Z Portugalią kojarzy mi się przede wszystkim jeden zapach — dorsza! Do jakiego sklepu, czy restauracji nie wejdziecie, od razu poczujecie tę rybną woń. Bacalhau , czyli solony
Food SquareKrem z kukurydzy Proporcje na 6 talerzy: Składniki: 600 g gotowanej kukurydzy (2 puszki po 300 g) 3 ziemniaki 1 cebula sól i pieprz do smaku
Wino Francja KuchniaSzybka przekąska, wspaniale smakują z sosem czosnkowym. Składniki: ciasto francuskie mozzarella tarta szynka drobiowa – cieniutkie plastry świeży pomidor listki bazylii (opcjonalnie) sezam roztrzepane jajko sól
MojaQchnia.plScroll down for recipe in English. Składniki: (2 porcje) 240 g. filetu z łososia (bez skóry) 4 małe okrągłe arkusze papieru ryżowego kilka gałązek natki pietruszki
Delicious PlaceLangosz (węg. lángos ) to taki typowy węgierski fast-food. Na Węgrzech miejsca gdzie sprzedają langosze są dosłownie na każdym rogu. Kiedyś jak byłam na Węgrzech to
Mam apetyt na ...Zielone kluski śląskie mają obłędny, shrekowy kolor. Nie tylko jest duża szansa, że skusi on niejadka, ale też świetnie skomponuje się kolorystycznie z mdłymi sosami. Wizualnie
Poezja smakuSzybka, orzeźwiająca zmysły sałatka, która rozpieszcza kubki smakowe! Kontaminacja smaków w czystej postaci Lekki i słodki melon, gorzka rukola, kremowa gorgonzola i słona szynka parmeńska, a
Eat me! Fit me!Kiedyś na wszystkich imprezach rodzinnych, imieninach u cioci czy wujka nie mogło jej zabraknąć. Galaretka z nóżek, tradycyjna, pełna kolagenu naturalnie pozyskanego z gotujących się wieprzowych
nietylkopasta.plSarmackie korniszony kanapkowe , przetwory Sarmackie korniszony to stary przepis. Dokładnej genealogii nie znam , ale na pewno jest jeszcze z czasów Polski szlacheckiej. Nie jest to też
Ogrodnik w podróżyKiedyś nie przepadałam za mięsem z piersi indyka lub kurczaka, ale ostatnio mogłabym je jeść niemalże codziennie. Lubię przygotowywać lekkie obiady, które ze smakiem zjada moja
Di gotujeWłochy to przede wszystkim makarony. Jak myślę Włochy to od razu mam obraz idealnie ugotowanego makaronu z perfekcyjnie przygotowanym sosem. Klimat za oknem typowo włoski więc
Kuchnia w oparachGrillowana sałata rzymska z boczkiem i chorizo - hit sezonu grillowego Grillowana sałata rzymska z boczkiem i chorizo, obłędna w smaku, chrupiąca, podana w formie sałatki
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataSałatka z tuńczyka, pomidorów, papryki, ogórka, oliwek i cebuli skropione oliwą oraz limonką Propozycja szybkiego lunchu w upalne południe. Proporcje na dwa talerze: Składniki:
Wino Francja KuchniaSałatka z szynką i tortellini jest bardzo szybka w przygotowaniu. Odrobina świeżego koperku dodaje jej świeżości i niezwykłego zapachu. Idealnie sprawdzi się w upalne słoneczne dni
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Babeczki smakują rewelacyjnie i sprawdzą się jako syta przekąska (nawet w pracy, czy na spacerze) lub pyszne śniadanie. Są mocno wilgotne oraz bardzo aromatyczne. Zapewniam
Di gotuje