Sezon na cukinię w pełni, więc dziś proponuję przepis na szybkie, bardzo smaczne, letnie danie. Placuszki z cukinii. O tej porze roku cukinia jest najsmaczniejsza, warto
Kuchnia z widokiem na ogródNie od dziś na blogu pokazuję Wam jak w sałatkach łączyć słodkie ze słonym, owoce z warzywami, mięsem czy serami. To najciekawsze połączenia smakowe sprawiające mi
nietylkopasta.plBułki grahamki z czosnkiem i cząbrem do zupy Bułki świetnie sprawdzają się do zup mniej treściwych . Szczególnie , kiedy mamy na wyżywieniu kilku mężczyzn , w wieku mocno
Ogrodnik w podróży20 . 08.2018 Magda Sałatka nicejska to jedna z moich ulubionych sałatek, a to dlatego, że jest stosunkowo fit i naprawdę jestem w stanie się nią najeść
Smaczna StronaPieczone, zdrowe chrupki z ciecierzycy obsypane aromatyczną przyprawą curry, ostrą i słodką papryką oraz pachnącymi ziołami prowansalskimi są świetną alternatywą dla naszpikowanych konserwantami kupnych przekąsek. Składniki
Szalona Kuchnia EwelinyCaprese wywodzi się z kuchni włoskiej, jest to sałatka przyrządzona z pokrojonych plastrów mozzarelli, pomidorów, liści bazylii, oprószona solą i pieprzem. Moja zmiksowana wersja jest ciekawsza
Szalona Kuchnia EwelinyZ Portugalią kojarzy mi się przede wszystkim jeden zapach — dorsza! Do jakiego sklepu, czy restauracji nie wejdziecie, od razu poczujecie tę rybną woń. Bacalhau , czyli solony
Food SquareKrem z kukurydzy Proporcje na 6 talerzy: Składniki: 600 g gotowanej kukurydzy (2 puszki po 300 g) 3 ziemniaki 1 cebula sól i pieprz do smaku
Wino Francja KuchniaSzybka przekąska, wspaniale smakują z sosem czosnkowym. Składniki: ciasto francuskie mozzarella tarta szynka drobiowa – cieniutkie plastry świeży pomidor listki bazylii (opcjonalnie) sezam roztrzepane jajko sól
MojaQchnia.plScroll down for recipe in English. Składniki: (2 porcje) 240 g. filetu z łososia (bez skóry) 4 małe okrągłe arkusze papieru ryżowego kilka gałązek natki pietruszki
Delicious PlaceLangosz (węg. lángos ) to taki typowy węgierski fast-food. Na Węgrzech miejsca gdzie sprzedają langosze są dosłownie na każdym rogu. Kiedyś jak byłam na Węgrzech to
Mam apetyt na ...Zielone kluski śląskie mają obłędny, shrekowy kolor. Nie tylko jest duża szansa, że skusi on niejadka, ale też świetnie skomponuje się kolorystycznie z mdłymi sosami. Wizualnie
Poezja smakuSzybka, orzeźwiająca zmysły sałatka, która rozpieszcza kubki smakowe! Kontaminacja smaków w czystej postaci Lekki i słodki melon, gorzka rukola, kremowa gorgonzola i słona szynka parmeńska, a
Eat me! Fit me!Kiedyś na wszystkich imprezach rodzinnych, imieninach u cioci czy wujka nie mogło jej zabraknąć. Galaretka z nóżek, tradycyjna, pełna kolagenu naturalnie pozyskanego z gotujących się wieprzowych
nietylkopasta.plSarmackie korniszony kanapkowe , przetwory Sarmackie korniszony to stary przepis. Dokładnej genealogii nie znam , ale na pewno jest jeszcze z czasów Polski szlacheckiej. Nie jest to też
Ogrodnik w podróży