: "Nasze zdrowe jest
La grande e la piccola cuocaKolejny pomysł na wykorzystanie ciasta francuskiego – pierożki ze szpinakiem i ricottą. Będzie pysznie jeśli odpowiednio wyraziście doprawicie farsz, więc nie żałujcie przypraw (aczkolwiek polecam dodawać
Smaki Na TalerzuPrzepiórki pieczone w białym winie Przepiórki , to genialne mięso , naprawdę nadzwyczajne w smaku , a do tego dietetyczne i zdrowe . Moja mini hodowla , co jakiś czas dostarcza
Ogrodnik w podróżyKREM Z PIECZONEJ DYNI PIŻMOWEJ Z GRZANKAMI Składniki • dynia piżmowa 1 szt • bulion warzywny 750 ml • czarny pieprz 2 szczypty • sól 2 szczypty • oliwa z oliwek
chefintheforestKurki to chyba jedne z najbardziej popularnych grzybów w Polsce. Chyba nie znam osoby, która choć raz w życiu ich nie spróbowała. Jedną z ich
kulinarnyJaPieczarkowe risotto Grzybów w tym roku jak na lekarstwo , a w zasadzie wcale więc , nie ma nadziei na risotto ze świeżymi borowikami , czy kurkami , które tak
Ogrodnik w podróżyOd kilku dni męczą nas wysokie temperatury. Lipcowy zestaw obiadów na cały tydzień jest więc idealny na tę pogodę, bo składa się głównie z
Chilli Czosnek i Oliwa31.07.2018 Magda Kto nie zna sera halloumi musi koniecznie spróbować. Zdaniem moje męża to najlepszy ser jaki w życiu jadł. Lekko skrzypiący na zębach, po obróbce
Smaczna StronaDzisiaj pokażę Wam jak wyczyścić i zrobić faszerowane kalmary baby. SKŁADNIKI: 👌250gr. fety 👌1 kg. kalmarów baby 👌1 cebula 👌1 słodka cerwona papryka 👌2 zielone papryki
RITA food channelDIP czosnkowo koperkowy. SKŁADNIKI: 👌3 łyżki majonezu 👌2 łyżki gęstej śmietany 👌1 łyżka posiekanego koperku 👌pieprz wg.uznania 👌sól wg.uznania 👌3 ząbki czosnku WYKONANIE: 👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌 my social media
RITA food channelCześć. Dzisiaj pokażę Wam jak szybko i łatwo zrobić sałatkę z surimi , czyli sałatkę z paluszkami krabowymi. sałatka z surimi sałatka z surimi Sałatka ta mocno
RITA food channelSkładniki: (blaszka o wymiarach 21 cm. x 25 cm.) 10 g. świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru 50 ml. lekko ciepłego mleka 1/4 łyżeczka soli 280 g
Delicious PlacePrzepis na sałatkę kanaryjską stworzyłam po powrocie z urlopu na Gran Canarii, zainspirowana smakami występującymi na wyspie. Sałatka składa się z papas arrugadas, chyba najpopularniejszego przysmaku
Delicious PlaceSkładniki: (4 porcje) 1 szkl. komosy ryżowej (quinoa) 2 pęczki rzodkiewek pęczek młodego szczypiorku wraz z cebulką garść młodych małych listków szpinaku 50 g. twarogu solankowego
Delicious PlaceSkładniki: (4 porcje) 8 szt. dużych krewetek (u mnie mrożone, obgotowane) 2 garście startego parmezanu (lub innego twardego sera długodojrzewającego) 4 plastry sera z niebieską pleśnią
Delicious Place